dilluns, 5 de setembre del 2011

Carn fa carn i peix no fa greix

Després de què els primers dies de setembre hagin funcionat a la perfecció, la Joana parla amb el Pere per fer, dissabte, un dinar especial. Li comenta que toca celebrar que la Maria ja és a casa, que l'estiu ha anat molt bé, i que l'inici de l'escola ha estat un èxit. El Pere li diu que està completament d'acord, però que a tot això cal sumar-hi un altre argument festiu: "ja no fa tanta calor!". La Joana somriu i li contesta: "No sé d'on t'he tret... tens cada cosa que em deixa parada".

Més tard, quan la Maria arriba de l'escola berenen tots junts, i la mare li explica el que ha pensat amb el pare; la petita es posa contentíssima i demana quin dinar especial serà. Però cap dels tres ho tenen clar. La Maria s'engresca tant que els demana que facin peix, diu que al sud ha menjat un peix boníssim! Però el Pere no vol, demana que se'l tingui en consideració:

-Aquí tots tenim dret a vot!- Exigeix.
-Tranquils, tranquils.- Comenta la mare posant calma en un berenar que s'ha convertit en un debat acarnissat.
-Peix! -Exclama la Maria posant-se sobre de la cadira i alçant la mà.
-Carn! -Replica el Pere amb un posat tot seriós.
-Peix contra carn. Carn contra peix. Qui guanyarà? Les cigales tenen pinces esmolades, els pollastres un bec molt afilat! El combat serà molt dur, i se servirà en un mateix plat! -Diu amb to burlesc la mare.


I quan la Joana diu això, la resta de la família calla i se la mira.

-Ai, petitons meus, a vegades no sé qui és la filla i qui el pare. Mireu, tots dos tindreu el que voleu, prepararem un mar i muntanya. Cuinarem un plat amb les cigales que em portarà el tiet Quim -com és pescador ens les deixarà a molt bon preu- i amb una mica de pollastre, no massa, ja que el preu que posa el Senyor Riudoms és força alt. Així, estirarem el plat i el farem en una gran cassola, amb molt de suc i, com no, molt de pa per sucar sense parar.


Aquest mes us convidem a preparar:







Recordeu:
  • Fer la vostra versió de mar i muntanya -podeu seguir la recepta que vulgueu-.
  • La recepta la podeu publicar al vostre bloc quan us vagi bé i deixar l'enllaç amb la recepta als comentaris  d'aquesta entrada.
  • Teniu fins el dia 28 per enviar-nos l'enllaç de la vostra recepta -si no teniu bloc i voleu participar, cosa que ens agradaria moltíssim, ens podeu enviar la foto a:  memoriesdunacuinera@yahoo.es
  • El dia 1 publicarem el recull de les receptes rebudes amb els enllaços dels blocs participants.

Si necessiteu qualsevol tipus d'aclariment no dubteu a contactar amb nosaltres.

Esperem les vostres receptes

74 comentaris:

  1. Esperava el dia 5 amb candeletes per saber què ens proposàveu!! Mar i muntanya... hum... em sembla que ja sé què faré!!
    M'encanta la nova proposta... i com ens la presenteu!!
    Yves, ets un artista!
    Petonets família!
    Sandra

    ResponElimina
  2. No hay receta que supere el arte de Yves, pero habrá que intentarlo :)
    Besos para todos

    ResponElimina
  3. M'agrada la idea!!!.
    A casa, ens encanta el mar i muntanya.
    Petonets.

    ResponElimina
  4. Eiiii!!!
    Soc la primera!!! No m'ho puc creure!!!
    Per que val una recepta que ja estava publicada?
    O no?

    Porfa, porfa!!!
    Per si val, aqui la deixo: http://elsmeusplats.blogspot.com/2011/07/pollo-con-cigalas.html

    Estic mes contenta!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  5. Me gusta esta propuesta... pensaré algo rico!

