La tornada a l'escola i a la rutina laboral, per part de la Maria i els seus pares, és ben poc usual. El Pere va caure mentre imitava un saltimbanqui a sobre d'una roca. No va ser gaire cosa, però l'ensurt no li treu ningú. Durant uns dies ha estat fent repòs a casa. Ara ja està gairebé del tot recuperat i, tot i que el metge li ha recomanat que seguís de vacances uns dies més, ja fa un parell de dies que treballa.
Per la seva banda, la petita s'ha convertit en una infermera d'allò més professional. Ha mostrat tanta atenció cap a ell que, per jugar, es vestia amb una bata blanca abans de fer-li les cures. Acabats els dies de relax i de joc fins a tres quarts de quinze, ha arribat l'hora de tornar a classe. Deures, exàmens i excursions. La primera arriba ben aviat, just una setmana després de tornar a les aules.
Marxen avui a veure unes ruïnes romanes. El mestre el hi ha demanat que no portin ni bolígrafs ni llibretes, només la ment oberta, ganes de passar-ho bé i... una carmanyola!
Ja podeu imaginar el nivell de preocupació de la petita de la casa. Ahir per la nit encara dubtava què fer. I és que, tal i com li deia a la seva mare, aquest any ja era més gran. No podia seguir portant menjar de nen rebullit i refredat. Calia inventiva, sorprendre els companys de classe i, sobretot, atreure l'atenció del noi aquell que, un parell de mesos enrere li havia robat el cor. L'estiu és llarg i, com és normal, està preocupada per saber si segueix mirant-la de la mateixa manera que ho feia.
A l'autobús s'ha assegut amb la seva millor amiga, no han parat en tota l'estona de parlar. S'han posat al dia amb tot el que han fet mentre no estaven juntes. Ara, l'hora de dinar, ella sent un pessigolleig interior que no havia sentit encara. Té la carmanyola sobre les cames, encara no l'ha obert, però el que ha fet per dinar ha passat en segon pla. El més important és que el company de classe que tant li agrada seu al seu costat.
Recordeu:
- Fer la vostra versió de dinar de carmanyola -podeu seguir la recepta que vulgueu, dolça o salada-.
- La recepta la podeu publicar al vostre bloc quan us vagi bé i deixar l'enllaç amb la recepta als comentaris d'aquesta entrada. Si ja teniu una recepta de carmanyola publicada al bloc, podeu participar igualment, només heu de deixar l'enllaç aquí.
- Teniu fins el dia 28 per enviar-nos l'enllaç de la vostra recepta -si no teniu bloc i voleu participar, cosa que ens agradaria moltíssim, ens podeu enviar la foto a memoriesdunacuinera@yahoo.es
- El dia 1 publicarem el recull de les receptes rebudes amb els enllaços dels blocs participants.
Si necessiteu qualsevol tipus d'aclariment no dubteu a contactar amb nosaltres.
Esperem les vostres receptes!
Tornar a la rutina no és que em faça massa gràcia! però trobar que ja engegueu el memòries m'ha fet molta il·lusió!! :-) a veure què pensem! Marta
ResponEliminaEi, que guai! Ja torneu a ser aquí!!! Es trobaven a faltar, els reptes gastroblocaires. Compteu amb mi! Segur que aquest mes també serà un èxit de participació, amb aquesta proposta tan xula. Petons!
ResponEliminaOstres quin repte! Hi haurem de pensar!!! Una abraçada i celebro la tornada!
ResponEliminaJa em venia de gust tornar a veure els reptes que aneu proposant. A veure si aquests mes faig alguna cosa interessant, digna de publicació, que a casa carmanyola en faig cada dia!
ResponEliminaEp que jo encara tinc horari intensiu i em salto el tupper ha ha ha
ResponEliminaContenta de la vostra tornada!!!
fet¡¡
ResponEliminaVou tentar participar pois gosto deste género de desafio.
ResponEliminaTenho receitas mas prefiro fazer uma para o desafio
bjs
Be ja estic pensant que puc fer ................. Bona tornada !!!!!!
ResponEliminaPetons
ja se què faré jijiji m'heu donat l'excusa perfecte!!! Ja us trobava a faltar després de tot l'estiu.
ResponEliminaPetonets!!
