L’arròs és un cereal bàsic en la dieta de més de la meitat de la població mundial, especialment en països subdesenvolupats o en vies de desenvolupament.
L’origen de l’arròs el podem trobar a Àsia i, avui en dia, encara en són els principals productors. Tot i que es diu que la Xina va ser el primer país que el va cultivar i domesticar, va ser a la Índia on es va trobar per primera vegada en la seva forma silvestre, ara ja fa més de 10.000 anys.
Les rutes comercials que sortien d’Àsia van propiciar la seva expansió, fins i tot es va arribar a fer servir el gra d’arròs com a moneda de canvi. Mentre a l’Europa Oriental va arribar als voltants del 800 AC, a les nostres terres ens va arribar amb la invasió musulmana i es va difondre a la Europa mediterrània i, més tard, a Amèrica.
A Europa, els principals productors són Italia i Espanya i són els únics països que en tenen excedent, ja que el conjunt de la Unió n’és deficitari.
Recull de receptes:
La Carme i la Marta de Galeteria: Arròs amb llet d'avena
La Xisca de Cocinar y más: Arròs integral amb gambes i espàrrecs bladers
La Cristina de Cuinem, cuinem: Arròs especiat en verdures, arròs caldós en salsa de massana al cava i rotllets de carbassó farcits d'arròs
L’Oriol de A tres quarts de quinze: Arròs amb llet
La Lidia de Va de teca: Risotto de pollastre i pèsols
El Jordi de retalls de cuina: Saltat d'arròs salvatge
La Katia de Jo orenga i tu canyella: arròs amb espàrrecs i patates violetes
La Susanna de En Roc a la cuina: arròs amb galeres i allioli i recull de receptes d'arròs
La Palmira de Come conmigo: arròs dolç amb bledes i amarant, risotto de ceps amb avellanes, arròs caldós amb pop i arròs amb popets i wakame
La Dolors de Blog de cuina de la Dolors: arròs blanc saltejat amb carbassa i més verdures
La Judith de La cuina de l'estany: arròs amb calamars
La Dolors de Bruixes a la cuina: pastis de xocolata amb farina d'arròs
La Marina de Tapa't de tapes: gall d'indi amb fruita seca i arròs, risotto de bacallà i carxofes i arròs integral al curri amb dàtils i pinyons
La Isabel de La cocina de Frabisa: arròs caldós de rap i pop
La Pili de Kooking: arròs integral amb verduretes
La Montse d'estones lliures: arròs integral al curri
La Mireia de Pasión y tentación: arròs amb llet
La Idania de El aroma de Idania: arròs jambalaya
La Sion de Fem un mos: arròs amb escopinyes, arròs de bacallà, arròs de Nadal i arròs de muntanya
La Gemma de La Cuina de casa: flam d'arròs amb llet de coco
L'Alba i el Jordi de El taller de cuina: arròs amb escamarlans
La Mª Glòria de No tot són postres a la cuina: arròs amb carbassa i verdures del temps
La Raquel de Manzanas rojas: brunoise: arròs saltejat amb verduretes i pop
La Elena de Las Cosas de Cósima: risotto de carxofes, tocino i bacó
La Gemma de Food and cakes by GB: curri d'arròs basmati amb cigrons i verdures
La Marta d'Insta Cook: arròs de ceps i porc ibéric
La Marga de La cocina de las casinas: arròs cremós mariner by Jose
L'Ana de 5 sentidos en la cocina: arancini, croquetes d'arròs sicilianes
La Chus de Mansanes i no pomes: arròs de conill i ceps, arròs negre, arròs amb bacallà i bolets i amanida d'arròs amb mançana, fruits secs i menta
La Bego de Al calor del horno: fals risotto de calamars
La Roser de Cuina d'una aprenent: risotto de bolets
La Isabel de La cuina de la Isabel: flam d'arròs basmati amb espinacs
La Carmeta Rusquilleta: fals arròs de carxofes i formatge de cabra
La Marta de Cuina diari: arròs amb crosta
La Món d'April's Kitchen: risotto de butifarra mar i muntanya
El Miquel de Les receptes del Miquel: arròs amb perdiu i carxofes
La Neus de Cocinando con Neus: arròs camper
La Sao de Rapa tachos: arròs tres delicies
La Gemma de Cuinant a Canet: arròs d'espinacs a la catalana
La Heva de Tarjeta de embarque: arròs saltejat amb bròquil
El Manel de Cuina generosa: risotto de taronja, carbassa i pastanaga
La Laura de Cuinera a estones: saltat d'arròs amb cranc, arròs de porro, bolet i pastanaga, arròs amb bolets, oyakodon, katsudon, hosomaki i uramaki
La Natàlia de Dolces nines: croquetes d'arròs
La Sussi d'Ara cuina: arròs de peix
La Mònica d'Ensucrat: menjar blanc
La Nani de La cuina Violeta: risotto amb espàrrecs
La Teresa de Com a casa res: pastís d'arròs
La Clara de Amb les mans a la massa: arròs fregit amb gambes i truita
L'Eva de Cuinant entre llibres: arròs de verdures
El Jordi de Faves comptades: risotto express de verdures
La Cori i la Mercè de Cotó de sucre: arròs amb sepia i carxofes
La Rosa de La Rosa dulce: Arròs chaufa
La Judith de El món de Juju: arròs salvatge amb botifarra i trompetes de la mort, maquis d'arròs amb alberginia i mel, arròs amb cloïsses, risotto amb esparrecs verds i bolets, bombons d'arròs amb llet
Tast de cuina: arròs caldós amb musclos i escopinyes i arròs amb llet
La Mireia i la Bet de Els fruits saborosos: arròs amb verdures i melmelada de pastanaga i risotto de calçots
La Conxita de Al pot petit: arròs d'escamarlans i sepia amb picada
La Pilar de per sucar-hi pa: arròs de muntanya
La Carme d'all i julivert: risotto d'hortalisses i xampinyons
La Sònia de Entre harinas: semifred de xocolata i arròs
La Mònica de Coses de Llàbiro: onigiri, sopa d'arròs amb verdures i cigrons, arròs amb fruita seca, festucs i salmó, amanida de llenties amb cruixent d'arròs i barreta d'arròs amb llet amb fruits vermells
La Marta de pebre i xocolata: arròs amb llet i risotto al cava amb formatge de cabra
L'Eva de Els meus plats: arròs amb bacallà
Moltíssimes gràcies a tots per les vostres receptes d'arròs, aquest cop hem arribat a les 92 receptes!
Ens veiem el proper dia 5 amb la nova proposta. Us hi esperem
Felicitats pel nou èxit!! 92 receptes d'arròs, mare meva, aquí podem treure'n molt profit!! Petons
ResponEliminaExcelentes receitas com arroz,tem para todos os gostos.
ResponEliminaFico á espera do proximo
bjs
Uauu quin munt de receptes d'arròs, quina feinada us hem donat aquest mes, eh? !! en tenim per tots els gustos!! Un petó!!
ResponEliminaQuina pila de receptes! Serà cosa de començar a tastar-les! Felicitats per la gran participació.
ResponEliminaQuin èxit l’arròs, 92 receptes a quina millor . Felicitats noies
ResponEliminaPetons
Hola Familía guapa
ResponEliminaQuines receptes més bones, hummmm, es una bona iniciativa aquesta, una bona manera de conèixer nova gent, noves propostes, FELICITACIONS i mil petonets Susanna