dilluns, 5 de desembre de 2011

Més canelons i menys tovallons

La Maria porta uns dies que no dorm gaire; l'emoció la posa nerviosa i, per molt que ho intenti, no es calma. Són dies de festa i des què van fer el pessebre que porta els ulls vidriosos i el nas vermell. Cada cop que fa alguna cosa amb els seus pares acaba plorant. Això provoca que la Joana, tot i que ho intenti evitar, acabi també igual. El Pere es fa el dur, vol mostrar el seu paper de pare intocable pels sentiments, però no pot evitar-ho amb les nadales, són la seva debilitat, comença a cantar-les i es queda sense veu per culpa dels sentiments.

El dia que van fer el pessebre no van parar de plorar, mentre posaven la molsa -que havien collit uns dies abans a la muntanya-, quan creaven rius amb pedretes i quan col·locaven les figures. Ploraven tant que la Joana va començar a riure, i com si es tractés d'un dominó el Pere i la Maria van enganxar-se. Sanglots per tota la casa. Riure i plors junts. Un atac de nostàlgia pels grans i de sensibilitat per la petita.

Avui, estan tots tres a la cuina, toca fer canelons.

-Filleta, saps per què només mengem canelons per Sant Esteve?
-Sí, pare, sí... això no s'acaba mai! 
-Ai, Maria, no tens ganes de fer-ho? Li pregunta la mare.
-Sí, sí, clar; m'agrada molt estar aquí amb vosaltres, però... m'agradaria més estar menjant-me els canelons!
-Ai, filleta, si no parem de menjar! Tots els dies que mengem i mengem. Jo ja estic a punt de rebentar.
-Pare, tu el que has de fer és més exercici! Anem d'excursió!
-D'excursió? Has sentit Joana? La nostra filla s'ha tornat boja! Tot nevat i vol sortir d'excursió! Aquesta sí que és bona! Va, filleta, segueix amb els canelons i no diguis més rucades...
-Nens, com no us porteu bé -Diu la mare amb to energètic- us quedareu sense canelons i sense tió!

I acte seguit, sense eixugar-se ni les mans, pare i filla s'abracen i es fan petons mentre criden plegats: Visca el tió! Visca el tió!


Aquest mes us convidem a preparar:




Recordeu:

 • Fer la vostra versió de canelons -podeu seguir la recepta que vulgueu-.

 • La recepta la podeu publicar al vostre bloc quan us vagi bé i deixar l'enllaç amb la recepta als comentaris  d'aquesta entrada.

 • Teniu fins el dia 28 per enviar-nos l'enllaç de la vostra recepta -si no teniu bloc i voleu participar, cosa que ens agradaria moltíssim, ens podeu enviar la foto a: 
memoriesdunacuinera@yahoo.es

 • El dia 1 publicarem el recull de les receptes rebudes amb els enllaços dels blocs participants.


Si necessiteu qualsevol tipus d'aclariment no dubteu a contactar amb nosaltres.

Esperem les vostres receptes

80 comentaris:

  1. Ummmm,no podia ser d' una altra manera. El memòries fidel a la tradició. I a mi que m' encanta la prposta. Ja rumio de què els faré.

    ResponElimina
  2. Hola aquí us deixo una recepta de canelons d'anec i pollastre, espero que us agradi.
    http://www.tv3.cat/cuines/recepta/canelons-d-anec-i-pollastre/6353

    ResponElimina
  3. Me gusta, porque nunca he preparado canelones...

    ResponElimina
  4. Ja estic pensant!!! A veure què se m'acudeix...
    Petonets guapos meus!
    Sandra

    ResponElimina
  5. Per la meva part, us deixo aquesta entrada. Interessant alternativa a l'hora de farcir i enrotllar les plaques.

    http://annahallado.blogspot.com/2010/11/canelones-enrollados-sin-ser-un-rollo.html?m=0

    Petons

    ResponElimina
  6. Me gusta! A ver de que los hago... Besos

    ResponElimina
  7. Perfecte, els canelons de Sant Esteve!!!!
    A farcir canelons.

