Ben d'hora de matí, quan el sol encara no ha començat a pintar l'horitzó; el Pere ja està obrint el forn. No es troba cap ànima de camí de la casa a la feina. No és que hi hagi molta distància, però ni que recorregués tot el poble no trobaria, segur, cap altra persona desperta. És dura la vida del forner, cal ser el primer en començar, cal ser constant en el treball. Com diu ell mateix tot sovint, quan algun marrec li pregunta per la seva feina, "si no t'il·lusiona, no tens res a fer".
Tot el contrari passa amb els animals, ells l'acompanyen des què posa un peu al terra. Un parell d'ocells recolzats a la finestra sembla que vulguin parlar amb ell. El gos del camí ve a rebre'l en sortir de casa. El gall entona un Mi Major tot afinat quan obre la porta del forn. El gat que viu al magatzem el saluda mentre prepara els sacs de farina... Tots ells són els seus amics, els seus companys de viatge, els seus socis matiners. Com a mínim fins que, temps més tard, arriba la Joana, a ajudar-lo en el difícil art de fer el pa.
Quan arriben els primers clients, ja fa estona que treballen. Alguns podrien pensar que un tros de pa és com una patata, o és bona o és dolenta. Però a casa del forner saben bé que això no és així. Pans i patates, aliments tan senzills com aquests, poden fer-se de moltes maneres i, naturalment, acabar amb resultats ben diferents.
Avui la Maria parla d'això davant dels seus companys de classe. La professora els va demanar que preparessin una presentació d'algun tema que coneguessin bé. Ella no ho va dubtar ni un segon. "A casa som artistes del menjar, això és el que coneixem millor". D'aquesta manera inicia un discurs que ha titulat: "Per fer pans o patates, poseu-vos bé les bates". Durant uns deu minuts explica el dia a dia de la seva família amb tan d'amor i d'orgull que, a més d'un company, li cau una llàgrima.
En acabar, tant la professora com els seus amics es posen dempeus i li dediquen una extensa ovació. Els seus pares no hi són presents, estan treballant, continuen forjant l'esperit de la feina que honra els flequers, facin pans o patates -ja siguin fregides o farcides-.
Recordeu:
- Fer la vostra versió de patates farcides -podeu seguir la recepta que vulgueu-.
- La recepta la podeu publicar al vostre bloc quan us vagi bé i deixar l'enllaç amb la recepta als comentaris d'aquesta entrada.
- No cal que sigui una recepta nova, si ja teniu una recepta de patates farcides publicada al bloc, podeu participar igualment, només heu de deixar l'enllaç aquí.
- Teniu fins el dia 28 per enviar-nos l'enllaç de la vostra recepta -si no teniu bloc i voleu participar, cosa que ens agradaria moltíssim, ens podeu enviar la foto a memoriesdunacuinera@yahoo.es
- El dia 1 publicarem el recull de les receptes rebudes amb els enllaços dels blocs participants.
Si necessiteu qualsevol tipus d'aclariment no dubteu a contactar amb nosaltres.
Esperem les vostres receptes!
Aqui esta uma coisa que nunca fiz.
ResponEliminaMas vou tentar fazer.
Boa semana
bj
Anava llegint i pensava "aquest mes toca pa" i resulta que són patates farcides! Doncs comencem a pensar en com farcir-les. Petons.
ResponEliminaBona proposta!!! Seguríssim que hi participo!!!!
ResponEliminaFeliç 2014!!!!
Olga
Noies!! Quina proposta més xula, m'encanta! i la història que la introdueix és preciosa, com sempre. Compteu amb mi! Petons
ResponEliminaQuin relat tan bonic! Em pensava que tocaria pa i ja pensava aquesta és la meva, però no patates farcides! No n'he fet mai o sigui que ja no tinc excusa per no fer-ne. Una abraçada ben forta
ResponEliminaYo tambien pensaba que era pan =) Bueno, este mes a por patatas!!!
ResponEliminaFeliz año nuevo ¡muak!!!
Patates farcides...tot un repte...haig de veure si trobo alguna recepta dolça, sinó, prepararé algun aperitiu! Petons i gràcies!
