dimarts, 5 de juliol de 2011

L'arrós i el gaspatxo volen foc de borratxo

La Maria va acabar l'escola divendres passat i, després de passar un cap de setmana joiós amb el pare i la mare, ara està al cotxe de línia que la portarà a Còrdova. L'acompanya sa mare, com cada estiu. Allà la Joana la deixarà amb sa mare i tornarà cap a casa, per seguir treballant amb en Pere. La petita estarà un mes a Andalusia, gaudint de la casa de camp que tenen els pares de la Joana.

De camí la calor és asfixiant, tots els viatgers que poden es venten amb ventalls de colors. A sobre dels caps, un fotimer de maletes, la majoria en forma de bossa, ocupen els espais que eren buits abans de marxar. La Maria comença a desesperar-se, com fan tots els nens, i pregunta tot sovint quan arribaran. Però el camí és llarg, i la Joana prova de distreure-la com pot. Ara ella també està acalorada, així que aprofita l'ocasió per parlar-li del gaspatxo que tant agrada a la seva filla.

"Petita, no tens ganes de beure un Gaspatxo? Un d'aquells que fa l'àvia, ben fresquet, amb pa, aigua, oli, all, pebrot, tomàquet i sal?".- Comenta la mare mentre la boca de la petita no para de salivar...

"I tant que sí! I afengint-li ou bullit a trossets! Ara mateix em beuria una olla sencera de les que fa l'àvia! Què bo que està! I què fresc! Llàstima que no en portem... El pare n'hagués pogut fer, ell també en sap".- Comenta remugant la Maria.

"Pobre pare, prou en té que treballarà uns dies sol, sense que jo l'ajudi... però saps què, si l'hagués fet, jo també me'l beuria!"- Exclama rient.

"Però si a tu no t'agrada massa... sempre prens allò que s'assembla, però que a mi no m'agrada, com es diu, mare?"- Cada pregunta de la petita és un temps guanyat al viatge i, per tant, un somriure de la Joana.

"Es diu salmorejo i també és d'origen andalús, es fa amb engrunes de pa, all, oli, vinagre sal i tomàquet. Com veus gairebé són iguals, però..." I sense que pugui continuar la Maria li comenta: "Però que a mi no m'agrada! Sembla un puré!".

Aquest comentari provoca no tan sols el riure d'elles dues, sinó també d'alguns dels viatgers del costat; una dona de les quals li diu: "Niña, ya lo sabe, si te come un salmorejo, la cama cerca y el agua lejo!".


Aquest mes us convidem a preparar:




Recordeu:
  • Fer la vostra versió de gaspatxo o salmorejo -podeu seguir la recepta que vulgueu-. memoriesdunacuinera@yahoo.es -.
  • La recepta la podeu publicar al vostre bloc quan us vagi bé i deixar l'enllaç amb la recepta als comentaris  d'aquesta entrada.
  • Teniu fins el dia 28 per enviar-nos l'enllaç de la vostra recepta -si no teniu bloc i voleu participar, cosa que ens agradaria moltíssim, ens podeu enviar la foto a
  • El dia 1 publicarem el recull de les receptes rebudes amb els enllaços dels blocs participants.


Si necessiteu qualsevol tipus d'aclariment no dubteu a contactar amb nosaltres.

Esperem les vostres receptes

82 comentaris:

  1. Que bé una recepta ben fresqueta per a la calor!!! De ben segur quedarem bocabadades amb la quantitat de versions originals que recollireu.
    Petonets

    ResponSuprimeix
  2. Me encanta cualquiera de los dos. Hoy voy a comer salmorejo, así que este mes lo tengo fácil.
    Besos

    ResponSuprimeix
  3. Fantastica propuesta, supongo que vale calquergazpacho verdad?, nos vamos a poner morads de tanta ricura.
    Un beso y hasta pronto!

    ResponSuprimeix
  4. Vaya, que casualidad...
    Pues os dejaré dos, una de gazpacho y otra de salmorejo.

    La de gazpacho

    http://saborencristal.blogspot.com/2011/07/gazpacho.html

    ResponSuprimeix
  5. Y la de salmorejo, con una tempura de berenjena.

    http://saborencristal.blogspot.com/2011/06/salmorejo-con-tempura-de-berenjenas.html

    Espero que os gusten. Saludos

    ResponSuprimeix
  6. Podria ser una varietat/combinació de gazpacho? es q el gazpacho ja el tinc publicat i m'agradaria provar alguna cosa nova...