    ResponElimina
  6. a veure si aquesta la puc fer!! que m'encanta el mar i muntanya!!! petons

    ResponElimina
  7. Mmmmm...quin tema més original!! Mai ho hauria endevinat! ;DDD
    Crec que ja sé el que prepararé!!
    Petons!

    ResponElimina
  8. Sembla que tothom ho té claríssim!! Jo m'ho hauré de pensar una mica més.
    Un petó noietes,
    Esther

    ResponElimina
  9. Jo també estava intrigada!
    Avia'm que se puc portar aquest cop!
    Sous unes gènies!

    ResponElimina
  10. M'ha surgit un dubte radera el post i els comentaris....
    Mar i Munyanya, pot ser qualsevol plat que tingui ambdos ingredients?
    o ha de ser pollastre amb escamarlans/Cigales?
    Gràcies m'he ofuscat... poder per l'hora de lectura..jajaja
    Salutacions

    ResponElimina
  11. Abril: no has de seguir la recepta amb pollastre i escamarlans, sinó que ens encantaria rebre la teva propia aportació. Hi ha gent que seguirà la recepta més tradicional, però hi haurà d'altres que ens proposaran una versió... I segur que hi haurà alguna recepta vegana, potser amb algues i bolets? ;)

    ResponElimina
  12. Ei noies! Un gran clàssic preferit a casa que en som uns quants de muntanya i d'altres de mar... Bona proposta! Yves: genial el text! Sou uns cracks!!

    ResponElimina
  13. uff complicat, complicat, jeje, a veure què s'em ocudeix, els mar i muntanya mai han estat el meu fort, però bé, sempre hi ha d'haver una primera vegada per a tot, jeje.

    Petonets!!

    ResponElimina
  14. mmmm...què bo! sempre m'han agradat molt els combinats de peix i carn. Les mandonguilles amb sípia que fa la meva sogra, m'encanta!

    Molts petonets a tots tres! de nou un text genial!

    ResponElimina
  15. Mar i muntanya! una proposta valenta! haurem de remenar les receptes de la mama!
    petonets

    ResponElimina
  16. Este mes ando algo liada en plazos y entregas...pero a ver si puedo llegar :D

    Un besote!

    ResponElimina
  17. Quina solució més democràtica! En aquesta cassola em sembla que no hi caben les postres, oi? quina pena...

    ResponElimina
  18. Sweet: això dependrà de la teva imaginació! per què no fer unes postres on hi hagi un element de la muntanya i un del mar? les normes estan per saltar-les, no? esperem la teva proposta llaminera! ;)

    ResponElimina
  19. M'ha semblat entendre per aquí a dalt que no cal fer un mar i muntanya tradicional. Bé, si n'hi ha prou amb que tingui alguna cosa del mar i alguna de la muntanya, us deixo la meva recepta:
    http://ventanasquemeinvento.blogspot.com/2011/09/bastonets-de-pollastre-i-llagostins.html

    Georgina

    ResponElimina
  20. Esta vez no participaré pero disfrutaré viendo vuestras propuestas, maravillosas y variadas como siempre.
    Un beso

    ResponElimina
  21. Buenos días, aqui os dejo mi Mar Y Montaña.
    http://cogollosdeagua.blogspot.com/2011/09/conejo-con-gambones.html, Hasta la próxima
    Un beso

    ResponElimina
  22. Hola noies, aquesta vegada no ho he deixat per l'ùltim dia.
    Aqui la teniu, a veure si puc fer un altre...
    http://tiaredevainilla.blogspot.com/2011/09/canalones-de-setas-variadas-gambas-y.html

    Patonets

    ResponElimina
  23. Hola noies!!!!

