Si remuntem als segles XI I XII trobem a Itàlia, per primera vegada, la pasta seca que havien portat els àrabs. Es tractava d'un un tub de pastes primes que rebien el nom d'itrva.
Al principi eren tires de massa travessades per fils de palla o materials similars, que es deixaven assecar. Destacava per ser bàsicament pràctica, ja que pesava poc, es podia transportar i conservar fàcilment, necessitava una preparació ràpida i era útil per a les tropes que sovint es desplaçaven.
La paraula macarrons la trobem als escrits romans dels primers segles de la nostra era. Platina, un bibliotecari del Vaticà, va escriure ja al segle XII que els macarrons amb formatge eren una herència que venia de les cuines de Gènova i de Nàpols, i que els seus habitants en menjaven cada dia. I és que quan els grecs van fundar Nàpols van trobar que els seus habitants preparaven una pasta de farina de civada i aigua que, després, assecaven al sol i que anomenaven makaria.
A principis del segle XVII a Nàpols van aparèixer les primeres maquinàries per a la producció de pasta. A Gragnano és a on van trobar la manera d’assecar-la i conservar-la gràcies al seu clima favorable, que permetia la fabricació de pastes posades a assecar als carrers. Més tard, amb la millora de la maquinària, van poder fabricar la pasta a un preu més baix. Així és com es va convertir en un aliment popular.
Al 1914 l’assecament artificial feia que la pasta es pogués trobar en totes les regions d’Itàlia. El gran desenvolupament de la pasta al canvi de segle va estar molt lligat a l'exportació. Després, els països importadors van començar a fer les seves màquines per produir les seves pastes.
Recull de receptes:
L'Alba de Le fabuleux destin du chocolat: macarrons amb rossellones
La Núria de Algo más que cocina: macarrons amb camembert rostit
La Salomé de Bloc de recetas: macarrons amb formatge blau gratinats
La Lídia de Cuina útil: macarrons clàssics gratinats
La Joaquina de La cocina de los inventos: macarrons amb tomàquet, xoriç i formatge
L'Alfons de Les receptes de Santhilari: maccheroni in crosta
La Silvia de Chez Silvia: macarrons de verdures amb carbassa
La Tere de Terecetario: macarrones gratinados con verduras y parmesano
La Carolina de Pequeños placeres: macarrones con calabacín y salmón al vino blanco
La Mayte de Rústica: macarrons casolans gratinats
La Pili de Kooking: macarrons amb albergínia i xerries rostits
La Cinta de Trossets de cuina: macarrons al mode de Picadillo
La Mònica de Coses de Llàbiro: macarrons integrals mediterranis
La Sandra i el Xavi de Els fogons de la Bordeta: macarrons amb carbassa
L'Alba i el Jordi de El taller de cuina: macarrons de la iaia
La Paula de Bon tiberi: macarrons amb salsitxes, cuixot salat i formatge cremós
La Berta de Berta's kitchen: macarrons a la boscaiola versió lleugera
La Dolors de Blog de cuina de la Dolorss: macarrons rústics amb espinacs, panses i pinyons
La Isabel de La cocina de Frabisa: macarrons gratinats en flascó
La Neus de Cocinando con Neus: macarrons amb salsitxes per adolescents
La Iris de Cocere: mac&cheese
La Margarida de Las recetas de ella y el abanico: macarrons integrals sapore di mare
La Isabel de La cuina de la Isabel: macarrons amb verdures
La Conxita de Al pot petit: macarrons amb olives, anxoves, tàperes i tomàquets
La Viana de Rapa Tachos: macarronete amb salsitxes
La Susanna de En Roc a la cuina: macarrons gratinats amb crema de llet
La Marga de La cocina de las casinas: macarrons amb bróquil
La Marta de Cuina diari: macarrons amb pesto de ceba i bolets
L'Abril d'April's kitchen: candele amb ragú
La Dolores de Mi gran diversión: snacks de macarones con sabor barbacoa
La Palmira de Come conmigo: amanida de macarrons amb mandonguilletes
La Caterina de Taula posada: macarrons a la pastora
La Eva de Tarjeta de embarque: tabulé de macarrons
La Roser de Trifàsic de Baileys: macarrons de la mare
La Marina de Tapa't de tapes: macarrons de dos colors amb salsa de roquefort i nous
La Roser de cuina d'una aprenent: macarrons al vodka
La Rosa Maria de El plat del dia: macarrons amb ceps, cansalada i botifarra negra
Per sucar-hi pa: pizza de macarrons
La Bet de Tastarutes: cassola de macarrons
La Gemma de Caprofiti: macarrons amb tonyina
La Nani de La cuina violeta: pennoni alla puttanesca
La Mireia i la Bet de Els fruits saborosos: amanida de macarrons amb vinagreta de figues
La Cori i la Mercè de Cotó de sucre: macarrons amb rovellons
La Cristina i l'Ana de Fórmules culinàries: timbal de macarrons
La Gemma de Fogons: macarrons amb tonyina
La Dolça de No tot són postres a la cuina: macarrons de confit d'ànec
La Mar de El que no mata engreixa: pasta amb crema de verdures, xistorra i xampinyons
La Silvia de Y sigo en la cocina: macarrons amb salsa de gorgonzola i nous
La Chelo de Cogollos de agua: macarrons amb pernil dolç i formatge
La Laura de Cuinejar: rigatoni amb albergínies
El Francesc de La cuina de tots natros: macarrons amb saltejats de bolets i oli de tòfona
La Núria de Pa amb oli i xocolata: macarrons amb carn picada
La Lídia de Mis platos favoritos: macarrons amb llanegues
L&C de Chocolate, aceite y sal: macarros d'arròs amb bolets a la crema
La Nyanyels de A daily sweet: macarrons amb formatge
La Gemma de Pel plaer de cuinar: macarrons amb anelles de calamars
La Teresa de Com a casa res: macarrons rústics amb philadelphia
Moltíssimes gràcies a tots per les vostres receptes, com sempre, heu aconseguit fer un recull magnífic , un total de 65 receptes.