    ResponSuprimeix
  7. tiene que ser un blog catalán o puedo participar???

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
    http://galletilandia.blogspot.com

    ResponSuprimeix
  8. ¡Qué pena no poder participar! No puedo tomar tomate, así que os seguiré y me desconsolaré. Besitos y que el concurso sea todo un éxito.

    ResponSuprimeix
  9. Ja us ho he dit abans, però com que una us té mooooooolt de carinyo repeteixo: m'encanten les dues coses, osigui que aquest mes potser participo per partida doble! :P

    Triomfareu com els donettes!!!

    Petonets!
    Sandra

    ResponSuprimeix
  10. Vinga, que aquest repte promet!! olé, olé...
    Petons

    ResponSuprimeix
  11. Aquest mes no se'm pasa... vaig a posar-ho ja a l meu gazpatxo.
    Petons

    ResponSuprimeix
  12. Hola! Vos deix una recepta que vaig publicar fa un temps de Gazpatxo de síndria, tal vegada m'animo i en faig una altra.

    http://gesmack.blogspot.com/2010/08/gazpacho-de-sandia.html

    ResponSuprimeix
  13. Hola

    Soc nova per aquest blog i crec que ja no me'l perdré, la Judith m'ha dit que podia participar si volia, tot just ahir vaig publicar en el meu blog una recepta de gazpacho de sandia. Deixo el link:

    http://artemisasproject.blogspot.com/2011/07/amor-de-verano.html

    Un petó

    ResponSuprimeix
  14. Hola mi aportacion que la habia publicado HOY pero Sonia me lo ha dicho y rectificaDO LA ENTRADA ,JEJE
    http://lesreceptesdelmiquel.blogspot.com/2011/07/salmorejo-de-sandia.html
    PETONS
    MIQUEL

    ResponSuprimeix
  15. Qué veraniega !!! Habrá que buscar algo original, tengo que recuperar el suspenso del mes pasado :)
    Besos

    ResponSuprimeix
  16. Pues yo este mes no podré participar...me "desaparezco" la próxima semana...y me veo muy apretujada :( apenas me he "permitido" meterme hoy a la cocina para algo especial y dejarlo ya programado para publicarse...pero el próximo mes me desquito :D

    Un besiño enorme

    ResponSuprimeix
  17. Nois quina proposta més fresca i refrescant!!! al meu xicot li xifla! si estic en plena forma amb la cuina hi participo sens dubte!!
    Petonetsss

    ResponSuprimeix
  18. Aquí teniu el meu... és un gazpatxo una mica sòlid ;) http://tastarutes.wordpress.com/2011/07/11/tartar-de-gaspatxo-i-memories-duna-cuinera-2/
    petonets!!

    ResponSuprimeix
  19. Molt bé doncs. Animada per la Sandra dels Fogons de la Bordeta, presento aquesta recepta de Salmorejo al concurs!!

    http://lescireresdelamery.blogspot.com/2011/07/el-salmorejo-de-marga.html#comments

    Una abraçada!

    Laura.

    ResponSuprimeix
  20. Hola noies, aquí teniu la meva proposta de gazpatxo
    http://cocinandoconneus.blogspot.com/2011/07/gazpacho-gourmet.html

    Gràcies
    Un petonet

    ResponSuprimeix
  21. Hola guaisima.
    Espero poder participar, en dos dias.
    Petons.

    ResponSuprimeix
  22. Hola! ja he fet gaspatxo!!! ;P http://elmondejuju.blogspot.com/2011/07/gaspatxo.html petonets

    ResponSuprimeix
  23. Quina casualitat precisament ahir per dinar vaig fer salmorejo, vaig a penjar la recepta.

    Petons

    ResponSuprimeix
  24. la meva aportació!!! aquest mes no he fallat ;))

    http://cuinautil.blogspot.com/2011/07/gaspatxo.html

    petonets

    ResponSuprimeix
  25. Hola noies... aqui teniu la meva recepte... gazpatxo de sindria.

    http://tiaredevainilla.blogspot.com/2011/07/gazpacho-de-sandia.html

    ResponSuprimeix
  26. Hola aquí teniu la meva aportació:
    Http://lacuinadelestany.blogspot.com/2011/07/salmorejo.html

    ResponSuprimeix
  27. Aqui teniu la meva aportació:

    http://www.blogexquisit.com/2011/07/gazpacho-con-crema-de-aguacate.html

    Una abraçada,

    ResponSuprimeix
  28. La meva:

    http://recetasmj.blogspot.com/2011/07/dueto-de-gazpachos-de-sandia-y-aguacate.html

    Petons!

