Els sandvitxos tenen el seu origen al segle XVIII. Origen relacionat amb John Montagu, que va ser el IV Comte de Sandwich. Tot i que ell no va ser l'inventor, diuen que li agradava menjar d’aquesta manera, ja que així podia jugar a les cartes sense embrutar-se els dits. I és que era tal la seva afició que el 1762 va estar 24 hores davant d'una taula de joc. Per passar una mica la gana va demanar carn entre dues llesques de pa*; així que aquest nou refrigeri se li va donar el nom de sandwich en honor al seu inventor. Ell n'estava ben orgullós, ja que fins i tot, diuen, que al seu testament va deixar clar que el millor llegat que deixava al seu país era la creació del sandvitx.
*També hi ha una versió alternativa a aquesta història, la que diu que li van portar una safata plena de menjar i ell va agafar dues llesques de pa i va posar-hi la carn al mig.
Ja sabem que els britànics tenen molta afició a menjar-ne i que el seu dinar consisteix bàsicament en això, un sandvitx. Ja el 1996 gastaven diàriament 7,9 milions de dòlars en aquesta preparació, el que representava més d’una tercera part de tot el mercat de menjar ràpid.
Tot i que la idea original era poder-los menjar amb una mà, s’ha arribat a un nivell de sofisticació que fa que necessitem les dues mans o fins i tot coberts, però sigui com sigui el que està clar és que un sandvitx pot ser una molt bona opció per fer un àpat equilibrat si fem una bona (i sana) combinació d’ingredients.
*També hi ha una versió alternativa a aquesta història, la que diu que li van portar una safata plena de menjar i ell va agafar dues llesques de pa i va posar-hi la carn al mig.
Ja sabem que els britànics tenen molta afició a menjar-ne i que el seu dinar consisteix bàsicament en això, un sandvitx. Ja el 1996 gastaven diàriament 7,9 milions de dòlars en aquesta preparació, el que representava més d’una tercera part de tot el mercat de menjar ràpid.
Tot i que la idea original era poder-los menjar amb una mà, s’ha arribat a un nivell de sofisticació que fa que necessitem les dues mans o fins i tot coberts, però sigui com sigui el que està clar és que un sandvitx pot ser una molt bona opció per fer un àpat equilibrat si fem una bona (i sana) combinació d’ingredients.
Recull de receptes:
La Dolors de Blog de cuina de la Dolors: croque monsieur i croque madame
La Laia de Delicies de llimona: sandvitxos de delícies del mar amb formatge i carbassó en tempura
La Cristina de Us en llepareu els dits: sandvitx hawaia
La Raquel de Manzanas rojas: cons de pernil i formatge
La Dolors de Bruixes a la cuina: pa de motlle amb espiral de canyella amb pera, cansalada fumada i formatge
La Tábata de My own bakery: croque monsieur
La Pilar de Per sucar-hi pa: entrepà de seitons amb pernil i bocata de ruca i paó en escabetx
La Isabel de la cocina de Frabisa: sandvitx gegant
La Montse de Estones lliures: sandvitx gegant
La Susanna de En Roc a la cuina: com tenir un sandvitx sempre a punt
La Marina de Tapa’t de tapes: sandvitx de xocolata desfeta, pinya a la planxa i kikos
La Quima de Les meves receptes: sandvitx gratinat
La Ester de Quinoa & wakame: sandvitx vegetal i raw
L’Ana de 5 sentidos en la cocina: sandvitx vegetal amb tonyina
La Silvia de Chez Silvia: sandvitx baguette de vedella, ceba caramel·litzada i mozzarella
La Carme de Carmeta Rusquilleta: pa de fades
La Marta de receptes sense (quasi) vitamina B12: sandvitx vega crudivega
La Mayte de Rústica: sandvitx de salmó amb amaniment de iogurt al Chipotle
La Mercè de Mercè a la cuina: pa de kamut i sandvitx de formatge
La Roser de Trifàsic de Baileys: sandvitx de verdures i formatge fos
