dijous, 24 de febrer del 2011

Què és Memòries d'una cuinera?

Memòries d’una cuinera comença a partir d’un comentari en broma entre dues germanes blocaires: la Judith i la Mònica. Ens vam anar engrescant i ja veieu: una idea, molt d’entusiasme i ja ens teniu aquí!, liant una mica la blocosfera.

El nom del bloc, ja ens permetreu la llicència, és el petit homenatge que li fem a la nostra mare. Ella és qui va fer que tinguéssim aquesta passió per a la gastronomia. Ja de ben petites entràvem a la cuina amb ella i anàvem experimentant. Quan ja vam créixer una mica ens feia que provéssim de fer alguna recepta, que l’ajudéssim a ella i, entre totes, que decidíssim  què es faria per menjar... Ella sempre ens explicava que no sabia cuinar gens, que es va comprar un llibre, va començar a seguir alguna recepta i va acabar sent una supercuinera, tenia la mà trencada amb els guisats!

A Memòries d’una cuinera ens agradaria recuperar les receptes tradicionals. Als blocs sovint pengem receptes diferents a les que mengem a diari, descobrim nous ingredients. Com ens agrada donar a conèixer receptes que trobem diferents, sovint arraconem les receptes de tota la vida.

Més d’una vegada, al llegir els vostres blocs, hem notat una estima especial cap a aquelles receptes que heu vist sempre a casa, la descripció de la recepta és especial, esteu compartint un petit tresor, són les vostres receptes!

Ens agradaria aprofitar l’estacionalitat de les receptes. Què es menjava a les cases al mes de...? Quina recepta no hi podia faltar mai a una data assenyalada?

Ara que la blocosfera està molt animada hem volgut agafar idees sobre el funcionament d’iniciatives que ens agraden molt, com Els reptes de l’Annie, La recepta del 15 o l' HEMC. És per això que no serà un concurs i no hi haurà condicions: es proposarà el nom d’un plat i tothom podrà dir la seva, tant si té bloc com si no.

Per qüestions d’organització ja tenim triades les receptes dels mesos de març i d'abril, però ens agradaria molt que ens féssiu arribar les vostres propostes per als mesos següents. Les dues receptes que hem triat són de la cuina tradicional catalana però ens agradaria recordar les receptes tradicionals de totes les cuines; per això necessitem la vostra ajuda, com més cuines coneguem millor, no?

Per fer aquest bloc comptarem amb l’ajuda de l'Yves, per si no li donem ja prou feina! Ens ajudarà amb els textos, com sempre, i a fer la presentació de les receptes, però amb un valor afegit... Però haureu d’esperar a la primera recepta si en voleu saber més! Ja veieu, un bloc ben familiar!


Com ho farem?
  •  El dia 5 de cada mes us proposarem un plat sense donar la recepta.
  • Aniria bé rebre els vostres enllaços com a molt tard el dia 28,  això és per organitzar-nos i poder penjar les fotos, però si alguna arriba més tard, també la penjarem.
  • Els enllaços ens els podeu deixar als comentaris de la presentació de la recepta.
  • Farem un recull amb les fotos que haurem rebut (si no es té bloc es pot enviar la foto i també sortirà).
  • El dia 1 de cada mes sortiran les fotos.



Esperem que us agradi i us esperem veure per aquí molt aviat!



43 comentaris:

  1. Enhorabona per la iniciativa i moltes gràcies per compartir-la!

    Salut!
    Jordi

    ResponElimina
  2. M'encanta la iniciativa, el bloc, el disseny... i sobretot aquesta família tan fantàstica que hi ha darrere!!

    Ja sabeu que podeu comptar amb mi sense dubtar-ho!!

    Enhorabona guapos!

    ResponElimina
  3. Estic d'acord amb la Sandra! Serem uns seguidors incondicionals de memòries d'una cuinera!
    I ens agrada això, que no hi hagi normes, ni condicions, ni es tracti d'un concurs sinó d'una iniciativa per compartir els plats de sempre, els de la mama!

    ResponElimina
  4. Bueno, pues ya estoy aquí en vuestra nueva casa; tiene una decoración muy relajada.
    Está claro que todo queda en familia, una familia con mucha iniciativa y muy organizada ;)
    Besos para tod@s

    ResponElimina
  5. M'encanta aquesta iniciativa..... ja estic nerviosa esperant la primera recepta ;-)
    Petons

    ResponElimina
  6. I tant que m'agrada!!!! compteu amb si, sisisisi, em sembla una proposta genial!!!