Aquest repte em va de fàbula!!!!!! Perquè haig de fer carmanyola pels meus fills cada dia i al final acbes fent senpre el mateix, ara tindré moltes idees noves. Moltes gràcies i fins aviat
ResponEliminaUix, serà per receptes de carmanyola! com jo dino de tupper a la feina, gairebé tot el que cuino es pot transportar fàcilment..
ResponEliminaQue bé!! ja hi tornem! Ho trobava a faltar! Venga doncs, mans a la feina amb les propostes! petons
ResponEliminaEspero poder participar-hi!!! Pensaré...pensaré.....
ResponEliminaBona entrada a la rutina!!!
Salut i petons,
Olga
Qué ganas tenís de ir recuperando los retos y, como bien sabéis, este es de los que más me gustan... preparados que comenzamos
ResponEliminaUn besazo
Aquestes coses són les que més m'agraden de la rutina!!!!
ResponEliminaJa pensarem en una carmanyola original :o)
Petonets,
Palmira
Bona tornada, amb carmanyola!
ResponEliminaMarta
A veure què se'ns acut per poder participar. Feliç retorn al blog!
ResponEliminaPetonets.
Prenc nota!!
ResponEliminaPetons
A por el nuevo reto :)
ResponEliminaJo també apunto!!! petonets
ResponEliminajeje jo cada dia em faig dinars de carmanyola aixi que ....no serà dificil!
ResponEliminaOhh aquesta proposta m'encanta! tinc un parell de receptes publicades amb carmanyola, amb la foto del delicte inclosa!! així que us les enllaço:
ResponEliminaAmanida de mongetes verdes: http://cuinantentrellibres.blogspot.com.es/2013/08/amanida-de-mongetes-verdes.html
Canelons farcits de carabassa i mató: http://cuinantentrellibres.blogspot.com.es/2013/05/canelons-farcits-de-carabassa-i-mato.html
Un petonàs!
Bones!
ResponEliminaUna amiga bloggera m'ha dit que hi participe. Vaig penjar aquesta recepta fa dies, per tornar a començar amb la rutina de les carmanyoles, aquí la teniu:
http://cuinem-cuinem.blogspot.com.es/2013/09/amanida-de-pasta-mediterrania.html
Fins aviat!
Hola! Després de les vacances tornem a retrobar-nos i amb una proposta perfecta. Us deixo una primera proposta que ha estat un éxit aquest estímulo
ResponEliminahttp://persucar-hipa.blogspot.com.es/2013/08/muslos-de-pollo-para-llevar.html
Petons!
Ja està!!! Ja tinc feta la meva aportació!!! Acabadeta de publicar al blog......
ResponEliminaFelicitats per la proposta!!!!
Salut i petons!!
Olga
http://lacuinadelolga.blogspot.com.es/2013/09/llom-arrebossat-laroma-de-timo.html
Una proposta ideal per al mes de setembre, quan tot torna a una certa normalitat... Us deixo l'enllaç a la meva aportació, en aquest cas una empanada:
ResponEliminahttp://dolcesnines.blogspot.com.es/2013/09/empanada-de-pollastre.html
Felicitats per les vostres idees, sempre tan encertades!!! Espero que hagueu passat un bon estiu.
Una abraçada,
Natàlia.
Bon dia us deixo l´enllaç de la meva aportació
ResponEliminaBona setmana
http://lesreceptesdelmiquel.blogspot.com.es/2013/09/ensalada-de-pasta-verduras-y-pollo.html
Bom dia !
ResponEliminaDeixo aqui o link da minha receita
http://sao33.blogspot.pt/2013/09/salada-de-arroz-com-presunto.html
Boa semana
bj
Hola! Aqui teniu la meva proposta. petons
ResponEliminahttp://cuinadunaaprenent.blogspot.com.es/2013/09/amanida-darros.html
Perdò, en aquest enllaç: http://quinadelicia.blogspot.com.es/2013/09/amanida-darros.html
ResponEliminaHola noies, ens retrobem després d'unes merescudes vacances. Aquest mes ja havia publicat una recepta apta per carmanyola i, com la menta desperta els sentits i la protagonista de la història sembla força enamorada, aquí us deixo la meva proposta:
ResponEliminahttp://mansanesinopomes.blogspot.com.es/2013/09/amanida-darros-amb-mancana-fruits-secs.html
Petons
Me ha encantado tu propuesta, porque mira que uso yo la fiambrera, así que aquí te dejo el enlace a mi receta, no estará publicada hasta el lunes día 23.
