Si bé sempre us parlem una mica de la història dels plats que us proposem, aquesta vegada, ja que és difícil trobar els orígens, hem pensat que estaria bé donar uns bons consells.
Cada cop som més les persones que optem per portar la carmanyola a la feina. Les raons poden ser diverses: per salut, si se segueix una dieta és perfecte, perquè controles els ingredients i les coccions dels àpats; perquè no hi ha res com el menjar casolà; per economia; etc.
El que pot semblar-nos més feixuc és el fet de què s’ha de preparar amb antelació, però amb una bona planificació es pot simplificar: fent preparacions bàsiques que ens poden servir per més d’un plat, fer-ne més quantitat i congelar-ne, “reciclar” les sobres del sopar o del cap de setmana.
Segons l’Agència de Salut Pública de Catalunya l’estructura tipus del dinar és:
Primer plat: verdures, farinacis o llegums
Segon plat: aliment proteic
Guarnició: verdures o farinacis
Postres: la preferència és fruita fresca, però ocasionalment podem prendre lactis
Pa i aigua
Oli d’oliva per cuinar i amanir
El que pot semblar més pràctic és un plat únic que combini el primer i segon plat i, per tal de garantir la varietat d’aliments i complir les freqüències setmanals recomanades, és aconsellable fer una planificació setmanal. Això també ens ajuda a comprar el que necessitem per tal d'estalviar diners i temps.
També és important tenir en compte tant la preparació com la conservació dels aliments, si voleu saber-ne més aquí ho teniu explicat amb detall.
Cada cop som més les persones que optem per portar la carmanyola a la feina. Les raons poden ser diverses: per salut, si se segueix una dieta és perfecte, perquè controles els ingredients i les coccions dels àpats; perquè no hi ha res com el menjar casolà; per economia; etc.
El que pot semblar-nos més feixuc és el fet de què s’ha de preparar amb antelació, però amb una bona planificació es pot simplificar: fent preparacions bàsiques que ens poden servir per més d’un plat, fer-ne més quantitat i congelar-ne, “reciclar” les sobres del sopar o del cap de setmana.
Segons l’Agència de Salut Pública de Catalunya l’estructura tipus del dinar és:
Primer plat: verdures, farinacis o llegums
Segon plat: aliment proteic
Guarnició: verdures o farinacis
Postres: la preferència és fruita fresca, però ocasionalment podem prendre lactis
Pa i aigua
Oli d’oliva per cuinar i amanir
El que pot semblar més pràctic és un plat únic que combini el primer i segon plat i, per tal de garantir la varietat d’aliments i complir les freqüències setmanals recomanades, és aconsellable fer una planificació setmanal. Això també ens ajuda a comprar el que necessitem per tal d'estalviar diners i temps.
També és important tenir en compte tant la preparació com la conservació dels aliments, si voleu saber-ne més aquí ho teniu explicat amb detall.
Recull de receptes:
L’Eva i la Montse de Cuinant entre llibres: amanida de mongetes verdes, canelons farcits de carabassa i mató i lasanya de verdures
La Cristina de Cuinem? Amanida de pasta mediterrània
La Pilar de Per sucar-hi pa: pernilets depollastre per emportar
L’Olga de La cuina de l’Olga: llom arrebossat a l’aroma de timó
La Natàlia de Dolces Nines: empanada de pollastre
El Miquel de Les receptes del Miquel: amanida de pasta, verdures i pollastre
La Sao de Rapa tachos: amanida d’arròs amb pernil
La Roser de Cuina d’una aprenent: amanida d’arròs
La Chus de Mançanes i no pomes: amanida d’arròs amb mançana, fruits secs i menta
La Rosa de La Rosa dulce: canelons
La Marta de CuinaDiari: amanida de llenties amb verat en escabetx
La Neus i el Dani de Gingebre: arròs salvatge amb xiitaque
La Nee de Le petit chat rose: nius d’ensaladilla russa
La Dolores de Mi gran diversión: amanida de llenties Dupui
La Palmira de Come conmigo: tartaletes de gambetes, pastanaga i api
El Jordi de Faves comptaes: tonyina macerada amb soja
Operación Fartumbi: canelons de bacallà i gambes i conill a la Coca-cola
La Mercè i la Neus de Tast de cuina: arrebossats de pernil dolç i formatge