    Enhorabona per aquesta idea tan fantàstica!!

    Petons

    ResponElimina
  7. Uf! Això de deixar tants dies ja va bé!! I per què no ens doneu alguna pista més pel mes de març?? Això del valor afegit em té encuriosida.. Bé, esperarem! Petonets

    ResponElimina
  8. Si, m'agrada molt noies! Ja estis esperant la primera recepta a veure què ens proposeu.
    Una abraçada

    ResponElimina
  9. bona iniciativa i bona sort... si necessiteu alguna recepta del Marroc, no ho dubteu, estaré encantada d'ajudar-vos! :)

    ResponElimina
  10. me parece estupenda la idea. En esta semana he colgado una receta de mi madre que tanto me gusta. Que para mi es la mejor. Bss guapa

    ResponElimina
  11. Molt bonica la estètica del blog, m'agrada! Estic encuriosida amb això del valor afegit, pel que recordo d'algun cop que vaig visitar el blog de l'Yves, escriu molt i molt bé.
    Si mai voleu dedicar un mes a les receptes austríaques ja sabeu que estaré encantada de col·laborar!

    Petonets!!

    ResponElimina
  12. Com podeu veure he fet la ruta dels blocs: els bolets, Llàbiro i ara aquests. Sóc repetitiva, ja ho sé...però m'encanta la iniciativa!! Em demano participar activament a la secció receptes mallorquines de tota la vida!!! Un petó per a tots tres...vaja quin equip, eh??

    ResponElimina
  13. Enhorabona. Ja teniu una seguidora més. M'agradarà participar amb les receptes que la meva mare ha heredat de la meva àvia.

    ResponElimina
  14. Genial! Encara que jo no sigui catalana de tota la vida, ara si que em sento una mica catalana, així que estaré encantada de apuntar-me i experimentar amb vosaltres... petons

    ResponElimina
  15. Enhorabuena por la iniciativa wapas ,me quedo como seguidora para no perderme nada ,espero poder aportar alguna receta ,estare pendiente para ver con cual empezais.
    Bicos mil y feli finde.

    ResponElimina
  16. Suena fenomenal.
    A la espera del primer plato.

    Besos.

    ResponElimina
  17. Moltíssimes gràcies a tothom! Quina emoció, ja tenim ganes de començar!
    Hem vist que hi ha algun dubte sobre el funcionament. Pensem que quan veieu la primera entrada tot quedarà més clar i sinó us aclarirem tot el que faci falta!:)
    Petonets i gràcies de nou!

    ResponElimina
  18. Esperarem encuriosides! Què hi farem!
    Fins aviat!!

    ResponElimina
  19. Ay...me estoy riendo de mi misma y mi despiste...si es que son hermanas!!!


    Bueno ya se los he dicho, pero cuenten conmigo que me fascinan estas cosas de conservar las tradiciones :D

    Un besiño a los tres, que se lo merecen por un gran trabajo.

    ResponElimina
  20. Hola Judit i familia, guapos

    jo entenc que es donarà la "Ordre" de un tipis de menjar però sense donar la recepta o sigui no diràs,..tens que por 2 ous, una patata i 1/2 kg de farina.....que tothom te que fer una SANFAINA CATALANA,...O una crema catalana...i tot@s arem de fer-la seguin el nostre sistema...es així , no

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  21. Enhorabona. Haig de dir que jo no sóc gens cuinera. De fet, cuinar no m'agrada gens ni mica. Tanmateix, m'ha agradat molt la vostra iniciativa. I no patiu, aniré entrant per aquí, a veure si m'encomaneu alguna cosa.

    ResponElimina
  22. Una nova inicitiva molt interessant! Si proposeu receptes tradicionals dolces ja podeu comptar amb una participació de la cuina de casa, je je je... ;)

    ResponElimina
  23. Com veiem que hi ha algun dubte, a veure si us el podem aclarir.

    És el que ha dit la Susanna: direm un plat, per exemple el que ha dit ella: samfaina catalana. Tothom la podrà fer com vulgui, no s'ha de seguir una recepta determinada.
    La pengeu al vostre bloc i ens passeu l'enllaç. Farem un recull amb les vostres fotos i us enllaçarem.