    Rosa Maria

    ResponElimina
  8. Em xiflen els canelons, i per aquesta proposta m'estrenaré amb memòries d'una cuinera ;)
    Ens veiem guapos!!

    ResponElimina
  9. M'agrada m'agrada la idea!! a fer canelons!! uee

    ResponElimina
  10. ole!! visca els canelons....!! molt bona idea per aquesta èpocs!

    petonets

    ResponElimina
  11. M'encanten els canelons!! Quines ganes!!
    petons

    ResponElimina
  12. Molt bona la proposta. Ens hi posarem aviat.
    Ptnts,
    Nani

    ResponElimina
  13. Tothom a pensar canelons! jajajajaja

    ResponElimina
  14. Me encanta la propuesta de éste mes. Ya estoy pensando....
    Besos

    ResponElimina
  15. ¡¡¡Canelones!!! Qué ricos, empiezo a pensar en redondo.
    Besos

    ResponElimina
  16. Que me encanta esta propuesta!, que ricos, todos!

    ResponElimina
  17. Canelons!!??? M'encanta la proposta. Els canelons eren el meu plat preferit quan era petita!
    Un relat molt bo..per variar!
    Petons!

    ResponElimina
  18. Hola aqui mi aportación
    http://lesreceptesdelmiquel.blogspot.com/2011/12/canelones-de-confit-de-pato-con-salsa.html
    petons

    ResponElimina
  19. Si és que es pot enviar més d'una recepta, aquí va una de canelons de bacallà amb bolets. Si només pot ser una, escolliu la que més us agradi.http://www.tv3.cat/cuines/recepta/canelons-de-bacalla-amb-bolets/6424

    ResponElimina
  20. El meu plat preferit dels nadals catalans! vull veure les receptes de tothom :D. Petonssssssssss

    ResponElimina
  21. Aquí la meva proposta de canelons!! espero que us agradi... petonets! http://tastarutes.wordpress.com/2011/12/11/i-per-postres-canelons/

    ResponElimina
  22. Us deixo la meva proposta de canelons. Segur que us agradarien...ho dic pel tema bolets. ;DD
    http://www.bontiberi.com/2011/12/canelons-de-bolets-i-trufa.html

    ResponElimina
  23. ¡Interesante propuesta! ¡La de tiempo que no como canelones! Besos y que tengas una feliz semana.

    ResponElimina
  24. Hola guapis, aqui va la meva proposta. Estava dubtant si publicar aquesta o esperar-me perque avui hem trobat bolets i una de les coses que fare segur seran canelosn... Pero crec que en tindreu mes canelons amb bolets que amb esberginia, aixi que aqui va!

    http://kook-pi.blogspot.com/2011/12/memories-duna-cuinera-canelones-de.html

    ResponElimina
  25. Hola, te he encontrado tu bblog por casualidad y me visto que tienes recetas muy interesantes así que on tu permiso me quedo como seguidora. Un beso
    www.elpatodechocolate.blogspot.com

    ResponElimina
  26. Enguany vindran els pares a casa a passar aquestes festes, i es clar, vull fer canelons. Però no sé jo si podré tenir l'entrada preparada a temps, amb tot l'enrenou que tindré (ja us podeu imaginar, llums, trípode, moltes mans que volen ajudar però totes mortes de gana), el que després m'agrada escriure a mi i que el plat realment mereix una bona història per endavant, que a més a més la té.

    Si hi soc a temps us portaré la recepta, que ho veig molt justet, això sí, no seran gens innovadors jajajaj, seran els de sant esteve de tota la vida :-))

    molts petons!!

