La Maria porta uns dies que no dorm gaire; l'emoció la posa nerviosa i, per molt que ho intenti, no es calma. Són dies de festa i des què van fer el pessebre que porta els ulls vidriosos i el nas vermell. Cada cop que fa alguna cosa amb els seus pares acaba plorant. Això provoca que la Joana, tot i que ho intenti evitar, acabi també igual. El Pere es fa el dur, vol mostrar el seu paper de pare intocable pels sentiments, però no pot evitar-ho amb les nadales, són la seva debilitat, comença a cantar-les i es queda sense veu per culpa dels sentiments.
El dia que van fer el pessebre no van parar de plorar, mentre posaven la molsa -que havien collit uns dies abans a la muntanya-, quan creaven rius amb pedretes i quan col·locaven les figures. Ploraven tant que la Joana va començar a riure, i com si es tractés d'un dominó el Pere i la Maria van enganxar-se. Sanglots per tota la casa. Riure i plors junts. Un atac de nostàlgia pels grans i de sensibilitat per la petita.
Avui, estan tots tres a la cuina, toca fer canelons.
-Filleta, saps per què només mengem canelons per Sant Esteve?
-Sí, pare, sí... això no s'acaba mai!
-Ai, Maria, no tens ganes de fer-ho? Li pregunta la mare.
-Sí, sí, clar; m'agrada molt estar aquí amb vosaltres, però... m'agradaria més estar menjant-me els canelons!
-Ai, filleta, si no parem de menjar! Tots els dies que mengem i mengem. Jo ja estic a punt de rebentar.
-Pare, tu el que has de fer és més exercici! Anem d'excursió!
-D'excursió? Has sentit Joana? La nostra filla s'ha tornat boja! Tot nevat i vol sortir d'excursió! Aquesta sí que és bona! Va, filleta, segueix amb els canelons i no diguis més rucades...
-Nens, com no us porteu bé -Diu la mare amb to energètic- us quedareu sense canelons i sense tió!
I acte seguit, sense eixugar-se ni les mans, pare i filla s'abracen i es fan petons mentre criden plegats: Visca el tió! Visca el tió!
Aquest mes us convidem a preparar:
Recordeu:
• La recepta la podeu publicar al vostre bloc quan us vagi bé i deixar l'enllaç amb la recepta als comentaris d'aquesta entrada.
• Teniu fins el dia 28 per enviar-nos l'enllaç de la vostra recepta -si no teniu bloc i voleu participar, cosa que ens agradaria moltíssim, ens podeu enviar la foto a: memoriesdunacuinera@yahoo.es
• El dia 1 publicarem el recull de les receptes rebudes amb els enllaços dels blocs participants.
Ummmm,no podia ser d' una altra manera. El memòries fidel a la tradició. I a mi que m' encanta la prposta. Ja rumio de què els faré.
ResponEliminaHola aquí us deixo una recepta de canelons d'anec i pollastre, espero que us agradi.
ResponEliminahttp://www.tv3.cat/cuines/recepta/canelons-d-anec-i-pollastre/6353
Me gusta, porque nunca he preparado canelones...
ResponEliminaJa estic pensant!!! A veure què se m'acudeix...
ResponEliminaPetonets guapos meus!
Sandra
Per la meva part, us deixo aquesta entrada. Interessant alternativa a l'hora de farcir i enrotllar les plaques.
ResponEliminahttp://annahallado.blogspot.com/2010/11/canelones-enrollados-sin-ser-un-rollo.html?m=0
Petons
Me gusta! A ver de que los hago... Besos
ResponEliminaPerfecte, els canelons de Sant Esteve!!!!
ResponEliminaA farcir canelons.
Rosa Maria
Em xiflen els canelons, i per aquesta proposta m'estrenaré amb memòries d'una cuinera ;)
ResponEliminaEns veiem guapos!!
M'agrada m'agrada la idea!! a fer canelons!! uee
ResponEliminaole!! visca els canelons....!! molt bona idea per aquesta èpocs!
ResponEliminapetonets
M'encanten els canelons!! Quines ganes!!
ResponEliminapetons
Me encantan!!!!!!!
ResponEliminaBesos.
Molt bona la proposta. Ens hi posarem aviat.
ResponEliminaPtnts,
Nani
Tothom a pensar canelons! jajajajaja
ResponEliminaMe encanta la propuesta de éste mes. Ya estoy pensando....
ResponEliminaBesos
¡¡¡Canelones!!! Qué ricos, empiezo a pensar en redondo.
ResponEliminaBesos
Que me encanta esta propuesta!, que ricos, todos!
ResponEliminaCanelons!!??? M'encanta la proposta. Els canelons eren el meu plat preferit quan era petita!