ResponEliminaAquí va la meva aportació:
ResponEliminahttp://cuinem-cuinem.blogspot.com.es/2012/12/pataques-farcides-de-salmo-normal-0-21.html
Una abraçada!
M'agrada la recepta d'aquest mes!! Mai he fet patates farcides, o sigui que és una bona oportunitat per provar-les, m'apunto! :)
ResponEliminaNoies! Aquí en teniu una de meva. No és nova però crec que val la pena refrescar-la perquè va quedar molt bona, de veritat! Petons, guapes! http://tapatdetapes.blogspot.com.es/2013/06/taps-de-patata-amb-pop-acompanyats-de.html
ResponEliminaMira que ens agraden a casa i no en faig gairebé mai... Però aquest mes procurarem arribar a temps per participar!
ResponEliminaPetonets,
Palmira
Hola noies, aquí un envio la meva proposta de patates farcides. http://femunmos.blogspot.com.es/2014/01/flamets-de-patata-amb-bolets.html
ResponEliminaPetons
Hola noies! Aquest mes m'ha encantat la vostra proposta perquè feia molt de temps que volia fer unes patates farcides i no m'acabava de decidir...De moment, he fet aquests nius de patata amb bolets i espàrrecs, però potser encara m'animo a provar alguna altra recepta, perquè he tingut alguna altra idea...
ResponEliminahttp://cuinaigaudeix.blogspot.com.es/2014/01/nius-de-patata-amb-bolets-i-esparrecs.html
Fins aviat!
Este mes no me pilla el toro pero no sé si habré acertado con la receta ¿demasiado convencional para mi? jeje Un besote!!!
ResponEliminahttp://tarjetadembarque.blogspot.com.es/2014/01/patatas-rellenas-de-champinon.html
Hola! Aquest mes participare amb aquestes patates farcides de carn
ResponEliminahttp://cuinemambnuria.blogspot.com.es/2013/03/patates-farcides-de-carn.html?m=1
Moltes gracies.
Núria
Buenos días, os dejo mi receta, en mi caso rellenas de bechamel y con salmón. Espero que os guste
ResponEliminahttp://lacocinadelascasinas.blogspot.com.es/2013/03/patatas-bechamel-y-salmon.html
Bon dia
ResponEliminaos dejo mi aportación
Petons
http://lesreceptesdelmiquel.blogspot.com.es/2014/01/patatas-rellenas-al-pesto.html
La meva aportació: patates farcides d'alvocat i tonyina. Boníssimes!
ResponEliminahttp://pebreixocolata.blogspot.com.es/2014/01/patates-farcides-alvocat-tonyina-maionesa.html
AQUÍ OS DEJO LA MÍA, EN CASA LES CHIFLAN Y ESTÁN REALMENTE BUENAS, AQUÍ VAN: http://latataconxi.blogspot.com.es/2012/09/patatas-de-olot-o-patatas-rellenas.html
ResponEliminaBona tarda!!! Us deixo la meva primera aportació!!! No coneixia aquest repte.
ResponEliminaPatates farcides de pollastre, estil hindú.
http://insta-cook.blogspot.com.es/2013/11/defensem-la-patata-patates-farcides-de.html
Una abraçada!
Bon dia!!!
ResponEliminaMarxant una de patates!!! Bon cds.
http://cocinaconsilvia.blogspot.com.es/2014/01/patatas-rellenas-de-champinones-y.html
La nostra aportació són unes aquestes patates farcides de brandada de bacallà, que ens hem cruspit a l'aperitiu d'avui, molt bones! Una abraçada
ResponEliminahttp://comacasa-res.blogspot.com.es/2014/01/patates-baby-farcides-de-brandada-de.html
Bon dia guapes!!
ResponEliminaAquí os deixo la meva aportació, unes patatas farcides de ceba i pollastre a l'argentina. Després de mooolt temps sense poder participar amb el començament d'any m'animo de nou ;)
http://micocinanaranja.blogspot.com.es/2014/01/patatas-asadas-rellenas-de-cebolla-y.html
Petonets i feliç setmana
Hola noies!!!!
ResponEliminaAquí en va una d'aperitiu!!!!