    ResponElimina
  27. us poso el link dels meus canelons

    http://www.irreductibles.cat/cuina/2011/12/15/canelons-de-pasta-de-full-amb-pollastre-i-verdures/

    ResponElimina
  28. vos poso la meva entrada de canalons,jeje.
    molts petons.

    http://www.lacuinadetotsnatros.blogspot.com/2011/12/15/canaló-cruixent-de-fredolics.html

    ResponElimina
  29. Molt bonica la història.
    Aqui teniu la meua proposta d'uns canelons diferents fets amb masa de crepes:
    http://cuinadiari.blogspot.com/2011/12/crepes-de-peus-de-porc-i-pollastre-amb.html

    Bon Nadal!

    ResponElimina
  30. Hola nenes,
    Aquí teniu la meva mini proposta:
    lacuinavioleta.blogspot.com/2011/12/mini-canalons-per-als-mini-de-casa.html
    Bones festes!
    Nani

    ResponElimina
  31. Aquí esta mi propuesta, canelones de langostinos y salsa de azafrán:http://incucinablog.blogspot.com/2011/12/canelones-de-langostinos-con-salsa-de.html

    ResponElimina
  32. otra propuesta
    http://lesreceptesdelmiquel.blogspot.com/2011/09/canelones-de-brandada-de-bacalao-con.html
    petons

    ResponElimina
  33. Aqui teniu la meva recepta!
    espero que us agradiii

    http://trifasicdebaileys.blogspot.com/2011/12/canelons-tricolor-amb-marea-negra.html

    petonets

    ResponElimina
  34. Ja teniu els meus canelons:

    http://cuinautil.blogspot.com/2011/12/canelons-de-rostit-de-pollastre-i.html

    molts petonets**

    ResponElimina
  35. És la primera vegada que participo i espero que no sigui l'última. Aquis deixo la meva aportació:

    http://migrandiversion.blogspot.com/2011/12/canelon-con-ceps-setas-y-foie-al-pedro.html

    Petons

    ResponElimina
  36. Marxant una de canalons!!!!

    http://cocinaconsilvia.blogspot.com/2011/12/canelones-de-pollo-y-calabaza-trufados.html
    Bones festes boniques!!! molts petonets

    ResponElimina
  37. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  38. Aqui us deixo la meva recepta de canalons!
    Molt bones festes!!

    http://cuinadunaaprenent.blogspot.com/2011/12/canalons-de-la-mama.html

    ResponElimina
  39. Ayyy me olvidaba...
    http://tarjetadembarque.blogspot.com/2011/12/crema-de-peras-con-minicanelones-de.html
    Feliz navidad!!!

    ResponElimina
  40. aquí estan els meus canelons!!!! molts petonets http://elmondejuju.blogspot.com/2011/12/canelons-de-bolets-i-gambes.html

    ResponElimina
  41. Nena, que amb tant de liu se m'havia oblida't, aquí teniu la meva aportació...

    http://recetasmj.blogspot.com/2011/12/caneloni-de-jamon-iberico.html?utm_source=BP_recent

    petonets

    ResponElimina
  42. Hola noies,

    Aquí teniu la nostra aportació d'aquest desembre.

    Molt bon Nadal!

    http://cotodesucre.blogspot.com/2011/12/canelons-de-confitat-amb-ceps-i-foie.html

    Cotó de sucre

    ResponElimina
  43. M'he estrenat amb els canelons gràcies al vostre repte. Que passeu un bon nadal, aquí us deixo l'enllaç:
    http://acabatdefer.blogspot.com/2011/12/canelons-despinacs-i-formatge-ricotta.html

    Petonets!!!

    ResponElimina
  44. Aquí teniu la meva versió dolça de canelons, de mango farcits de torró!
    http://blogs.cuina.cat/lacuinadecasa/2011/12/23/canelons-de-mango-amb-mousse-de-torro/

    ResponElimina
  45. Aquí van els meus canelons
    http://allijulivert.blogspot.com/2011/12/canelons-de-confit-danec.html
    Bon Nadal i bones festes!!!
    Petons

    ResponElimina
  46. Aquí teniu els meus canelons, novetat d´aquest any a casa.
    http://lacocinadelosinventos.blogspot.com/2011/12/canelones-de-pato-confitado-y-foie-con.html
    Bon Nadal i Bones Festes!!!! Petons,

    ResponElimina
  47. Hola noies, aquí us deixo els nostres canelons de festa. Boníssims!
    http://fogonsdelacuinaataula.blogspot.com/2011/12/canelons-de-festa.html

    ResponElimina
  48. Bon Nadal, Bon Sant Esteve!!!