ResponEliminahttp://larosadulce.blogspot.com/2013/09/canelones.html
Hasta pronto guapa.
Caram! Ja he fet tard... El temps vola. Ens veiem a la propera
ResponEliminaAqui teniu la meua aportació al dinar de carmanyola: una amanida de llenties amb verat escabetxat, raïm i formatge. No sé si li agradarà a la petita Maria de la història però a nosaltres en ha encantat!! Fins el proper! Petons, Marta
ResponEliminahttp://cuinadiari.blogspot.com.es/2013/09/amanida-de-llenties-amb-verat.html
Bones vos enviam l'enllaç amb la nostra recepta de carmanyola recent publicada.
ResponEliminaDesitjam que vos agradi!
http://www.gingebre.net/
Us deixo una altra recepta de carmanyola, per mi una de les preferides!
ResponEliminahttp://cuinantentrellibres.blogspot.com.es/2013/09/lasanya-de-verdures-i-un-dia-especial.html
Us deixo la meva proposta, espero que us agradi!!
ResponEliminahttp://lepetitchatrose.blogspot.com.es/2013/09/nidos-de-ensaladilla-rusa.html
Buenos días!! aquí dejo mi aportación
ResponEliminaEnsalada de Lentejas Dupui
Feliz semana!!!
Gairebé fem tard però sembla mentira que costi tant tornar a la rutina o en el nostre cas, trobar un nou ritme entre ciutat nova i escola!
ResponEliminaLa nostra recepta de carmanyola, amb gambetes, pastanaga i api: http://comeconmigoelblogdepalmira.over-blog.es/article-tartaletas-de-gambitas-zanahoria-y-apio-120196498.html
Petonets i molt bona setmana,
Palmira
Hola, aquí us deixo al meva recepta, espeo que us agradi
ResponEliminahttp://favescomptades.wordpress.com/2013/09/20/tonyina-macerada-amb-soja/
Jordi
Hola jo tinc vàries receptes de carmanyola. Com cada dia he de portar el dinar a la feina, gairebé tot el que cuino es "transportable"
ResponEliminahttp://operacionfartumbi.blogspot.com.es/2013/09/canelones-de-bacalao-y-gambas.html
http://operacionfartumbi.blogspot.com.es/2013/08/carn-la-cocacola.html
Hola noies!!!!
ResponEliminaAquí va la nostra aportació a aquest repte d'aquest mes!... La veritat és que tal com he escrit al post, aquesta recepta m'ha traslladat en el temps!!!.
http://tastdecuina.blogspot.com.es/2013/09/arrebossats-de-pernil-dolc-i-formatge.html
Petonets
Aquí teniu la meva proposta de recepta de carmanyola:
ResponEliminahttp://carmetarusquilleta.blogspot.com.es/2013/09/pollastre-en-escabetx.html
Petonets!
Hola!! És la primera vegada que passo pel blog i m'ha agradat molt, felicitats pel gran treball que feu.
ResponEliminaUs deixo l'enllaç d'una de les moltes receptes per carmanyola que tinc al blog, he escollit aquesta perquè no s'ha d'escalfar, espero que us agradi:
http://comoencasaenningunsitio.blog.com.es/2013/05/28/ensalada-de-garbanzos-16067081/
Petons
Hola guapes!!!!
ResponEliminaNo ens hem perdut, som aquí i esperem que per molt de temps. Us deixem la nostra proposta.
Molts petons!!!!
http://cotodesucre.blogspot.com.es/2013/09/salpicon-de-pasta-amb-salsa-verda.html
aquí està la meva aportació!!!!!! petonets
ResponEliminahttp://elmondejuju.blogspot.com.es/2013/09/pebrots-farcits-de-llenties.html
aqui la meva proposta!!