Esperem que us agradiiii
http://tastdecuina.blogspot.com.es/2014/01/mini-patates-farcides-de-ceba.html
Petonets
Una proposta genial, com totes!!! Us deixo la meva aportació patatera:
ResponEliminahttp://www.dolcesnines.blogspot.com.es/2014/01/patatones-farcides-de-mar.html
Una abraçada i que tingueu una bona setmana,
Natàlia.
Muy buenos días, chicas.
ResponEliminaAquí mi propuesta.
http://www.alcalordelhorno.com/2014/01/patatas-asadas-rellenas-con-sorpresa.html
Un millón de besos.
Foi a primeira vez que fiz batata recheada e confesso que gostei muito.
ResponEliminaDeixa aqui o link
http://sao33.blogspot.pt/2014/01/batata-recheada-com-atum.html
bj
Hola!!! Per fi he aconseguit participar en el vostre repte....!!!
ResponEliminaUs deixo la meva proposta de Patates farcides....versionant les típiques d'Olot.
http://foodandcakesbygb.blogspot.com.es/2014/01/patatas-de-olotversionando-un-clasico.html
Gràcies i fins la propera!
Gemma de Food&Cakes by GB
Gairebé em descuido i no et deixo l'enllaç per aquest mes: unes patates farcides amb coses de la despensa...
ResponEliminahttp://comeconmigoelblogdepalmira.over-blog.es/article-tirando-de-la-despensa-para-cenar-patatas-rellenas-de-souffle-de-atun-y-moixerons-122167168.html
Petonets,
Palmira
bé, una versió molt siu generis d'una farsa.... amb patates.
ResponEliminahttp://lesreceptesdesthilari.blogspot.com.es/2014/01/patates-noves-amb-salsipionets-i.html
una abraçada
Alfons
Hola!!! Despres d'un parell de mesos sense participar del vostre repte, aqui estic un altre cop!! Les patates han sigut tot un exit a casa. A veure que us semblen:
ResponEliminahttp://kook-pi.blogspot.co.uk/2014/01/patatas-rellenas-de-carne-asada.html
Petonets!
Aquí os dejamos dos versiones que teníamos publicadas, unas de marisco y otras para vegetarianos.
ResponEliminahttp://recetasemergencias.blogspot.com.es/2012/08/patatas-rellenas-de-marisco.html?m=0
http://recetasemergencias.blogspot.com.es/2012/09/patatas-rellenas-de-acelgas.html?m=0
Espero que us agradin:
ResponEliminahttp://lacuinavioleta.blogspot.com.es/2014/01/patates-violetes-farcides-de-sepia-amb.html
Un bon cap de setmana!
Nani
Bon dia!!!!
ResponEliminaUs deixo les meves patates farcides, boníssimes :-)
http://blogdecuina.blogspot.com.es/2014/01/patatas-rellenas-de-esparragos.html
Petons
Aquí teniu la meva versió....que tingueu bon dia!!!
ResponEliminahttp://amblesmansalamassa.blogspot.com.es/2014/01/patates-farcides-de-moixernons-i-baco.html
Por fin me reincorporo al reto y con una propuesta que me rechifla, estoy encantada!
ResponEliminaOs dejo mi enlace: http://lacocinadefrabisa.blogspot.com.es/2014/01/receta-de-patatas-rellenas-de-pina-y.html
Besos
Acabo de publicar la recepta d'aquest mes, espero que us agradi.
ResponEliminahttp://lacuinadelaisabel.blogspot.com.es/2014/01/patates-farcides-amb-sobrassada.html
aquí teniu les mevas patates .
ResponEliminahttp://perferganainamanjant.blogspot.com.es/2014/01/patatas-rojas-con-cordero.html
farcidetas amb carn de bé que en deim a Menorca
Hola guapísimas. Aquí tenéis mi receta. Un besazo.
ResponEliminahttp://lascosasdecosima.blogspot.com.es/2014/01/patatas-rellenas-de-salmon-y-salsa.html
Aquest mes m'ha anat ben just! Aquí us deixo la meva proposta. Petons.
ResponEliminahttp://mansanesinopomes.blogspot.com.es/2014/01/patates-farcides-amb-brandada-de.html
Aquest mes arribo!!!!!!! ja en tenia ganes!!!!
