El rotllet de primavera és una pasta feta amb farina de blat farcida de diferents verdures i una mica de carn. La presència a la nostra cultura es deu a la seva introducció, a Occident, a través de la gran proliferació de restaurants xinesos que hi ha hagut des de fa temps.
Aquests rotllets es consumien a la Xina durant la celebració de l’any nou lunar o festa de la primavera, d’aquí els hi ve el nom.
En aquesta festivitat els xinesos viatgen als seus llocs de naixement per celebrar-ho al costat dels seus familiars.
Sembla ser que al principi la recepta dels rotllets portava brots de bambú fresc, però després se’n va modificar el farciment. La manera d’embolicar-los estaria inspirada en els cucs de seda, en els seus capolls, ja que a la Xina tenen un alt valor; A més, és a l’arribar la primavera quan comencen la transformació per a la creació de seda.
En funció del continent o del país podem trobar-lo amb diferents noms i preparacions. A la cuina asiàtica hi ha moltes variants, per exemple, a Filipines, Indonèsia, aquest plat l’anomenen lumpia. A França l’anomenen nems. A Australia, chicken roll. I a Singapur, rotllets de gambes.
Recull de receptes:
La Gemma de Cuinant a Canet: rotllet de feta
La Judith de El món de Juju: rotllets de primavera amb fruita i crema catalana
La Palmira de Come conmigo: rotllets vegetarians amb salsa de cacauet
La Susanna de En Roc a la cuina: rotllets de primavera, rotllets de pasta filo i rotllets de pasta filo i verdures
L’Eva de Cuinant entre llibres:
rotllets de primavera amb salsa agredolça
La Sion de fem un mos: rotllets multi-sabors, rotllets de conill i rotllets de rocafort
La Heva de Tarjeta de embarque:
rotllets de carbassó
La Maribel de Novel cuisine: rotllets de primavera al forn amb salsa agredolça
La Clara de Amb les mans a la massa:
rotllets de primavera
Glòria cookies: rotllets de primavera
vegans al toc de wasabi
La Pili de Kooking: rotllets vietnamites amb salsa picant
La Dolores de Mi gran diversión:
rotllets balsàmics de vedella amb verdures
La Silvia de Chez Silvia: rotllets de
primavera amb fruita i iogurt passió
La Rosilet de Sugg-r and some salt:
rotllets vietnamites d’alvocat i mango amb dip de cacauets
La Cristina de Cuinem?: rotllets xinesos de primavera amb shitake i rotllets de primavera vegetals
La Dolors de Blog de cuina de la
Dolors: rotllets de primavera amb alvocat, salmó i salsa agredolça
A table con Carmen: rotllet de salmó fumat farcits de crema de surimi
L’Anna de A mossegades: rotllets amb favetes i espàrrecs
L’Anna de Retalls de cuina: rotllets de
carbassó i hortalisses Raw
La Cateria de Taula posada: rotllets deneules d’arròs amb salmó fumat
La Sussi d’Ara cuina: rotllets de
primavera
La Mònica de Coses de Llàbiro: rotllets de verdures amb romesco, enrotllats de quinoa amb bolets i ceba caramel·litzada i farcellets d'amanida en paper d'arròs
La Isabel de La cuina de la Isabel: rotllets d'espinacs a la catalana
Moltíssimes gràcies per la vostra participació. Hem aconseguit un bon assortiment de rotllets, tan dolços com salats.
Us esperem el dia 8 amb la nova proposta!
Quin recull més enrotllat!!! N'hauré de provar de fer!!! Petonarros!
ResponEliminaUn recull de rollets bonissims.
ResponEliminaMuchas gracias por este rico repertorio
ResponEliminaBss
Quin recopilatori!
ResponEliminaA mi m'agraden moltíssim els rotllets i de 1000 maneres, ja puc anar fent!
Petons
Palmira
Quina varietat! Heu tingut molt bona idea! Ara toca practicar
ResponEliminaUna abraçada
Anna