    ResponSuprimeix
  29. Hola guapisima, ja he penjat la recepta al meu blog, es aquesta.
    http://margot-cosasdelavida.blogspot.com/2011/07/gazpacho-de-tomate-y-remolacha-la.html
    Petons.

    ResponSuprimeix
  30. Que bo que és el gaspatxo ara a l'estiu!!! Està molt bé el teu blog, ara m'hi he fet seguidora i m'hi he subscrit tb, així no em perderé res del que publiquis!
    1 petó!

    ResponSuprimeix
  31. La nostra aportació:

    http://www.pastissets.cat/index.php/2011/07/gelat-de-gaspatxo-de-pressec-i-cireres-amb-un-toc-dalfabrega-helado-de-gazpacho-de-melocoton-y-cerezas-con-un-toque-de-albahaca/

    Petonets

    ResponSuprimeix
  32. No os conocía y ,Paula de Bon Tiberi que vió mi "gazpacho", y me propuso que pasara por aquí para dejar mi propuesta, aquí dejo el enlace:

    http://www.mamala-3.com/2011/07/gazpacho-de-langostinos-con-melon.html

    ResponSuprimeix
  33. Ostres! Acabo d'arribar i em trobo aquesta meravellosa proposta!!! M'encanta!!!! ^__^
    Espero poder participar!!!! Tot i que, per si de cas, us deixo el link a un gaspatxo de cireres que vaig penjar el mes passat...
    Un petonas
    Sònia

    http://encontrarlafelicidadenlosdetalles.blogspot.com/2011/06/ganadora-del-sorteo-y-para-celebrarlo.html

    ResponSuprimeix
  34. Hola noies!!!

    Com aquest mes se'm gira feina i no sé si trobaré un huequecito per fer un altre gaspatxo o un salmorejo (que seria un repte perquè no l'he fet mai) doncs us envio el link al del mes passat que és un gaspatxo de cireres amb formatge de cabra. Espero que us agradi i intentaré fer una altra versió durant aquest juliol. Petonets a tots!!

    http://courecoulants.blogspot.com/2011/06/gaspatxo-de-cireres-amb-formatge-de.html

    ResponSuprimeix
  35. Un gaspatxet més! Gairebé em despisto de posar l'enllaç...! Petonets noies!!
    http://abellbulto.blogspot.com/2011/07/gaspatxo.html

    ResponSuprimeix
  36. Hola! Encara no he fet salmorejo, però us deixe el meu gaspatxo, el de casa de tota la vida (la nostra casa...jejeje). Ja el tenia publicat...

    http://mirevoltijourbano.blogspot.com/2011/06/refrescante-gazpacho-andaluz.html

    Petons noies!

    ResponSuprimeix
  37. Eiii!!!
    Aixó no ho sabia jo, justament ahir vaig penjar un, aqui el deixo.

    http://elsmeusplats.blogspot.com/2011/07/gazpacho.html

    Petonets
    Eva

    ResponSuprimeix
  38. Hola Mònica i Judith!

    Acabo de publicar la recepta, no se si es un gaspatxo, un salmorejo, o una sopa freda....?
    L'important es participar (aixó diuen).
    Petons guapes...

    Per cert no se com posar, el dibuix de Memòries d'una cuinera


    lacuinadelaisabel.blogspot.com

    ResponSuprimeix
  39. Aquí deixo el meu gaspatxo!

    http://cosesdellabiro.blogspot.com/2011/07/gaspatxo-de-mango.html

    ResponSuprimeix
  40. Acabo de publicar l'entrada del meu gaspatxo. Desitjo que us agradi!
    http://fogonsdelacuinaataula.blogspot.com/2011/07/gaspatxo.html

    ResponSuprimeix
  41. El gaspatxo, una recepta bàsica de l'estiu, sana, fàcil de fer i sempre vé de gust!!molt bona proposta noies!!! Aquesta és la nostra aportació!

    http://chocolateaceiteysal.blogspot.com/2011/07/gazpacho-al-estilo-de-tichi-segun-jose.html#comments

    ResponSuprimeix
  42. Hola chicos!

    Un mes más encantada de estar aquí.
    Ahi va mi aportación.

    http://ysigoenlacocina.blogspot.com/2011/07/gazpacho-de-sandia-con-tropezones.html

    Hasta la próxima.

