Com ja ens hem trobat en d’altres ocasions, trobem diferents histories sobre l’origen dels bombons. La més coneguda és la del pastisser del rei Lluis XIV, el rei Sol, que li va presentar unes fruites banyades en xocolata i el monarca va contestar: “bon bon” (doblement bo) en senyal d’aprovació. D’aquí va sorgir el terme bombó per referir-se a qualsevol tipus de xocolata farcida.
Anys més tard els artesans belgues, suïssos i italians es van proposar perfeccionar l’elaboració d’aquests dolços i van anar sorgint petits negocis familiars. Amb el pas del temps va arribar la industrialització i, amb ella, la reducció de costos. Aquesta va fer que poguessin arribar a un públic més ampli.
Cadbury, una coneguda marca britànica de xocolates, va treure al mercat, el 1868, la primera capsa de bombons i es va convertir en un regal perfecte.
Però no ens enganyem, també tenen una altra cara els bombons. I és que, depenent del tipus de bombó, poden arribar a contenir unes 600 calories per cada 100 grams, a part de greixos i hidrats de carboni, però en petites quantitats...
Pel que fa les trufes, n’hi ha que les anomenen les reines dels bombons. Durant molt de temps les trufes eren el farcit més popular de tota classe de bombons.
A l’actualitat no ens podem quedar només amb els bombons dolços, també hem vist que podem trobar propostes salades que poden satisfer els gustos més exigents.
Recull de receptes:
L’Eva i la Gemma de Cuinant entre llibres: bombons de music
La tata Conxi: trufes de xocolata
La Silvia de El món del pastisset: bombons de nocilla blanca
L’Helena d’Acabat de fer: trufes de cervesa Guinnes
L’Alfons de Les receptes de Sant Hilari: bombons de bacons, bombó gelat de magrana i mandarina, de coco i iogurt, xocolata amb oli i sal, de foie
La Begoña de Al calor del horno: bombons de pasqua roses
Recetas urgencias Taulí: bombons farcits de toffe
La Nani de La cuina Violeta: bombons de trufa cuita
La Pili de Kooking: bombons d’arròs inflat i caramel
La Marina de La Rosquilla de la tía Laura: bombons amb figues i festucs
La Marina de Tapa’t de tapes: bombons de coco i sèsam amb bany de xocolata
La Núria de Pa amb oli i xocolata: pop cakes ambo li d’oliva
La Laia d’Aroma figuera: trufes
La Judith de El món de Juju: bombons de rosa i aranyons, bombons d’arròs amb llet, bombons de foie i festucs, bombons de petazeta i dulce de leche
La Mònica de galetes i més coses dolces: bombons de pasqua d’aprofitament
La Isabel de La cuina de la Isabel: bombons de macadamia
La Quima de Les meves receptes: bombons de trufa de xocolata de taronja
La Gemma de Caprofiti: bombons de festucs
La Núria de cuinem amb Núria: bombons de xocolata i kikos
La Sandra i el Xavi de Els fogons de la Bordeta: trufes
La Isabel de Els fogons de la Isabel: bombons variats
La Heva de Tarjeta de embarque: xocolata farcida de praliné d’avellanes casolà
La Mònica de Coses de Llàbiro: bombons de pa amb oli, sal i xocolata i trufes de caipirinha
La MGlòria de Gourmenderies: trufes negres a la taronja
La Neus d’estovalles a quadres: bombons de gianduja
La Raquel de Cute cakes: trufes de xocolata
La Sandra de La capseta dels meus tresors: bombons de codonyat i pinyons cruixents
La Palmira de Come conmigo: bombons de músic i flor de sal
La Paula de Bon tiberi: bombons de xocolata i blat de moro i bombons d’avellana
La Núria de Tastets de bruixa: trufes
La Marta de Cuina Diari: closques d’ou de xocolata
L&C de Chocolate, aceite y sal: bocinets de caramel amb fruits secs
La Mireia i la Bet de Els fruits saborosos: bombó de xocolata negra amb melmelada
La Cori i la Mercè de Cotó de sucre: lingot de xocolata i avellanes amb cruixent de taronja
La Sussi d’Ara cuina: bombons farcits d’orange curd
La Victoria de Hoy cocina Vivi: bombons de pasqua amb candy melts
La Roser de Trifàsic de Baileys: bombons de galeta, formatge i xocolata
La Cósima de Las cosas de Cósima: bombó gelat de fresons
La Cristina i l’Ana: bombons d’avellanes, ametlles i cereals
Hort Pollet: bombons de candy melts
La Mª Glòria de No tot són postres a la cuina: bombonets d’avellana
La Catieu de Pastissets: bombons de xocolata blanca, núvols i lacasitos
La Carme d'All i julivert: bombons amb cruixent de festucs
Moltíssimes gràcies a tots per les vostres receptes, com sempre, aquesta vegada hem recollit 63 receptes
Ens veiem el dia 5 amb la nova proposta. Us hi esperem!
Ala! Quin recull més dolç. Amb tanta xocolata això és un perill ;-)
ResponEliminaGràcies, noies! Sou fantàstiques fent propostes i treballant-vos el recull, que ens donarà més idees per a fer bombons! Petons
ResponElimina¿Por dónde empezamos? ;P
ResponEliminaQuin recull més interessant, i més dolç!!!
ResponEliminaUna selección maravillosas, chicas., Ahora a por el siguiente!!
ResponEliminaBesos.
Has fet un recull escrit i gràfic preciós!!!
ResponEliminaFantàstic el recull!!!
ResponEliminamoltes gràcies!
Quin recull més dolç i xulo!
ResponEliminaQue delicia¡¡¡ Esto es para mirar todo con mucha tranquilidad. Una pena que llegué tarde, ha sido un mes muy complicado y la verdad me ha dado mucha pena no participar. Mira que hasta pensé en receta, pero.... el tiempo manda. Enhorabuena a tod@s l@s participantes¡¡¡¡ Ahora voy a darme un atracón de Bombones sin engordar un ápice. Bss
ResponEliminaVirginia "Sweet & Sour"
Gràcies per enllaçar-nos!! Quin munt d'idees que he agafat, són genials ;-)
ResponEliminaQuin recull tan variat i saborós de bombons!!!
ResponElimina