La Marta de pebre i xocolata: entrepà calent de xocolata
La Núria de Tastets de bruixa: torrades amb pebrot, anxoves i bonítol
La Marta de Cuina diari: flamenquines de pa de motlle o sandvitx mixte enrotllat
La Laura de Cuinejar: sandvitxos de cogombre
La Chus de Mançanes i no pomes: un 37 i entrepà de pa sucat amb prunes, mató i anxoves
La Natalia de Dolces nines: sandvitx enrotllat de xocolata i fruits secs
La Isabel de La cuina de la Isabel: sandvitx d’estiu
La Judith de El món de Juju: sandvitxos de pollastre al curri, torrada francesa amb iogurt, maduixes i nabius i entre-pà
La Sandra de la capseta dels meus tresors: sandvitx idea
La Caterina de Taula posada: sandvitx d’hortalisses d’arrel amb pa de motllo integral d’espelta
La Mònica de Ensucrat: enrtollat cruixent de crema de cacau i coco
La Marina de La rosquilla de la tía Laura: sandvitx de pa de pita amb brie, cogombre i menta
Cuina Ficció: mini sandvitx de merenga amb lemon curd
La Conxita de Al pot petit: sandvitx de gambes, amanida i sal d’api
La Vivi de Hoy cocina Vivi: sandvitx de serrà i brie de Lorraine Pascale
La Paula de Bon tiberi: croque madame i croque monsieur
La Abril d’April’s Kitchen: sandvitxos, l’art d’omplir dues llesques de pa
La Nani de la Cuina Violeta: roast beef
La Bego de Al calor del Horno: entrepà de verat amb tomaquet
La Heva de Tarjeta de embarque: entrepà d’humus de remolatxa
La MJ de Las Recetas de MJ: sandvitx nòrdic
La Sussi d’Ara Cuina: torre de formatge amb pa de sègol
L’Eva de Cuinant entre llibres: sandvitx d’albergínia i mozzarella
La Sandra i el Xavi de Els fogons de la Bordeta: entrepà d’ou dur
La Carme d’All i julivert: entrepà de gall d’indi i canonges
La Montse de Rhubarb and samphire: primavera sandvitx i beer can chicken sandwich
La Mònica de Coses de Llàbiro: sandvitx de pesto vermell amb ruca i mozzarella, entrepà de paté de gírgoles i entrepà d’hamburguesa vegetal
Moltíssimes gràcies a tots per les vostres receptes, com sempre, aquesta vegada n'hem recollit 56.
Ens veiem el dia 5 amb la nova proposta. Us hi esperem!
Oh que bé!! I quants que n'heu rebut!! Això és fantàstic, molts d'aquests sandvitx ens aniran molt bé pels àpats d'estiu. Gràcies un cop més per la feinada!!!
ResponEliminaBien!! Mira que podrem fer sandvitxos aquest estiu!
ResponEliminaSempre feu molt bona feina!
Petons!
Quina llista més llarga!!! Desprès encara diran que total un entrepà... Molta creativitat veig per aquí i alguns blocs que no coneixia. Fins la propera proposta i a descansar una mica que us ho heu guanyat. Petons.
ResponElimina¡Que pasada de reto! Me ha encantado ;) Me quedo por aquí para participar en el siguiente ;)
ResponElimina¡Muy chulo el blog!
Besos
Quina preciositat de colors i evidentment de sabors. Com diu la Marina idees per aquest estiu.
ResponEliminaPetonets i gràcies
Hola!, os prometo que la próximo participo, estoy algo despistadilla, ains! vamos a ver si me organizo, A pesar de que no esté aqui que sepáis que no os pierdo de vista.
ResponEliminaUn beso enorme
Un recull fantàstic! Sou uns cracks! Gràcies per tot!
ResponEliminaQuin recull més sorprenent!!! Mai havia pensat que els sandvitxos donessin per a tant... Quanta imaginació!!! Gràcies noies per fer-ho possible! Petonets!
ResponEliminaSiento no haber llegado a tiempo. Estupenda recopilación. Un besazo.
ResponEliminaQue chulo!!! a por el siguiente :)
ResponElimina¡Qué variedad y qué fantástico todo, muy apetecible!
ResponEliminaBesos y feliz miércoles.
De ni do!!! felicitats!!! Petonets
ResponEliminaTants colors i tantes idees, ja tenim feina per fer-ne uns quants!
ResponEliminapetonets,
palmira