ResponEliminaUn relat molt bo..per variar!
Petons!
A veure si m'hi poso!
ResponEliminaA por esos canelones!!!
ResponEliminaRumiant estic!
ResponEliminaPetons,
Esther
Hola aqui mi aportación
ResponEliminahttp://lesreceptesdelmiquel.blogspot.com/2011/12/canelones-de-confit-de-pato-con-salsa.html
petons
Si és que es pot enviar més d'una recepta, aquí va una de canelons de bacallà amb bolets. Si només pot ser una, escolliu la que més us agradi.http://www.tv3.cat/cuines/recepta/canelons-de-bacalla-amb-bolets/6424
ResponEliminaPues manos a la obra!!
ResponEliminaVaig pensant..... a veure que fem!
ResponEliminaPetons
El meu plat preferit dels nadals catalans! vull veure les receptes de tothom :D. Petonssssssssss
ResponEliminaAquí la meva proposta de canelons!! espero que us agradi... petonets! http://tastarutes.wordpress.com/2011/12/11/i-per-postres-canelons/
ResponEliminaUs deixo la meva proposta de canelons. Segur que us agradarien...ho dic pel tema bolets. ;DD
ResponEliminahttp://www.bontiberi.com/2011/12/canelons-de-bolets-i-trufa.html
¡Interesante propuesta! ¡La de tiempo que no como canelones! Besos y que tengas una feliz semana.
ResponEliminaHola guapis, aqui va la meva proposta. Estava dubtant si publicar aquesta o esperar-me perque avui hem trobat bolets i una de les coses que fare segur seran canelosn... Pero crec que en tindreu mes canelons amb bolets que amb esberginia, aixi que aqui va!
ResponEliminahttp://kook-pi.blogspot.com/2011/12/memories-duna-cuinera-canelones-de.html
Enguany vindran els pares a casa a passar aquestes festes, i es clar, vull fer canelons. Però no sé jo si podré tenir l'entrada preparada a temps, amb tot l'enrenou que tindré (ja us podeu imaginar, llums, trípode, moltes mans que volen ajudar però totes mortes de gana), el que després m'agrada escriure a mi i que el plat realment mereix una bona història per endavant, que a més a més la té.
ResponEliminaSi hi soc a temps us portaré la recepta, que ho veig molt justet, això sí, no seran gens innovadors jajajaj, seran els de sant esteve de tota la vida :-))
molts petons!!
us poso el link dels meus canelons
ResponEliminahttp://www.irreductibles.cat/cuina/2011/12/15/canelons-de-pasta-de-full-amb-pollastre-i-verdures/
vos poso la meva entrada de canalons,jeje.
ResponEliminamolts petons.
http://www.lacuinadetotsnatros.blogspot.com/2011/12/15/canaló-cruixent-de-fredolics.html
Molt bonica la història.
ResponEliminaAqui teniu la meua proposta d'uns canelons diferents fets amb masa de crepes:
http://cuinadiari.blogspot.com/2011/12/crepes-de-peus-de-porc-i-pollastre-amb.html
Bon Nadal!
Hola nenes,
ResponEliminaAquí teniu la meva mini proposta:
lacuinavioleta.blogspot.com/2011/12/mini-canalons-per-als-mini-de-casa.html
Bones festes!
Nani
Aquí esta mi propuesta, canelones de langostinos y salsa de azafrán:http://incucinablog.blogspot.com/2011/12/canelones-de-langostinos-con-salsa-de.html
ResponEliminaotra propuesta
ResponEliminahttp://lesreceptesdelmiquel.blogspot.com/2011/09/canelones-de-brandada-de-bacalao-con.html
petons
Aqui teniu la meva recepta!
ResponEliminaespero que us agradiii
http://trifasicdebaileys.blogspot.com/2011/12/canelons-tricolor-amb-marea-negra.html
petonets
Ja teniu els meus canelons:
ResponEliminahttp://cuinautil.blogspot.com/2011/12/canelons-de-rostit-de-pollastre-i.html
molts petonets**
És la primera vegada que participo i espero que no sigui l'última. Aquis deixo la meva aportació:
ResponEliminahttp://migrandiversion.blogspot.com/2011/12/canelon-con-ceps-setas-y-foie-al-pedro.html
Petons
Marxant una de canalons!!!!
ResponEliminahttp://cocinaconsilvia.blogspot.com/2011/12/canelones-de-pollo-y-calabaza-trufados.html
Bones festes boniques!!! molts petonets
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaAqui us deixo la meva recepta de canalons!