    Besos

    ResponSuprimeix
  43. Chicas, os dejo mi receta. A ver si os gusta.
    Besos
    http://experimentoenlacocina.blogspot.com/2011/07/gazpacho-de-aguacate-esta-receta-es-mi.html

    ResponSuprimeix
  44. Hola,
    us deixo la meva aportació!! petons
    http://lacuinadeleri.blogspot.com/2011/07/crema-de-poma-al-roquefort-amb-sorbet.html

    ResponSuprimeix
  45. Bon dia!!
    Aquí deixo la meva proposta: http://www.bontiberi.com/2011/07/gaspatxo-de-melicoto.html
    Gràcies! Petons!

    ResponSuprimeix
  46. Hola, ya estoy aquí con mi aportación, la verdad no sabia lo que hacer y pensando y pensando se me ocurrió hacer estas tres versiones del gazpacho, espero que os guste, besos.

    http://terecetario.blogspot.com/2011/07/trio-de-testura-de-gazpacho.html

    ResponSuprimeix
  47. Hola noies, encantada de poder aportar novament una recepta al vostre repte, us agraden les nectarines ???? Petons,
    http://lacocinadelosinventos.blogspot.com/2011/07/gazpacho-de-nectarinas.html

    ResponSuprimeix
  48. Hola, Joaquima del bloc la cuina dels invents m'ha parlat de vosaltres i les vostres propostes. m'apunto, i us deixo l'enllaç de gaspatxo que vaig pujar ahir.
    salutacions
    http://miscosillasdecocina.blogspot.com/2011/07/gazpacho.html

    ResponSuprimeix
  49. Hola,

    Ens agrada de tornar a aportar una recepta al Memòries, aquí teniu l'enllaç
    http://cotodesucre.blogspot.com/2011/07/gaspatxo-de-sindria-tomaca-i-alfabrega.html

    Petonets!

    ResponSuprimeix
  50. hola, participo por primera vez en estos retos. Aquí os dejo mi gazpacho de dieta sin pan ;)

    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net/2011/07/22/my-way-gazpacho/

    Salu2. Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
    http://galletilandia.blogspot.com

    ResponSuprimeix
  51. Aquí teniu la nostra participació:
    http://calsoparet.blogspot.com/2011/07/gaspatxo.html

    Fins aviat!

    ResponSuprimeix
  52. Que arribo!!!! Pensaba que no podria participar... pero ho he aconseguit!!! Aixi que ja no tingueu en compte el gaspatxo de cireres del que us vaig parlar... jejejejeje

    Un presento un coctel de gaspatxo...a ver que us sembla... hip! ;-)

    Un petonas
    Sònia

    http://encontrarlafelicidadenlosdetalles.blogspot.com/2011/07/bloodie-maria-lupita.html

    ResponSuprimeix
  53. Uallaaa quantes aportacions!!! aquí vé la meva, espero que us agradi!!
    http://trifasicdebaileys.blogspot.com/2011/07/salmorejo-de-tomaquets-i-pressec.html

    petonsss

    ResponSuprimeix
  54. aquí teniu un altra recepta espero que sigui del vostre gust.
    http://lacuinadetotsnatros.blogspot.com/2011/07/gaspatxo-descalivat.html

    Molts petonets

    ResponSuprimeix
  55. La meva primera aportació al vostre repte, espero que hi hagin mes.

    Gaspatxo amb escuma d'anxoves

    http://lacuinadara.blogspot.com/2010/06/gazpacho-con-espuma-de-anchoas.html

    ResponSuprimeix
  56. Ja m'he decidit!!!
    He fet salmorejo amb xips d'albergínies. Espero que us agradi.
    http://caprofiti.blogspot.com/2011/07/salmorejo-amb-xips-dalberginia.html

    ResponSuprimeix
  57. Un gaspatxo senzillet però que ens agrada molt:

    http://eltallerdecuina.blogspot.com/2011/07/gaspatxo-de-sindria.html

    No fem tard!!!

    ResponSuprimeix
  58. Hola!

    Participo per primer cop, us deixo el meu gaspatxo!

    http://aprilskitch.blogspot.com/2011/07/gazpacho-reto-memories-duna-cuinera-hay.html

    ResponSuprimeix
  59. Hola noies us deixo els meu!
    Aquesta vegada mes amb una mica mes de temps que les altres!
    http://elmeublogdecuina.blogspot.com/2011/07/gaspatxo-de-sindria.html
    Petons

    ResponSuprimeix
  60. L'autor ha suprimit aquest comentari.