    Fa molt de temps que estavem desaparegudes... LA VIDA!!!... dona molts tombs!, però ja tornem a ser aqui amb la vostra proposta que per cert genial!.

    http://tastdecuina.blogspot.com/2011/09/pollastre-amb-escamarlans-mar-i.html

    Petonets i molts records
    Neus

    ResponElimina
  24. Os deseo muchas recetas de mar y montaña familia!!!
    Gracias por visitar nuestra primera salsa, sencillita, pero apañada!! :)
    besitos salseros!
    Juana

    ResponElimina
  25. Us deixo aquesta recepta de mar i muntanya, a casa ens agrada molt. "Mandonguilles amb fruits de mar" espero que us agradi. http://www.clubdecuines.cat/recepta/mandonguilles-amb-fruits-de-mar/6308

    ResponElimina
  26. Hola,

    Poso el meu granet de sorra en aquest projecte que m'engresca des de ja mateix.

    http://kuinetes.blogspot.com/2011/09/albondigas-con-sepia-y-escamarlans.html

    Enhorabona per la iniciativa.

    Salutacions :)

    ResponElimina
  27. Hola nenes, aquí us deixo el meu platet de mar i montanya. Que us vagi de gust...........

    http://recetasmj.blogspot.com/2011/09/mar-y-montana-al-chocolate.html

    Petonets

    ResponElimina
  28. No sé si us va bé una recepta que ja té una mica de temps al blog, però que quadra de meravella. Calamars farcits:
    http://lesreceptesdelamano.blogspot.com/2008/09/calamars-farcits.html

    ResponElimina
  29. Hola! Me ha gustado mucho la propuesta de este mes... os dejo mi Ensalada Mar y Montaña
    http://blocderecetas.blogspot.com/2011/09/ensalada-mar-y-montana.html
    Besos

    ResponElimina
  30. aqui vos deixo la meva recepta,

    http://lacuinadetotsnatros.blogspot.com/2011/05/mar-i-montanya-de-pasta-de-colors.html
    desitjo que vos agradi, molts petons.

    ResponElimina
  31. Hoy más tarde que de costumbre...pero aquí estoy :D

    Nuestro almuerzo de hoy, espero que les guste chicos ;)

    Besotes!


    http://russtica.blogspot.com/2011/09/fajitas-mar-tierra.html

    ResponElimina
  32. Hola!!
    Aquí us deixo l'enllaç de la meva proposta, o millor dit, del meu experiment http://www.bontiberi.com/2011/09/pollo-tonnato.html
    No tenc remei!!!

    ResponElimina
  33. Una altra que ha experimentat fins aconseguir això. Espero que tingui molt d'èxit la convocatòria d'aquest mes perquè el tema prometia. EStic desitjant veure totes les versions. La meva a http://courecoulants.blogspot.com/2011/09/canelons-surimi-mar-i-muntanya-amb.html

    ResponElimina
  34. http://cocinaconsilvia.blogspot.com/2011/09/parmentier-de-patata-y-bacacalo-con.html

    Ja em despistava!!!!!però finalment ho he aconseguit:)))Muaks

    ResponElimina
  35. Apa reines meves, aquí teniu la prposta de la Bordeta!! Esperem que us agradi i bon profit! ;)

    http://elsfogonsdelabordeta.wordpress.com/2011/09/23/pasta-fresca-mar-i-muntanya/

    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  36. Aquí teniu la meva:
    http://lacuinavioleta.blogspot.com/2011/09/mar-i-muntanya.html
    Petons,
    Nani

    ResponElimina
  37. Aqui la teniu!!!
    a veure si us agrada!!!

    http://trifasicdebaileys.blogspot.com/2011/09/crema-mar-i-muntanya-de-bolets-i-algues.html

    petons

    ResponElimina
  38. Ja tornem a ser aqui.Espero que us agradi!!!
    http://caprofiti.blogspot.com/2011/09/peus-de-porc-amb-gambes.html
    petonets.

