dijous, 5 de setembre del 2013

El qui festeja, no sopa

La tornada a l'escola i a la rutina laboral, per part de la Maria i els seus pares, és ben poc usual. El Pere va caure mentre imitava un saltimbanqui a sobre d'una roca. No va ser gaire cosa, però l'ensurt no li treu ningú. Durant uns dies ha estat fent repòs a casa. Ara ja està gairebé del tot recuperat i, tot i que el metge li ha recomanat que seguís de vacances uns dies més, ja fa un parell de dies que treballa. 

Per la seva banda, la petita s'ha convertit en una infermera d'allò més professional. Ha mostrat tanta atenció cap a ell que, per jugar, es vestia amb una bata blanca abans de fer-li les cures. Acabats els dies de relax i de joc fins a tres quarts de quinze, ha arribat l'hora de tornar a classe. Deures, exàmens i excursions. La primera arriba ben aviat, just una setmana després de tornar a les aules.

Marxen avui a veure unes ruïnes romanes. El mestre el hi ha demanat que no portin ni bolígrafs ni llibretes, només la ment oberta, ganes de passar-ho bé i... una carmanyola!
Ja podeu imaginar el nivell de preocupació de la petita de la casa. Ahir per la nit encara dubtava què fer. I és que, tal i com li deia a la seva mare, aquest any ja era més gran. No podia seguir portant menjar de nen rebullit i refredat. Calia inventiva, sorprendre els companys de classe i, sobretot, atreure l'atenció del noi aquell que, un parell de mesos enrere li havia robat el cor. L'estiu és llarg i, com és normal, està preocupada per saber si segueix mirant-la de la mateixa manera que ho feia.

A l'autobús s'ha assegut amb la seva millor amiga, no han parat en tota l'estona de parlar. S'han posat al dia amb tot el que han fet mentre no estaven juntes. Ara, l'hora de dinar, ella sent un pessigolleig interior que no havia sentit encara. Té la carmanyola sobre les cames, encara no l'ha obert, però el que ha fet per dinar ha passat en segon pla. El més important és que el company de classe que tant li agrada seu al seu costat. 





Recordeu:

  • Fer la vostra versió de dinar de carmanyola -podeu seguir la recepta que vulgueu, dolça o salada-.
  • La recepta la podeu publicar al vostre bloc quan us vagi bé i deixar l'enllaç amb la recepta als comentaris d'aquesta entrada. Si ja teniu una recepta de carmanyola publicada al bloc, podeu participar igualment, només heu de deixar l'enllaç aquí.
  • Teniu fins el dia 28 per enviar-nos l'enllaç de la vostra recepta -si no teniu bloc i voleu participar, cosa que ens agradaria moltíssim, ens podeu enviar la foto a memoriesdunacuinera@yahoo.es
  • El dia 1 publicarem el recull de les receptes rebudes amb els enllaços dels blocs participants.

Si necessiteu qualsevol tipus d'aclariment no dubteu a contactar amb nosaltres.


Esperem les vostres receptes!

67 comentaris:

  1. Tornar a la rutina no és que em faça massa gràcia! però trobar que ja engegueu el memòries m'ha fet molta il·lusió!! :-) a veure què pensem! Marta

    ResponElimina
  2. Ei, que guai! Ja torneu a ser aquí!!! Es trobaven a faltar, els reptes gastroblocaires. Compteu amb mi! Segur que aquest mes també serà un èxit de participació, amb aquesta proposta tan xula. Petons!

    ResponElimina
  3. Ostres quin repte! Hi haurem de pensar!!! Una abraçada i celebro la tornada!

    ResponElimina
  4. Ja em venia de gust tornar a veure els reptes que aneu proposant. A veure si aquests mes faig alguna cosa interessant, digna de publicació, que a casa carmanyola en faig cada dia!

    ResponElimina
  5. Ep que jo encara tinc horari intensiu i em salto el tupper ha ha ha
    Contenta de la vostra tornada!!!

    ResponElimina
  6. Vou tentar participar pois gosto deste género de desafio.
    Tenho receitas mas prefiro fazer uma para o desafio
    bjs

    ResponElimina
  7. Be ja estic pensant que puc fer ................. Bona tornada !!!!!!
    Petons

    ResponElimina
  8. ja se què faré jijiji m'heu donat l'excusa perfecte!!! Ja us trobava a faltar després de tot l'estiu.

    Petonets!!