Ens veiem el dia 5 amb la nova proposta. Us hi esperem!
TANTA RECEITA DELICIOSA COM MACARRÃO QUE NEM SABERIA QUAL COMER PRIMEIRO.
ResponEliminaPARABÉNS A TODAS.
BJS
Uuaaaaauuuuuuuuu.....
ResponEliminaAra si que no podrem dir que no tenim idees per fer els macarrons!!!!
:)
Mmmmmmmmmmmmm
Petonets
A veure si al proxim podem publicar nosaltres que estem tant enfeinades......
mua!
Mare meva, quin munt de receptes! Felicitats per l'èxit! Petonets i fins la propera!
ResponElimina¿Por donde empezamos? menos mal que los macarrones nos gustan un montón, habrá que ir probando :)
ResponEliminaQuin gran recull!! Felicitats!
ResponEliminaMónica
Un buen colage!!!!!!!!!!!!!! si señor, con ganas de ver el próximo, besos.
ResponEliminaOstres mira que els vaig fer... i dins la data! i que els vaig posar enllaçats al vostre bloc, però crec que em vaig deixar de donar-vos a vosaltres l'enllaç! en fi, si encara hi sóc a temps... aquí ús el deixo... petonets i fantàstic recull!!!http://pelplaerdecuinar.blogspot.com.es/2012/09/macarrons-amb-anelles-de-calamar.html
ResponEliminaGemma.
clar que si Gemma!!! ara mateix t'afegim al recull. petonets!!!
EliminaCuantísima receta y participación! Seguro que cada uno con un toque personal que los hace únicos :)
ResponEliminaBesos
Bocados Divinos
Ole, ole!! Quin munt de macarrons boníssims! :D
ResponEliminaPetons
Sandra
OHHHH! arribo tard!! no he pogut publicar la recepta abans... el temps! per si de cas, sinó que hi farem! us deixo l'enllaç per si voleu afegir-la.
ResponEliminahttp://comacasa-res.blogspot.com.es/2012/10/macarrons-rustics-amb-philadelphia.html
Moltes gràcies!!
clar que si!!!! ara t'afegim guapa!!! moltíssimes gràcies per participar
Eliminaquina macarronada!! fins el dia 5!!
ResponEliminaPodem menjar dos meses sencers tan sols macarrons i cada dia seràn differents i ben bons!
ResponEliminaMoltes gràcies per aquest fabulòs recopilatori!
Petonets,
Palmira
Felicitats!!! ha sigut un èxit!!! no hi ha excusa per no fer macarrons eh!!! Petonets
ResponEliminaQuina passada de recull!!! M'encanten els macarrons!!! Vaig a xafardejar per les cuines participants... :)
ResponEliminauooo quin receptari!! felicitats!! a veure quin sera el proper repte, ja tinc ganes de saber-lo!! petons
ResponEliminaM'encanten les vostres propostes ja estic esperant la de demà. I també m'ha agradat molt l'explicació sobre el macarrons.
ResponEliminaPetons
Conxita
Quina varietat!! Ara quan em pregunten receptes de macarrons (però perquè dic jo que vosaltres els feu tan bè!) ja se quin enllaç enviar!
ResponEliminaMoltes felicitats noies!!!!! I als participants també!!! ha quedat genial!
ResponEliminawauuuu!! quin recull més xulo!!!
ResponEliminapetonets