    ResponSuprimeix
  61. Mi receta chicos. Vaya recopilación tan estupenda y variada, es un lujo

    http://mimesaparatres.blogspot.com/2011/07/gazpacho-de-melon-y-almendras.html

    No sé si agosto ésta casa cierra por vacaciones
    Besos

    ResponSuprimeix
  62. Aquí va mi receta de gazpacho versionado :):)

    http://www.saboresdecolores.com/2011/07/gazpacho-de-melocoton-con-cubitos-de.html

    Un besoteee

    ResponSuprimeix
  63. Aquesta és la meva prposta per la recopilació de recepters més temptadores de tot l'estiu..http://lesreceptesdesthilari.blogspot.com/2011/07/gaspatxo-de-cireres-amb-guacamole-i.html

    Una abraçada

    ResponSuprimeix
  64. Este mes te traigo mi salmorejo con huevo duro y berenjena. No desde Córdoba, que sería lo propio, sino desde Sant Cugat. Un besote.

    ResponSuprimeix
  65. Al final m'he animat i també he preparat salmorejo. http://courecoulants.blogspot.com/2011/07/salmorejo.html
    I m'ha agradat molt el resultat!!!

    ResponSuprimeix
  66. Aqui va la meva recepta: http://www.bufetdepostres.blogspot.com/2011/07/gaspatxo-amb-fruites.html

    ResponSuprimeix
  67. Esta es mi refrescante aportación, espero que os agrade.
    http://hoycocinavivi.blogspot.com/2011/07/granizado-de-salmorejo-con-tirabuzon-de.html
    Petonets desde Hoy cocina Vivi

    ResponSuprimeix
  68. http://elsfogonsdelabordeta.wordpress.com/2011/07/26/gaspatxo-de-cireres/

    Aquí teniu la de la Bordeta!
    Petonets reis!

    ResponSuprimeix
  69. Aquí el nostre vellut de tomàquet, petons! :D


    http://elmeurebostonline.blogspot.com/2011/07/una-de-gaspatxo-per-comencar.html

    ResponSuprimeix
  70. Ay, Ay, Ay! No sé si llego a tiempo pero me gustaría mucho participar con ese salmorejo:

    http://cancolette.blogspot.com/2011/06/salmorejo-con-pimientos-asados.html

    Petonets!

    ResponSuprimeix
  71. Aquí teniu el millor gaspatxo del món:
    http://elmondejuju.blogspot.com/
    El gaspatxo de la Loles!!!!

    ResponSuprimeix
  72. Un ajoblanco de l'any passat:

    http://cosesdellabiro.blogspot.com/2010/07/ajoblanco.html

    ResponSuprimeix
  73. Qui dubtava del gelat de salmorejo?

    http://eltallerdecuina.blogspot.com/2011/07/gelat-de-salmorejo.html

    ResponSuprimeix
  74. Al final y casi fuera de tiempo he llegado, aqui os dejo mi gazpacho, el que adoramos en casa
    http://cogollosdeagua.blogspot.com/2011/07/ajo-blanco-de-huevo-frito.html
    Un beso y hasta la próxima que espero llegar antes!

    ResponSuprimeix
  75. Hola!! Us envio la meva primera participació en aquest blog. La meva recepta és un gaspatxo tradicional.

    http://cuinadunaaprenent.blogspot.com/2011/07/gaspatxo-tradicional.html

    Salutacions

    ResponSuprimeix
  76. Justeta però aqui estic!
    i aqui el meu gaspatxo ;)

    http://lovefoodblog.blogspot.com/2011/07/gazpacho-al-chile-con-picatostes.html

    petons!

    ResponSuprimeix
  77. El meu gaspatxo.....http://lavieacancatrina.blogspot.com/2011/07/gazpacho-con-mozarella.html

    ResponSuprimeix
  78. N'he trobat un que m'agrada!!!
    http://allijulivert.blogspot.com/2011/07/gaspatxo-de-cireres.html
    Segur que en el recull de receptes en trobaré molts més que em puguin agradar.
    Petons

    ResponSuprimeix
  79. Hooolaaa! Jo m'apunto al pròxim,,, estic recent aterrada al món real!!! Petons.

    ResponSuprimeix
  80. Aquesta vegada he arribat una mica tard, aquí us deixo el meu gaspatxo de síndria
    http://crijoarmael.blogspot.com/2011/07/gaspatxo-de-sindria.html

    ResponSuprimeix