    ResponElimina
  9. Aquest repte em va de fàbula!!!!!! Perquè haig de fer carmanyola pels meus fills cada dia i al final acbes fent senpre el mateix, ara tindré moltes idees noves. Moltes gràcies i fins aviat

    ResponElimina
  10. Uix, serà per receptes de carmanyola! com jo dino de tupper a la feina, gairebé tot el que cuino es pot transportar fàcilment..

    ResponElimina
  11. Que bé!! ja hi tornem! Ho trobava a faltar! Venga doncs, mans a la feina amb les propostes! petons

    ResponElimina
  12. Espero poder participar-hi!!! Pensaré...pensaré.....
    Bona entrada a la rutina!!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  13. Qué ganas tenís de ir recuperando los retos y, como bien sabéis, este es de los que más me gustan... preparados que comenzamos
    Un besazo

    ResponElimina
  14. Aquestes coses són les que més m'agraden de la rutina!!!!
    Ja pensarem en una carmanyola original :o)
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  15. A veure què se'ns acut per poder participar. Feliç retorn al blog!
    Petonets.

    ResponElimina
  16. jeje jo cada dia em faig dinars de carmanyola aixi que ....no serà dificil!

    ResponElimina
  17. Ohh aquesta proposta m'encanta! tinc un parell de receptes publicades amb carmanyola, amb la foto del delicte inclosa!! així que us les enllaço:
    Amanida de mongetes verdes: http://cuinantentrellibres.blogspot.com.es/2013/08/amanida-de-mongetes-verdes.html
    Canelons farcits de carabassa i mató: http://cuinantentrellibres.blogspot.com.es/2013/05/canelons-farcits-de-carabassa-i-mato.html
    Un petonàs!

    ResponElimina
  18. Bones!
    Una amiga bloggera m'ha dit que hi participe. Vaig penjar aquesta recepta fa dies, per tornar a començar amb la rutina de les carmanyoles, aquí la teniu:
    http://cuinem-cuinem.blogspot.com.es/2013/09/amanida-de-pasta-mediterrania.html
    Fins aviat!

    ResponElimina
  19. Hola! Després de les vacances tornem a retrobar-nos i amb una proposta perfecta. Us deixo una primera proposta que ha estat un éxit aquest estímulo

    http://persucar-hipa.blogspot.com.es/2013/08/muslos-de-pollo-para-llevar.html

    Petons!

    ResponElimina
  20. Ja està!!! Ja tinc feta la meva aportació!!! Acabadeta de publicar al blog......
    Felicitats per la proposta!!!!
    Salut i petons!!

    Olga
    http://lacuinadelolga.blogspot.com.es/2013/09/llom-arrebossat-laroma-de-timo.html

    ResponElimina
  21. Una proposta ideal per al mes de setembre, quan tot torna a una certa normalitat... Us deixo l'enllaç a la meva aportació, en aquest cas una empanada:

    http://dolcesnines.blogspot.com.es/2013/09/empanada-de-pollastre.html

    Felicitats per les vostres idees, sempre tan encertades!!! Espero que hagueu passat un bon estiu.

    Una abraçada,

    Natàlia.

    ResponElimina
  22. Bon dia us deixo l´enllaç de la meva aportació
    Bona setmana
    http://lesreceptesdelmiquel.blogspot.com.es/2013/09/ensalada-de-pasta-verduras-y-pollo.html

    ResponElimina
  23. Bom dia !
    Deixo aqui o link da minha receita
    http://sao33.blogspot.pt/2013/09/salada-de-arroz-com-presunto.html
    Boa semana
    bj

    ResponElimina
  24. Hola! Aqui teniu la meva proposta. petons

    http://cuinadunaaprenent.blogspot.com.es/2013/09/amanida-darros.html

    ResponElimina
  25. Perdò, en aquest enllaç: http://quinadelicia.blogspot.com.es/2013/09/amanida-darros.html

    ResponElimina
  26. Hola noies, ens retrobem després d'unes merescudes vacances. Aquest mes ja havia publicat una recepta apta per carmanyola i, com la menta desperta els sentits i la protagonista de la història sembla força enamorada, aquí us deixo la meva proposta:
    http://mansanesinopomes.blogspot.com.es/2013/09/amanida-darros-amb-mancana-fruits-secs.html
    Petons

    ResponElimina
  27. Me ha encantado tu propuesta, porque mira que uso yo la fiambrera, así que aquí te dejo el enlace a mi receta, no estará publicada hasta el lunes día 23.
    http://larosadulce.blogspot.com/2013/09/canelones.html
    Hasta pronto guapa.

