dimarts, 5 de maig de 2015

Rotllets de primavera


El rotllet de primavera és una pasta feta amb farina de blat farcida de diferents verdures i una mica de carn. La presència a la nostra cultura es deu a la seva introducció, a Occident, a través de la gran proliferació de restaurants xinesos que hi ha hagut des de fa temps.

Aquests rotllets es consumien a la Xina durant la celebració de l’any nou lunar o festa de la primavera, d’aquí els hi ve el nom.
En aquesta festivitat els xinesos viatgen als seus llocs de naixement per celebrar-ho al costat dels seus familiars.

Sembla ser que al principi la recepta dels rotllets portava brots de bambú fresc, però després se’n va modificar el farciment. La manera d’embolicar-los estaria inspirada en els cucs de seda, en els seus capolls, ja que a la Xina tenen un alt valor; A més, és a l’arribar la primavera quan comencen la transformació per a la creació de seda.

En funció del continent o del país podem trobar-lo amb diferents noms i preparacions. A la cuina asiàtica hi ha moltes variants, per exemple, a Filipines, Indonèsia, aquest plat l’anomenen lumpia. A França l’anomenen nems. A Australia, chicken roll. I a Singapur, rotllets de gambes.





Recull de receptes:

La Gemma de Cuinant a Canet: rotllet de feta
La Palmira de Come conmigo: rotllets vegetarians amb salsa de cacauet
L’Eva de Cuinant entre llibres: rotllets de primavera amb salsa agredolça
La Heva de Tarjeta de embarque: rotllets de carbassó
La Clara de Amb les mans a la massa: rotllets de primavera
La Dolores de Mi gran diversión: rotllets balsàmics de vedella amb verdures
La Dolors de Blog de cuina de la Dolors: rotllets de primavera amb alvocat, salmó i salsa agredolça
L’Anna de A mossegades: rotllets amb favetes i espàrrecs
L’Anna de Retalls de cuina: rotllets de carbassó i hortalisses Raw
Moltíssimes gràcies per la vostra participació. Hem aconseguit un bon assortiment de rotllets, tan dolços com salats.


Us esperem el dia 8 amb la nova proposta! 

5 comentaris:

  1. Quin recull més enrotllat!!! N'hauré de provar de fer!!! Petonarros!

    ResponElimina
  2. Quin recopilatori!
    A mi m'agraden moltíssim els rotllets i de 1000 maneres, ja puc anar fent!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  3. Quina varietat! Heu tingut molt bona idea! Ara toca practicar
    Una abraçada
    Anna

    ResponElimina