La Carmeta Rusquilleta: pollastre en escabetx
La Bego de Como en casa en ningún sitio: amanida de cigrons
La Cori i la Mercè de Cotó de sucre: salpicón de pasta amb salsa verda
La Judith de El món de Juju: pebrots farcits de llenties
La Roser de trifàsic de Baileys: cigrons amb rovellons, espinacs i tonyina
La Susanna de En Roc a la cuina: llenties als tres xoriços
La Joaquina de La cocina de los inventos: lasanya de pollastre i verdures
La Rosa Maria de El plat del dia: mousse de pèsols i carbassó
La Conxita de Al pot petit: amanida de llenties
La Mònica de Coses de Llàbiro: enrotllatsde quinoa amb bolets i ceba caramel·litzada
La Montse de Rhubarb and samphire: pastís d’espinacs i mató
La Teresa de Com a casa res: croquetes de pernil de Ferran Adrià
La Bet de Tastarutes: granola de fruitssecs i xocolata
La Mònica d’Ensucrat: coquetes de figa i formatge de cabra
La Marga de l’hora del tàper: wok d’alls tendres, gambes imacarrons
La Isabel de La cuina de la Isabel: verdures amb salsitxes
La Berta de Berta’s Kitchen: mandonguilles amb salsa de poma i pastanaga
La Carme d’All i julivert: cremós de iogurt i préssec (light) i amanida de llenties amb salmó fumat
La Núria de Tastets de bruixa: albergínies a la parmesana
La Su de El horno de Su: bròquil amb formatge fresc, limona i pecorino
La Elena de Las cosas de Cósima: pastissets de mató, xerries i alfàbrega
La Marina de Tapa’t de tapes: lasanya de carn i verdures
La Heva de Tarjeta de Embarque: onigiri vegà
La Sandra i el Xavi de Els fogons de la Bordeta: mandonguilles de peix i gambes
La Nani de La cuina Violeta: sípia estofada
Moltíssimes gràcies a tots per les vostres receptes, com sempre, aquesta vegada n'hem recollit 47.
Ens veiem el dia 5 amb la nova proposta. Us hi esperem!
Gràcies, guapes!! Com sempre, un recull ben variat!! Ara ens toca esperar el dia 5... quines ganes!
ResponEliminaQuin recull!! ara que torno a treballar m'anirà de perles, que sempre falten idees.
ResponEliminaPetonets
Para todos los gustos :)
ResponEliminaBesotes!!!
Bien!!! A prendre bona nota de totes les propostes! Com sempre molt bona feina!
ResponEliminaPetons!
Excelentes propostas.
ResponEliminaBj
Un placer participar, hasta la próxima.
ResponEliminaAl final aquest cop entre unes coses i altres, no hi he sigut a temps. Però la oferta és variada i a tenir en compte. Petonets.
ResponEliminaSóc un cas... porto des de fa dies dient-li al Xavi que us he de deixar l'enllaç i ja em veieu, no?
ResponEliminaSi la voleu afegir al recull aquí la teniu :)
http://elsfogonsdelabordeta.wordpress.com/2013/10/01/mandonguilles-de-peix-i-gambes/
Petonets!
Quines coses més bones podrem portar a la carmanyola (o guardar a la nevera per menjar a casa quan tenim poc temps i hem de menjar igualment de carmanyola!)!
ResponEliminaJa en tinc unes quantes apuntades i esperant el pròxim repte impacient!!!!
Petonets,
palmira
Què bé! Ja tenim menús de carmanyola gairebé fins Nadal! Gràcies i petons.
ResponEliminaUn recull genial per anar variant la carmanyola, m'encanta!! a veure amb què ens sorprendreu la propera vegada!! ;-)
ResponEliminaUn recull d'allò més pràctic per les properes carmanyoles! Podem variar cada dia!
ResponEliminaUn recull perfecte que ara hem de difondre molt entre tots els que mengem de tàper. Ara m'hi poso!
ResponEliminaQue bé, m'agrada molt aquesta varietat de menús! Llàstima no haver-ho descobert abans, quan dinava a la universitat sempre m'endua arròs o pasta!! jeje A la pròxima participo segur!
ResponEliminaHola Fmilía guapa
ResponEliminaI quin mossaic més maco, més acolorit i sa, Felicitacions pel recull i 1000 idees
molts i molts petonets Susanna
Vaig tard però aquí us deixo l'enllaç. Una abraçada
ResponEliminahttp://pambolixocolata.blogspot.com.es/2013/10/conill-farcit-al-vapor.html
Noies quin recull!!! Si mai ens toca dinar fora tindrem idees per donar i per vendre.
ResponEliminaPetonets
Encara que tardana, aquí teniu la meva proposta. Bon cap de setmana,
ResponEliminahttp://lacuinavioleta.blogspot.com.es/2013/10/sipia-estofada.html
I fins la propera!
Nani