    ResponElimina
  28. Caram! Ja he fet tard... El temps vola. Ens veiem a la propera

    ResponElimina
  29. Aqui teniu la meua aportació al dinar de carmanyola: una amanida de llenties amb verat escabetxat, raïm i formatge. No sé si li agradarà a la petita Maria de la història però a nosaltres en ha encantat!! Fins el proper! Petons, Marta
    http://cuinadiari.blogspot.com.es/2013/09/amanida-de-llenties-amb-verat.html

    ResponElimina
  30. Bones vos enviam l'enllaç amb la nostra recepta de carmanyola recent publicada.
    Desitjam que vos agradi!
    http://www.gingebre.net/

    ResponElimina
  31. Us deixo una altra recepta de carmanyola, per mi una de les preferides!
    http://cuinantentrellibres.blogspot.com.es/2013/09/lasanya-de-verdures-i-un-dia-especial.html

    ResponElimina
  32. Us deixo la meva proposta, espero que us agradi!!

    http://lepetitchatrose.blogspot.com.es/2013/09/nidos-de-ensaladilla-rusa.html

    ResponElimina
  33. Gairebé fem tard però sembla mentira que costi tant tornar a la rutina o en el nostre cas, trobar un nou ritme entre ciutat nova i escola!
    La nostra recepta de carmanyola, amb gambetes, pastanaga i api: http://comeconmigoelblogdepalmira.over-blog.es/article-tartaletas-de-gambitas-zanahoria-y-apio-120196498.html
    Petonets i molt bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  34. Hola, aquí us deixo al meva recepta, espeo que us agradi
    http://favescomptades.wordpress.com/2013/09/20/tonyina-macerada-amb-soja/

    Jordi

    ResponElimina
  35. Hola jo tinc vàries receptes de carmanyola. Com cada dia he de portar el dinar a la feina, gairebé tot el que cuino es "transportable"

    http://operacionfartumbi.blogspot.com.es/2013/09/canelones-de-bacalao-y-gambas.html

    http://operacionfartumbi.blogspot.com.es/2013/08/carn-la-cocacola.html

    ResponElimina
  36. Hola noies!!!!

    Aquí va la nostra aportació a aquest repte d'aquest mes!... La veritat és que tal com he escrit al post, aquesta recepta m'ha traslladat en el temps!!!.

    http://tastdecuina.blogspot.com.es/2013/09/arrebossats-de-pernil-dolc-i-formatge.html

    Petonets

    ResponElimina
  37. Aquí teniu la meva proposta de recepta de carmanyola:

    http://carmetarusquilleta.blogspot.com.es/2013/09/pollastre-en-escabetx.html

    Petonets!

    ResponElimina
  38. Hola!! És la primera vegada que passo pel blog i m'ha agradat molt, felicitats pel gran treball que feu.
    Us deixo l'enllaç d'una de les moltes receptes per carmanyola que tinc al blog, he escollit aquesta perquè no s'ha d'escalfar, espero que us agradi:
    http://comoencasaenningunsitio.blog.com.es/2013/05/28/ensalada-de-garbanzos-16067081/

    Petons

    ResponElimina
  39. Hola guapes!!!!
    No ens hem perdut, som aquí i esperem que per molt de temps. Us deixem la nostra proposta.
    Molts petons!!!!

    http://cotodesucre.blogspot.com.es/2013/09/salpicon-de-pasta-amb-salsa-verda.html

    ResponElimina
  40. aquí està la meva aportació!!!!!! petonets

    http://elmondejuju.blogspot.com.es/2013/09/pebrots-farcits-de-llenties.html

    ResponElimina
  41. aqui la meva proposta!!
    http://trifasicdebaileys.blogspot.com.es/2013/09/cigrons-amb-rovellons-espinacs-i-tonyina.html

    petons

    ResponElimina
  42. Hola Familía guapa

    Ja torna la calma, la rutina, també está bé, la proposta d´en Roc a la cuina
    http://enrocalacuina.blogspot.com.es/2013/09/llenties-als-tres-xoricos-ideal-per.html

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  43. Hola noies, us deixo la meva proposta... Petons,
    http://lacocinadelosinventos.blogspot.com.es/2013/09/lasana-de-pollo-y-verduras.html