    ResponElimina
  39. Hola guapes, acabo de publicar la meva recepta de mar i montanya.
    Senzilla, però espero que us agradi.
    Petonets a totes dues.


    http://lacuinadelaisabel.blogspot.com

    ResponElimina
  40. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  41. Hola!
    Felicitats per la iniciativa!
    Aquí teniu una versió asiàtica del mar i muntanya:
    http://bertaskitchen.blogspot.com/2011/09/mar-i-muntanya-versio-thai-curry-verd.html

    ResponElimina
  42. Us deixo la meva recepta!!! he hagut d´esperar, doncs el volia fer per la Festa Major.
    Aquí teniu l´enllaç:
    http://lacocinadelosinventos.blogspot.com/2011/09/sepia-con-albondigas-sipia-amb.html
    Petons, i bona setmana.

    ResponElimina
  43. Ostres, aquest mes se m'havia passat per alt la participació de Memòries d'una cuinera, sort que m'ho heu dit! Vaig tant enfeinada que no tinc temps de res, ni tan sols de visitar als altres blogs.
    Aquí us deixo els meus calamars: http://crijoarmael.blogspot.com/2011/09/galetes-3-2-1.html

    ResponElimina
  44. Germanetes! aquí la meva recepta: http://cuinautil.blogspot.com/2011/09/mandonguilles-de-sepia-amb-la-seva.html

    muakis

    ResponElimina
  45. Arribooooooo!!! jijijijiji Us deixo la meva aportacio... tant de bo us agradi!!!
    Un petonas
    Sònia

    http://encontrarlafelicidadenlosdetalles.blogspot.com/2011/09/quiche-de-ceps-boletus-y-gambas-al.html

    ResponElimina
  46. Hola familia, aquí os dejo mi plato de éste mes. Casi con la campana, pero es que llevo un mes que no tengo tiempo ni de respirar.
    Besos

    http://mimesaparatres.blogspot.com/2011/09/ensalada-tierra-y-mar.html

    ResponElimina
  47. Hola!!!

    Aquí os deixo la meva aportació de calamars farcit. Espero que us agradin:
    http://www.gastroadikta.com/2011/09/calamares-rellenos.html

    Petons!!

    ResponElimina
  48. Nois!!! aquí us deixo la meva proposta!!!
    Petonetssssss
    http://mylovelyfood.blogspot.com/2011/09/spaguettis-al-estilo-mar-i-muntanya.html

    ResponElimina
  49. http://lavieacancatrina.blogspot.com/2011/09/mar-i-muntanya-de-botifarres-amb-gambes.html

    ResponElimina
  50. aquí està la meva aportació!!!!! petonets

    http://elmondejuju.blogspot.com/2011/09/pollastre-amb-escamarlans-mar-i.html

    ResponElimina
  51. Aquesta és la nostra aportació!!!! Cuixes de pollastre sobre carpaccio de gambes!

    http://chocolateaceiteysal.blogspot.com/2011/09/mar-y-montanamuslos-de-pollo-al.html

    petons!!!

    ResponElimina
  52. Guapetes, aquí us deixo el meu clàssic mar i muntanya. Desitjo que us agradi! Molts petonets!!
    http://abellbulto.blogspot.com/2011/09/mar-i-muntanya-pollastre-amb.html

    ResponElimina
  53. Be Judith, al final aqui la tens, si teniu l'ocasió probeu-la, val la pena

    http://lacuinadara.blogspot.com/2009/11/mar-i-muntanya-de-pollo-con-gambas.html

    ResponElimina
  54. Una mica més i no arribo!

    http://dietistamallorca.blogspot.com/2011/09/goi-cuon-rollitos-vietnamitas-de-algas.html

    ResponElimina
  55. Deixo aquí la meva recepte: http://elmondejuju.blogspot.com/2011/09/didalets-de-botifarra-trufada-i.html

    Tot i que mai podrà superar la de ma mare...

    ResponElimina
  56. Aquí us deixo la meva recepta de mar i muntanya!

    http://cuinadunaaprenent.blogspot.com/2011/09/mar-i-muntanya-mandonguilles-amb-sepia.html

    petons

    ResponElimina
  57. Una mica just de temps però aqui està el meu enllaç
    http://aprilskitch.blogspot.com/2011/09/mar-y-montana-nuevo-reto-de-memories.html

    Petons

    ResponElimina
  58. que sòc l'April's Kitch, qeu no em deixa fer-ho des de el meu conte!