ResponEliminahttp://aprilskitch.blogspot.com.es/2014/01/memories-duna-cuinera-patatas-rellenas.html
La nostra aportació:
ResponEliminahttp://cosesdellabiro.blogspot.com.es/2014/01/bombes-patates-farcides-de-porro-i.html
Holaaaaa!, por fin estoy de vuelta!, eso si casi el último día, jajajajaja, vamos a ver si a eso también consigo ponerle remedio.
ResponEliminaBueno os traigo las patatas rellenas que siempre se han comido en casa de mi madre.
http://cogollosdeagua.blogspot.com.es/2014/01/patatas-rellenas-de-carne-en-salsa.html
Espero que os gusten!
Un besazo
A última hora però aquí teniu la meva participació!!!
ResponEliminahttp://cuinantentrellibres.blogspot.com.es/2014/01/patates-farcides-amb-espinacs-i-pinyons.html
Un petonàs!!
Justet, justet però aquí teniu les meves patates! http://www.entreharinas.com/2014/01/patatas-rellenas-con-jamon-y-queso-azul.html Petonàs!
ResponEliminaNoies! Just repassava l'altre dia si teníem alguna cosa per enviar-vos (ja veieu que no publiquem massa...) i no trobava res, fins que he vist les bombes de la Moni! Seré burra, no hi vaig caure jejeje Aquí les teniu!
ResponEliminahttp://elsfogonsdelabordeta.wordpress.com/2013/09/02/bombes/
Petonets
Sandra
aquest cop arribo l'última! aiaiaiaiaiaiaiaia. Aquí les meves patates :P
ResponEliminahttp://elmondejuju.blogspot.com.es/2014/01/patates-farcides-despinacs-la-catalana.html
http://elmondejuju.blogspot.com.es/2011/11/patates-farcides-amb-llenties-i-tonyina.html
EliminaL'ultima última no Judit... aqui teniu les meues patates: http://cuinadiari.blogspot.com.es/2014/01/bunyols-de-patata-brava.html
ResponEliminaUna abraçada, Marta
Hola,
ResponEliminaEncara hi ha més últimes, jajjaj! Aquí us deixem la nostra proposta
http://cotodesucre.blogspot.com.es/2014/01/patates-soufflee.html
Petonets,
Mercè
Bon dia, guapes!! Em sembla que encara tinc temps d'enviar-vos una segona recepta de patates farcides, oi? Aquí la teniu!! Gràcies! http://tapatdetapes.blogspot.com.es/2013/03/tapa-de-patata-al-caliu-amb-espinacs.html
ResponEliminaHola guapes .........ja que a l'ultim moment, però aqui teniu la meva proposta de patates farcides.
ResponEliminahttp://quimalesmevesreceptes.blogspot.com.es/2014/01/patates-farcides-de-gambetes-i-alls.html#comment-form
Petons
La meva aportació...unes patates farcides un xic diferents....coques de patata farcides de mantega i melmelada de maduixes. A veure si us agraden!
ResponEliminahttp://galetesimescosesdolces.blogspot.com.es/2014/01/coques-de-patata-farcides-de-mantega-i.html
aquesta és la nostra recepta, esperem que us agradi!!
ResponEliminahttp://fruitssaborosos.blogspot.com.es/2014/01/patata-farcida-amb-melmelada-de-calcots.html
petons
Bet i Mireia
Hola!!!
ResponEliminaAquí em teniu un altra vegada. Us deixo la meva proposta http://www.bontiberi.com/2014/01/patates-farcides.html
Petons
En el filo del día, casi no llego, jejjeje. Eso de año nuevo vida nueva no se me está cumpliendo precisamente con los retos.
ResponEliminaAquí os dejo mi aportación
http://hoycocinavivi.blogspot.com.es/2014/01/patatas-rellenas-con-mousse-de-salmon.html
Petonets
Quina llàstima!!! Ho acabo de veure ara, m'hagués agradat molt participar...
ResponEliminaA veure si arribo a temps pel següent, de moment em conformaré veient les maravelloses receptes que heu fet.
Petons.
us adjunto l'enllaç del meu blog de cuina....
ResponEliminahttp://cuinadelcalciner.blogspot.com.es/