ResponEliminaMolt bones festes!!
http://cuinadunaaprenent.blogspot.com/2011/12/canalons-de-la-mama.html
Ayyy me olvidaba...
ResponEliminahttp://tarjetadembarque.blogspot.com/2011/12/crema-de-peras-con-minicanelones-de.html
Feliz navidad!!!
aquí estan els meus canelons!!!! molts petonets http://elmondejuju.blogspot.com/2011/12/canelons-de-bolets-i-gambes.html
ResponEliminaNena, que amb tant de liu se m'havia oblida't, aquí teniu la meva aportació...
ResponEliminahttp://recetasmj.blogspot.com/2011/12/caneloni-de-jamon-iberico.html?utm_source=BP_recent
petonets
Hola noies,
ResponEliminaAquí teniu la nostra aportació d'aquest desembre.
Molt bon Nadal!
http://cotodesucre.blogspot.com/2011/12/canelons-de-confitat-amb-ceps-i-foie.html
Cotó de sucre
M'he estrenat amb els canelons gràcies al vostre repte. Que passeu un bon nadal, aquí us deixo l'enllaç:
ResponEliminahttp://acabatdefer.blogspot.com/2011/12/canelons-despinacs-i-formatge-ricotta.html
Petonets!!!
Aquí teniu la meva versió dolça de canelons, de mango farcits de torró!
ResponEliminahttp://blogs.cuina.cat/lacuinadecasa/2011/12/23/canelons-de-mango-amb-mousse-de-torro/
Aquí van els meus canelons
ResponEliminahttp://allijulivert.blogspot.com/2011/12/canelons-de-confit-danec.html
Bon Nadal i bones festes!!!
Petons
Aquí teniu els meus canelons, novetat d´aquest any a casa.
ResponEliminahttp://lacocinadelosinventos.blogspot.com/2011/12/canelones-de-pato-confitado-y-foie-con.html
Bon Nadal i Bones Festes!!!! Petons,
Hola noies, aquí us deixo els nostres canelons de festa. Boníssims!
ResponEliminahttp://fogonsdelacuinaataula.blogspot.com/2011/12/canelons-de-festa.html
Bon Nadal, Bon Sant Esteve!!!
ResponEliminaAquí teniu la meva recepta dels canelons de Sant Esteve a veure que us sembla.
Fins el proper repte
Rosa Maria
http://elplatdeldia.blogspot.com/2011/12/canelons-de-confit-danec.html
Bon Nadal, Bon Sant Esteve!!!
ResponEliminaAquí teniu la meva recepta dels canelons de Sant Esteve a veure que us sembla.
Fins el proper repte
Rosa Maria
A veure si aquest es veu
http://elplatdeldia.blogspot.com/2011/12/canelons-de-confit-danec.html
Hola noies !!!!
ResponEliminaApa aqui teniu, tinc que fer més....
http://tiaredevainilla.blogspot.com/2011/09/canalones-de-setas-variadas-gambas-y.html
Hola noies... gairebé no arribo però aquí us deixo la meva contribució per aquest mes:
ResponEliminahttp://comeconmigoelblogdepalmira.over-blog.es/article-canalons-de-butifarra-negra-cebolla-confitada-y-manzana-94968888.html
Petonets i felices festes :o)
Palmira
Aquí teniu la nostra proposta triple!!! Bones festes noies i bon 2012!!!
ResponEliminahttp://chocolateaceiteysal.blogspot.com/2011/12/trio-de-canelones.html
Hola guapes, primer de tot Bones Festes!!!
ResponEliminaJa veieu que fins i tot estan a tope de feina, no deixem de pensar en vosaltres i les vostres propostes.
Els meus canelons ja els hem menjat per Sant Esteve. Espero que us agradin!!!
http://www.caprofiti.blogspot.com/2011/12/canelons-de-carn.html
Petonets.
Arribem just aquesta vegada, però no fallem! :D
ResponEliminahttp://elsfogonsdelabordeta.wordpress.com/2011/12/28/canelons-de-poma-amb-crema-anglesa-de-cardamom/
Petonets!
Sandra
Salvada por la campaña, aquí están los míos.
ResponEliminaFeliz Año a todos los cocineros
http://mimesaparatres.blogspot.com/2011/12/canelones-de-arroz-con-leche.html
Vaig tardíssim! però aquí teniu al meva aportació!!No podia fallar ;)!
ResponEliminaMolts petonets guapíssims i bon any!! :)
http://lefabuleuxdestinduchocolat.blogspot.com/2011/12/memories-duna-cuinera-canelons-de-nous.html
¡Te deseo todo lo mejor en este nuevo años 2012 que está a punto de comenzar! Besos. : )
ResponEliminaHola noies! Aquí teniu la meva proposta. A veure si hi sóc a temps. Bon any nou!!! http://tapatdetapes.blogspot.com/2011/12/canelons-de-formatge-provolone-amb_28.html
ResponEliminaHola i bon any!
