divendres, 9 de gener del 2015

Trufes

Diversos països s’adjudiquen el descobriment de les trufes, però sembla ser que la que té més força és la que el situa a Saboia. 
Un pastisser anomenat Louis Dofour, pels volts de les festes de Nadal de 1985, es va adonar que no tenia provisions al magatzem per poder subministrar als seus clients. Aleshores, lluny de demanar ajut a d’altres pastissers de la zona, va fer treballar la imaginació i... quin bon resultat que en va obtenir! Buscava una preparació de qualitat, però que es pogués preparar en poc temps. Primer la crema, després el cacau, la vainilla.... Va formar boles i les va arrebossar en cacau.

El nom de les trufes és una referència al fong, ja que tenen un aspecte rústic i irregular.

Segurament són l'origen dels bombons i, durant molt de temps, eren el seu farciment més popular.

Podem trobar diferències segons el país on les comprem, ja que en alguns hi afegeixen mantega i en d’altres prefereixen que tingui un alt contingut en cacau.

Si volem que els menuts de casa comencin a participar a la cuina i puguin assaborir les seves preparacions, les trufes són una bona opció; ja que són fàcils de manipular i es poden personalitzar al gust del consumidor.




Recull de receptes:

La Silvia de Chez silvia: trufes de foie, caramel i poma

El Miquel de Les receptes del Miquel: trufes de festucs i dàtils
La Ana de 5 sentidos en la cocina: trufes
La Teresa de Com a casa res: trufes de xocolata
L’Alfons de Les receptes de Santhilari: trufes 3x3
La Catieu i l’Annie de Pastissets: trufes gelades nadalenques
La Elena de Historias de sabor: trufes de tiramisú
La Clara de Amb les mans a la massa: trufes de formatge i fruits secs i trufes de xocolata
Farina i xocolata: trufes cítriques blanques i negres
La Sònia de Entre harinas: trufes de xocolata amb cacau i crocanti
La Sao de Rapa tachos: trufes de xocolata
La Dolors de Bruixes a la cuina: trufes de formatge blau i xocolata
La Heva de Tarjeta de embarque: trufes veganes de xocolata sense sucre
La Dolors de Blog de cuina de la Dolors: trufes de xocolata amb ametlles
La Pilar de Les receptes que m’agraden: tartaletes de fruita amb trufa, bombons de salmó, bombons de pernil salat i bombons de mango i foie
La Eva de Cuinant entre llibres: trufes de mascarpone
La Judith de El món de Juju: trufes, brigadeiro i bombons d’arròs amb llet
La Mònica de Coses de Llàbiro: trufes de cheesecake i trufes de caipirinha, bombons de pa amb oli, sal i xocolata
L’Anna de Retalls de cuina: mozartkulor o trufes de torró casolà
La Gemma de Amb ganes i a la cuina: trufes
La Chus de Mançanes i no pomes: trufes
La Natàlia de Dolces nines: trufes de torró de xocolata cruixent
La Carme d’All i julivert: trufes de xocolata
La Palmira de Come conmigo: trufes de caramel salat

 Moltíssimes gràcies a tots els que heu participat tot hi estar en dates festives. El proper dilluns dia 12 tindreu la nova proposta. Us hi esperem!

4 comentaris:

  1. Adoro e aqui esta uma belo desfile
    Bom fim de semana
    bjs

    ResponElimina
  2. Quin recopilatori més bó!
    Noies crec que no hi és la meva recepta de trufa amb caramel salat: http://comeconmigoelblogdepalmira.over-blog.es/article-trufas-de-caramelo-salado-125181022.html
    ... Potser he deixat l'enllaç malament.
    Bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  3. Aquest mes m'ha passat...les fested de Nadal i les vacances m'han fer canviar la rutina...però espero el repte del mes que ve!!! Grandíssim recull! Petons!

    ResponElimina
  4. Quin súper recopilatori!! N'hi ha per triar i remenar! un petó!

    ResponElimina