    ResponElimina
  44. Hola,
    Una altra vegada i ja hi tornem a ser. Aquí us deixo el meu dinar de carmanyola. Petonets
    http://elplatdeldia.blogspot.com.es/2013/09/mousse-de-pesols-i-carbasso.html

    ResponElimina
  45. Us deixo la meva senzilla recepta de carmanyola.
    Petons
    http://alpotpetitcuina.blogspot.com.es/2013/09/amanida-de-llenties-els-avantatges-de.html

    ResponElimina
  46. La nostra proposta enrotllada:

    http://cosesdellabiro.blogspot.com.es/2013/09/normal-0-21-false-false-false-es-trad.html

    ResponElimina
  47. Ja hi tornem a ser per aquí!!! Us deixo el meu enllaç al pastís d'espinacs i mató: http://rhubarbandsamphire.blogspot.com.es/2013/09/spinach-and-ricotta-pie.html
    Gràcies!!! XX

    ResponElimina
  48. Hola, no se si arribo a temps! http://comacasa-res.blogspot.com.es/2013/09/croquetes-de-pernil-de-ferran-adria.html.. Gràcies i bon cap de setmana

    ResponElimina
  49. Hola noies! aquí us deixo la meva proposta, una mica diferent :)
    Petonets!!
    http://tastarutes.wordpress.com/2013/09/27/granola-de-fruits-secs-xocolata-i-gerds-lesmorzar-de-carmanyola/

    ResponElimina
  50. Aquí us deixo la meva carmanyola particular! Gràcies com sempre per la feinada de cada mes!
    http://galetesimescosesdolces.blogspot.com.es/2013/09/coquetes-de-figa-i-formatge-de-cabra.html

    ResponElimina
  51. On era jo que no m'havia assabentat que les "Memòries d'una cuinera" d'aquest mes estaven dedicades a LA CARMANYOLA. Jo, que alguns ja m'anomenen únicament "la del tàper".

    Quina trio de les que ja tinc publicades a L'hora del tàper??? Vinga, us proposo aquest wok d'alls tendres, gambes i macarrons.

    http://cuinescuina.blogspot.com.es/2013/04/wok-dalls-tendres-gambes-i-macarrons.html

    ResponElimina
  52. Com sempre a última hora... perdoneu.
    La meva recepta VERDURES AMB SALSITXES
    Petons
    http://lacuinadelaisabel.blogspot.com.es/2013/09/verdures-saltejades-amb-salsitxes.html

    ResponElimina
  53. Arribo a temps?
    Aquí teniu la meva proposta! Mandonguilles amb salsa de poma i pastanaga

    http://bertaskitchen.blogspot.com.es/2013/09/mandonguilles-amb-salsa-de-poma-i.html

    ResponElimina
  54. Avui he publicat la meva proposta, unes postres de carmanyola. Com sempre vaig tard... No tinc remei :(

    ResponElimina
  55. Quasi no arribo! Aquí teniu la meva proposta http://tastetsdebruixa.wordpress.com/2013/09/28/berenjenas-a-la-parmesana/

    ResponElimina
  56. Se me olvidó poner el link de mi participación, brócoli con queso fresco, limón y pecorino, aliñar en destino. http://hornosu.blogspot.mx/2013/09/brocoli-con-queso-fresco-limon-y.html

    ResponElimina
  57. A los tres. Llegar, llego. Es sábado y estoy a punto de terminar mi receta. Un besazo.

    ResponElimina
  58. Ya estoy aquí. Como siempre, a última hora. Un besazo enorme.
    http://lascosasdecosima.blogspot.com.es/2013/09/pastelitos-de-requeson-cherries-y.html

    ResponElimina
  59. Hola guapes!! Pels pèls, però ja tinc la meva proposta a punt! Espero que us agradi, un petó!!

    http://tapatdetapes.blogspot.com.es/2013/09/lasanya-de-carn-i-verdures-dinar-de.html

    ResponElimina
  60. Lo conseguí!!!
    http://tarjetadembarque.blogspot.com.es/2013/09/onigiri-vegano-japanese-rice-balls.html
    No podía faltar :)

    ResponElimina
  61. Aquesta vegada no he tengut de temps tot i que ja tenia ben pensada la recepta, quina ràbia! a veure si no em passa el mateix a la propera. Besades i fins aviat.

    ResponElimina