ResponEliminaAquí els meus canelonets http://pambolixocolata.blogspot.com/2011/12/canelons-de-peix.html
Bones festes Noietes!!!
ResponEliminaUs deixo els meus canelons.
Salut
http://comosiempremadreando.wordpress.com/2011/12/28/canelones-de-magret-de-pato-con-boletus-y-foie/
Ostras quasi me'n oblido aqui teniu l'enllaç d'uns canalons que van sortir de la casualitat a veure si us agraden
ResponEliminahttp://www.irreductibles.cat/cuina/2011/12/26/canelons-de-torro-per-casualitat/
canelons fets amb torrò de gema poc consistent i pasta filo, queden con si fosen neules farcides
ja direu que us semblen
A la meva vida havia fet canelons... així que he començat per fer els de tota la vida:
ResponEliminahttp://www.pimientosverdes.com/ca/2011/12/canelons-tradicionals/
Noies aquí teniu la nostra aportació.
ResponEliminaPetonets a les dues i bona entrada al nou any.
http://www.pastissets.cat/index.php/2011/12/uns-canelons-amb-el-cafe-unis-canelones-con-el-cafe/
Chicas, os dejo mis canelones. Espero que os gusten.
ResponEliminaFeliz Navidad a tod@s.
Besos
Arribo pels pèls!
ResponEliminahttp://bertaskitchen.blogspot.com/2011/12/canelons-de-bacalla-i-gambes-amb-salsa.html
Feliç 2012!
Canelons d'última hora!!!
ResponEliminahttp://crijoarmael.blogspot.com/2011/12/canelons-de-confit-danec-amb-salsa-de.html
Alá... qué casi se me olvida poneros el enlace!!!
ResponEliminaAquí os dejo mi aportación:
http://hoycocinavivi.blogspot.com/2011/12/los-canelones-del-dia-despues.html
Un beso y felices días. Vivi
Com sempre a última hora. És que no tinc remei!
ResponEliminaAquí us deixo la meva proposta de canelons.
http://adailycuisine.blogspot.com/2011/12/canelons-de-verdures-amb-beixamel-de.html
Una abraçada!
Tot i que vam fer els canelons, no hem pogut fer el post. No estem gaire actius, les darreres entrades publicades estaven programades...
ResponEliminaPerò us passo l'entrada d'uns canelons solidaris que en Jordi va fer amb els usuaris del menjador social.
http://eltallerdecuina.blogspot.com/2010/01/canelo-fred-de-marisc.html
Arribo tard, ho sento!!! I'm sorry!!!
ResponEliminaUn petonas i feliç any!!! Ah! Us deixo la entrada d'avui i una altra de canelons (tot i que son d'estiu... jijijijij)
http://encontrarlafelicidadenlosdetalles.blogspot.com/2011/12/canelones-de-mejillones-tigres.html
http://encontrarlafelicidadenlosdetalles.blogspot.com/2011/04/canelones-de-verano.html
Deixo dos enllaços:
ResponEliminaun de dolç: http://cosesdellabiro.blogspot.com/2011/04/canelons-de-maduixes-en-balsamic-de.html
un de salat:
http://cosesdellabiro.blogspot.com/2011/12/canelons-de-seitan-amb-beixamel-de.html
Hola, no se si arrivo tard, però deixo el meu enllaç de canelons.
ResponEliminahttp://5sentidosenlacocina.blogspot.com/2012/01/canelones-de-carne-tradicionales.html
Petons!
Ana de: 5 sentidos en la cocina
Hola guapes!!! Amb una mica de retard us deixo la meva aportació de canelons de confit d'ànec i salsa de ceps i foie!!! ;)
ResponEliminaBon any precioses!
Eva.
http://elcullerotfestuc.blogspot.com/2009/01/qui-ve-dinar.html
Els vaig publicar el 30 de desembre i us vaig enviar l'enllaç al facebook. Ja veig que no vaig entendre prou bé el missatge i no havia vist el blog. Ara els canelons ja els hem tornat a fer i estan menjats. Aquest és l'enllaç del blog 'Quasi tot a punt (a veure si demà hi pejo una foto del resultat final, els canelons a la taula del dia de Reis:
ResponEliminahttp://quasitotapunt.blogspot.com/2011/12/els-canelons-que-farem-per-reis.html
http://www.facebook.com/notifications?clk_loc=6#!/profile.php?id=564524244
Felicitats per la iniciativa,
Mercè Salvat