    Aquí teniu la meva recepta dels canelons de Sant Esteve a veure que us sembla.

    Fins el proper repte

    Rosa Maria
    http://elplatdeldia.blogspot.com/2011/12/canelons-de-confit-danec.html

    ResponElimina
  49. Bon Nadal, Bon Sant Esteve!!!

    Aquí teniu la meva recepta dels canelons de Sant Esteve a veure que us sembla.

    Fins el proper repte

    Rosa Maria

    A veure si aquest es veu
    http://elplatdeldia.blogspot.com/2011/12/canelons-de-confit-danec.html

    ResponElimina
  50. Hola noies !!!!

    Apa aqui teniu, tinc que fer més....

    http://tiaredevainilla.blogspot.com/2011/09/canalones-de-setas-variadas-gambas-y.html

    ResponElimina
  51. Hola noies... gairebé no arribo però aquí us deixo la meva contribució per aquest mes:
    http://comeconmigoelblogdepalmira.over-blog.es/article-canalons-de-butifarra-negra-cebolla-confitada-y-manzana-94968888.html
    Petonets i felices festes :o)
    Palmira

    ResponElimina
  52. Aquí teniu la nostra proposta triple!!! Bones festes noies i bon 2012!!!

    http://chocolateaceiteysal.blogspot.com/2011/12/trio-de-canelones.html

    ResponElimina
  53. Hola guapes, primer de tot Bones Festes!!!
    Ja veieu que fins i tot estan a tope de feina, no deixem de pensar en vosaltres i les vostres propostes.
    Els meus canelons ja els hem menjat per Sant Esteve. Espero que us agradin!!!
    http://www.caprofiti.blogspot.com/2011/12/canelons-de-carn.html
    Petonets.

    ResponElimina
  54. Arribem just aquesta vegada, però no fallem! :D

    http://elsfogonsdelabordeta.wordpress.com/2011/12/28/canelons-de-poma-amb-crema-anglesa-de-cardamom‏/

    Petonets!
    Sandra

    ResponElimina
  55. Salvada por la campaña, aquí están los míos.
    Feliz Año a todos los cocineros

    http://mimesaparatres.blogspot.com/2011/12/canelones-de-arroz-con-leche.html

    ResponElimina
  56. Vaig tardíssim! però aquí teniu al meva aportació!!No podia fallar ;)!

    Molts petonets guapíssims i bon any!! :)

    http://lefabuleuxdestinduchocolat.blogspot.com/2011/12/memories-duna-cuinera-canelons-de-nous.html

    ResponElimina
  57. ¡Te deseo todo lo mejor en este nuevo años 2012 que está a punto de comenzar! Besos. : )

    ResponElimina
  58. Hola noies! Aquí teniu la meva proposta. A veure si hi sóc a temps. Bon any nou!!! http://tapatdetapes.blogspot.com/2011/12/canelons-de-formatge-provolone-amb_28.html

    ResponElimina
  59. Hola i bon any!
    Aquí els meus canelonets http://pambolixocolata.blogspot.com/2011/12/canelons-de-peix.html

    ResponElimina
  60. Bones festes Noietes!!!
    Us deixo els meus canelons.
    Salut
    http://comosiempremadreando.wordpress.com/2011/12/28/canelones-de-magret-de-pato-con-boletus-y-foie/

    ResponElimina
  61. Ostras quasi me'n oblido aqui teniu l'enllaç d'uns canalons que van sortir de la casualitat a veure si us agraden

    http://www.irreductibles.cat/cuina/2011/12/26/canelons-de-torro-per-casualitat/

    canelons fets amb torrò de gema poc consistent i pasta filo, queden con si fosen neules farcides
    ja direu que us semblen