    ResponElimina
  59. O no a arribo, o soc de les ultimes, es que no tinc perdò!
    Aquí la teniu:
    http://elmeublogdecuina.blogspot.com/2011/09/pollastre-amb-escamarlans.html
    Petons

    ResponElimina
  60. Hola, aquí us deixo la meva recepta
    http://allijulivert.blogspot.com/2011/09/creps-amb-ceps-i-vieires.html
    espero que us agradi.
    Petons

    ResponElimina
  61. Bufff! Justet però hem aconseguit arribar-hi. Aquí teniu l'enllaç del nostre mar i muntanya. Petons!!!

    http://cotodesucre.blogspot.com/2011/09/coulant-de-pop-amb-patata-ou-i.html

    ResponElimina
  62. http://tastarutes.wordpress.com/2011/09/28/rubio-jornades-del-patrimoni-i-mar-i-muntanya/
    Perdó, sort que he pensat en deixar-vos l'entrada!!! aquesta vegada no ha sortit com volia... :( a la propera faré una recepta digna del memòries d'una cuinera!

    ResponElimina
  63. Tic, tac, tic, tac... justet però aquí estem!!!

    http://eltallerdecuina.blogspot.com/2011/09/bacalla-amb-sobrassada-i-poma.html

    petonets!!

    ResponElimina
  64. Hola nois!!! Tard pero encara hi arribo!! Us deixo el link de las meves sepietes amb mandonguilles.

    http://elquenomataengreixa.blogspot.com/2011/09/mar-y-montana-sepia-con-albondigas.html

    Petonets!!

    ResponElimina
  65. Ay, ay, ay, que no llego.
    Siempre a la carrera, pero este mes no me he olvidado, chicas.
    Espero que os guste. Sencillo pero muy rico, aunque las fotos no son lo mejor.
    Felicidades otra vez Judith.
    Besos
    http://experimentoenlacocina.blogspot.com/2011/09/champinones-rellenos-de-gambas-y-setas.html

    ResponElimina
  66. Muchas felicidades, Judith.
    Aquí tenéis mi propuesta... rallando el límite del tiempo, jajaja, esta vez voy más apurada que cualquier otro mes...uffff!
    http://hoycocinavivi.blogspot.com/2011/09/arroz-mar-y-montana.html

    ResponElimina
  67. Hola,
    A veure si finalment puc deixar l'enllaç, ahir el Sr. Blogger no em deixava:

    http://cosesdellabiro.blogspot.com/2011/09/mar-i-muntanya.html

    ResponElimina
  68. Hola
    os dejo mi aportacion.
    http://lesreceptesdelmiquel.blogspot.com/2011/09/calamares-sobre-corazon-de-buey-la.html

    Gracias Judith por recordarmelo

    ResponElimina
  69. Us deixo la meva.
    http://comosiempremadreando.blogspot.com/2011/09/pollo-con-langostinos-mar-y-montana.html

    Petonets noies,
    Esther

    ResponElimina
  70. Ja vincccccc!

    http://pambolixocolata.blogspot.com/2011/09/llom-amb-mantega-danxoves.html

    M'encanta la trobada!

    ResponElimina
  71. Hola a tothom!
    Ja sé que vaig tard, espero que encara hi sigui a temps.
    Us deixo el link de la meva proposta:

    http://adailycuisine.blogspot.com/2011/09/timbal-de-calamars-i-bolets.html

    Una abraçada!

    ResponElimina
  72. Jo deixo la meva modesta aportació d'unes mandonguilles amb sípia, una recepta fàcil i de bon resultat.

    http://artemisasproject.blogspot.com/2011/10/mar-i-montanya-2-versiones.html

    ResponElimina