ResponEliminahttp://trifasicdebaileys.blogspot.com.es/2013/09/cigrons-amb-rovellons-espinacs-i-tonyina.html
petons
Hola Familía guapa
ResponEliminaJa torna la calma, la rutina, també está bé, la proposta d´en Roc a la cuina
http://enrocalacuina.blogspot.com.es/2013/09/llenties-als-tres-xoricos-ideal-per.html
mil petonets Susanna
Hola noies, us deixo la meva proposta... Petons,
ResponEliminahttp://lacocinadelosinventos.blogspot.com.es/2013/09/lasana-de-pollo-y-verduras.html
Hola,
ResponEliminaUna altra vegada i ja hi tornem a ser. Aquí us deixo el meu dinar de carmanyola. Petonets
http://elplatdeldia.blogspot.com.es/2013/09/mousse-de-pesols-i-carbasso.html
Us deixo la meva senzilla recepta de carmanyola.
ResponEliminaPetons
http://alpotpetitcuina.blogspot.com.es/2013/09/amanida-de-llenties-els-avantatges-de.html
La nostra proposta enrotllada:
ResponEliminahttp://cosesdellabiro.blogspot.com.es/2013/09/normal-0-21-false-false-false-es-trad.html
Ja hi tornem a ser per aquí!!! Us deixo el meu enllaç al pastís d'espinacs i mató: http://rhubarbandsamphire.blogspot.com.es/2013/09/spinach-and-ricotta-pie.html
ResponEliminaGràcies!!! XX
Hola, no se si arribo a temps! http://comacasa-res.blogspot.com.es/2013/09/croquetes-de-pernil-de-ferran-adria.html.. Gràcies i bon cap de setmana
ResponEliminaHola noies! aquí us deixo la meva proposta, una mica diferent :)
ResponEliminaPetonets!!
http://tastarutes.wordpress.com/2013/09/27/granola-de-fruits-secs-xocolata-i-gerds-lesmorzar-de-carmanyola/
Aquí us deixo la meva carmanyola particular! Gràcies com sempre per la feinada de cada mes!
ResponEliminahttp://galetesimescosesdolces.blogspot.com.es/2013/09/coquetes-de-figa-i-formatge-de-cabra.html
On era jo que no m'havia assabentat que les "Memòries d'una cuinera" d'aquest mes estaven dedicades a LA CARMANYOLA. Jo, que alguns ja m'anomenen únicament "la del tàper".
ResponEliminaQuina trio de les que ja tinc publicades a L'hora del tàper??? Vinga, us proposo aquest wok d'alls tendres, gambes i macarrons.
http://cuinescuina.blogspot.com.es/2013/04/wok-dalls-tendres-gambes-i-macarrons.html
Com sempre a última hora... perdoneu.
ResponEliminaLa meva recepta VERDURES AMB SALSITXES
Petons
http://lacuinadelaisabel.blogspot.com.es/2013/09/verdures-saltejades-amb-salsitxes.html
Arribo a temps?
ResponEliminaAquí teniu la meva proposta! Mandonguilles amb salsa de poma i pastanaga
http://bertaskitchen.blogspot.com.es/2013/09/mandonguilles-amb-salsa-de-poma-i.html
Avui he publicat la meva proposta, unes postres de carmanyola. Com sempre vaig tard... No tinc remei :(
ResponEliminaQuasi no arribo! Aquí teniu la meva proposta http://tastetsdebruixa.wordpress.com/2013/09/28/berenjenas-a-la-parmesana/
ResponEliminaSe me olvidó poner el link de mi participación, brócoli con queso fresco, limón y pecorino, aliñar en destino. http://hornosu.blogspot.mx/2013/09/brocoli-con-queso-fresco-limon-y.html
ResponEliminaA los tres. Llegar, llego. Es sábado y estoy a punto de terminar mi receta. Un besazo.
ResponEliminaYa estoy aquí. Como siempre, a última hora. Un besazo enorme.
ResponEliminahttp://lascosasdecosima.blogspot.com.es/2013/09/pastelitos-de-requeson-cherries-y.html
Hola guapes!! Pels pèls, però ja tinc la meva proposta a punt! Espero que us agradi, un petó!!
ResponEliminahttp://tapatdetapes.blogspot.com.es/2013/09/lasanya-de-carn-i-verdures-dinar-de.html
Lo conseguí!!!
ResponEliminahttp://tarjetadembarque.blogspot.com.es/2013/09/onigiri-vegano-japanese-rice-balls.html
No podía faltar :)
Aquesta vegada no he tengut de temps tot i que ja tenia ben pensada la recepta, quina ràbia! a veure si no em passa el mateix a la propera. Besades i fins aviat.
ResponElimina