    ResponElimina
  62. A la meva vida havia fet canelons... així que he començat per fer els de tota la vida:

    http://www.pimientosverdes.com/ca/2011/12/canelons-tradicionals/

    ResponElimina
  63. Noies aquí teniu la nostra aportació.
    Petonets a les dues i bona entrada al nou any.

    http://www.pastissets.cat/index.php/2011/12/uns-canelons-amb-el-cafe-unis-canelones-con-el-cafe/

    ResponElimina
  64. Chicas, os dejo mis canelones. Espero que os gusten.
    Feliz Navidad a tod@s.
    Besos

    ResponElimina
  65. Arribo pels pèls!
    http://bertaskitchen.blogspot.com/2011/12/canelons-de-bacalla-i-gambes-amb-salsa.html
    Feliç 2012!

    ResponElimina
  66. Canelons d'última hora!!!

    http://crijoarmael.blogspot.com/2011/12/canelons-de-confit-danec-amb-salsa-de.html

    ResponElimina
  67. Alá... qué casi se me olvida poneros el enlace!!!
    Aquí os dejo mi aportación:
    http://hoycocinavivi.blogspot.com/2011/12/los-canelones-del-dia-despues.html

    Un beso y felices días. Vivi

    ResponElimina
  68. Com sempre a última hora. És que no tinc remei!

    Aquí us deixo la meva proposta de canelons.

    http://adailycuisine.blogspot.com/2011/12/canelons-de-verdures-amb-beixamel-de.html

    Una abraçada!

    ResponElimina
  69. Tot i que vam fer els canelons, no hem pogut fer el post. No estem gaire actius, les darreres entrades publicades estaven programades...
    Però us passo l'entrada d'uns canelons solidaris que en Jordi va fer amb els usuaris del menjador social.

    http://eltallerdecuina.blogspot.com/2010/01/canelo-fred-de-marisc.html

    ResponElimina
  70. Arribo tard, ho sento!!! I'm sorry!!!

    Un petonas i feliç any!!! Ah! Us deixo la entrada d'avui i una altra de canelons (tot i que son d'estiu... jijijijij)

    http://encontrarlafelicidadenlosdetalles.blogspot.com/2011/12/canelones-de-mejillones-tigres.html

    http://encontrarlafelicidadenlosdetalles.blogspot.com/2011/04/canelones-de-verano.html

    ResponElimina
  71. Deixo dos enllaços:

    un de dolç: http://cosesdellabiro.blogspot.com/2011/04/canelons-de-maduixes-en-balsamic-de.html

    un de salat:
    http://cosesdellabiro.blogspot.com/2011/12/canelons-de-seitan-amb-beixamel-de.html

    ResponElimina
  72. Hola, no se si arrivo tard, però deixo el meu enllaç de canelons.

    http://5sentidosenlacocina.blogspot.com/2012/01/canelones-de-carne-tradicionales.html

    Petons!
    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  73. Hola guapes!!! Amb una mica de retard us deixo la meva aportació de canelons de confit d'ànec i salsa de ceps i foie!!! ;)

    Bon any precioses!

    Eva.

    http://elcullerotfestuc.blogspot.com/2009/01/qui-ve-dinar.html

    ResponElimina
  74. Els vaig publicar el 30 de desembre i us vaig enviar l'enllaç al facebook. Ja veig que no vaig entendre prou bé el missatge i no havia vist el blog. Ara els canelons ja els hem tornat a fer i estan menjats. Aquest és l'enllaç del blog 'Quasi tot a punt (a veure si demà hi pejo una foto del resultat final, els canelons a la taula del dia de Reis:

    http://quasitotapunt.blogspot.com/2011/12/els-canelons-que-farem-per-reis.html

    http://www.facebook.com/notifications?clk_loc=6#!/profile.php?id=564524244

    Felicitats per la iniciativa,

    Mercè Salvat

    ResponElimina