    El que ens agradaria es que ens donéssiu idees de propostes, dolces i salades, pels propers mesos, com ja us hem dit les de març i abril ja les tenim. No han de ser de la cuina tradicional catalana, poden ser de qualsevol lloc.

    Esperem haver ajudat a aclarir, de totes maneres quan pengem la primera proposta ho tornarem a explicar. Si teniu qualsevol dubte ens ho dieu.

    Moltes gràcies a tots!

    ResponElimina
  24. Que xuluuuuuuuuuuuuu!!!! Molt bona iniciativa i genial el nou blog!!! Esperem la 1ra proposta! ;)
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  25. A mi em sembla una idea molt bona!!! penso participar amb la vostra proposta i estiré encantadíssima de poder-ho fer...un petonàs

    ResponElimina
  26. Hola,yo colaboraré,la cocina tradicional no debe echarse al olvido.Tengo para publicar un plato que cada vez se hace menos en Navarra,
    ;lo hago con la receta de mi abuela y es un manjar para nosotros,el menudico o patorrillo de cordero lechal,típico de los meses de invierno.Para después de Abril iré pensando propuestas.
    Besos.

    ResponElimina
  27. Felicidades, una iniciativa tan hermosa como entrañable! para no perderme nada ...ya teneis una seguidora más.
    Saludos!

    ResponElimina
  28. Que bonita idea, seguro que saldrá un blog más que apetecible, me apuntaré con una sopita castella, un cocido, un lechazo churro...mmmm se me ocurren mil!!!

    Bss.Cris.

    ResponElimina
  29. Ja m'ho he apuntat a l'agenda, una molt bona idea!

    ResponElimina
  30. Saltant d´un lloc a un altre he arrivat fins aquí i m´he trovat amb aquesta gran iniciativa. Espero poder participar-hi cada mes.
    Salutacions!

    ResponElimina
  31. Que idea mas auténtica, me gusta. Espero poder poner mi granito de arena algun mes (si puedo todos) como sabes Mónica ando muy liada, pero lo intentaré.
    Lo mejor una razon mas para que os junteis, al final veo a los niños ayudando a Yves a redactar las publicaciones, y a vosotras si que vais a tener la mano rota de tanto guiso.

    Un milllon de besos

    ResponElimina
  32. me parece estupendo el blog y un diseño estupendo. Me encantaría participar, aunque no lo tengo claro del todo como es la dinámica.
    Un beso

    ResponElimina
  33. m'agrada moooooolt!!!
    això té molt bona pinta...i m'encanta la foto!!!

    ResponElimina
  34. Que guai!! jo sempre que pugui hi participaré, és molt bona idea això de recuperar receptes! Quina feinada, entre això, la recepta del 15, etc! però la feina que es fa de gust és la millor!! gràcies per l'iniciativa i fins aviat!!! :)

    ResponElimina
  35. Molt xula la idea! amb aquesta i la recepta del 15 estarem distrets!
    Apa, bona sort en la iniciativa, i espero la primera proposta.
    Petons
    Anna

    ResponElimina
  36. M'encanta la idea...la cuina tradicional és el que m'entusiasma. M'hi apunto!!

    ResponElimina
  37. Hola noies! No sabia que ereu germanes!!
    M'agrada molt la iniciativa i sempre que pugui hi participaré (tot i que pel Maig espero una nena i no sé com aniré de tmeps i ganes de cuinar...em sembla que menjaré potitos una temporada, jaja!!)
    Petons i fins aviat!!

    ResponElimina
  38. Una iniciativa molt bona, espero pogué participar-hi moltes vegades !!!!!
    Petons
    Sión

    ResponElimina
  39. Bueno pues estoy deseando que comience, anda que no vamos a aprender recetas, tradiciones...., Mucha suerte, aunque estoy segura que la propuesta va a tener una gran aceptación.
    Un beso y hasta esta noche!

    ResponElimina
  40. M'hagrada molt aquesta proposta perque sempre estic buscant aquell gust dels plats de l'avia i a vegades no em surtan. A veure si aixi em tornan al paladar aquells gustos que em voltan per els records.
    Petonsssssssss i molta sort

    ResponElimina