A altes hores de la matinada, la Joana seu al costat de la finestra. Mira la negra nit il·luminada per una lluna plena radiant. Fa un parell d'hores que resta asseguda al menjador, contemplant no sap ben bé què. No pot dormir. No només un fort neguit la desvetlla a tothora, sinó que és necessari que estigui pendent del Pere cada poc temps. Li controla la febre i està pendent de la seva tos. Ja fa dies que dura aquest panorama i, a poc a poc, la Joana s'acostuma a no dormir tant com abans. La millor hora és quan surt el sol, sembla que el pare de la família recuperi les forces amb els primers raigs matiners. Moment que aprofita la Joana per tancar els ulls i descansar, ja sigui asseguda al menjador o estirada al costat del Pere.
La Maria no porta massa bé que el seu pare hagi emmalaltit. El seu nivell acadèmic ha baixat molt i en poc temps ha acumulat una sèrie d'esdeveniments escolars que han fet preocupar els mestres i els pares.
Avui el Pere se sent més fort que de costum i li demana a la Maria i a la Joana que es quedin al seu costat. La mare truca a l'escola i adverteix que la filla no anirà. L'objectiu és clar, tornar a reforçar els llaços per tenir, més que mai, una unió que els ajudi a superar aquesta situació que els ha tocat.
La Maria plora sense parar mentre escolta el seu pare. Està més nerviosa de l'habitual i li costa relaxar-se i pensar amb serenitat. La Joana té una pensada per treure endavant aquell embut. Accepta que es quedin tots a parlar, a compartir uns moments plegats, deixant de banda les seves responsabilitats escolars i laborals; però ho faran de la manera que més els uneix. Cuinant. Per això la mare els proposa fer un concurs, el pare -com no pot aixecar-se del llit- serà el jutge i elles dues cuinaran.
La Maria opta per fer un timbal d'escalivada i, just abans de començar, la mare li demana que expliqui per què ha triat aquest plat. És part de l'exercici. I ella se'n surt prou bé.
"El pebrot i l'albergínia tenen bon aspecte quan els collim de l'hort o els comprem al mercat, després, quan els escalivem tota aquella bellesa superficial queda arrugada o cremada. És trist, però si la pelem i la servim amb un bon raig d'oli i una mica de sal retrobem allò que tant ens cridava l'atenció. Igual que passa amb les persones, que potser perden la força i llueixen dèbils, però es mantenen forts en l'interior mentre l'essència sigui perpètua".
Recordeu:
- Fer la vostra versió d'escalivada -podeu seguir la recepta que vulgueu, dolça o salada-.
- La recepta la podeu publicar al vostre bloc quan us vagi bé i deixar l'enllaç amb la recepta als comentaris d'aquesta entrada.
- No cal que sigui una recepta nova, si ja teniu una recepta d'escalivada publicada al bloc, podeu participar igualment, només heu de deixar l'enllaç aquí.
- Teniu fins el dia 28 per enviar-nos l'enllaç de la vostra recepta -si no teniu bloc i voleu participar, cosa que ens agradaria moltíssim, ens podeu enviar la foto a memoriesdunacuinera@yahoo.es
- El dia 1 publicarem el recull de les receptes rebudes amb els enllaços dels blocs participants.
Si necessiteu qualsevol tipus d'aclariment no dubteu a contactar amb nosaltres.
Esperem les vostres receptes!
Ostres...com m'ha agradat aquest capítol....i la comparació amb la recepta!!!! A casa en fem molta d'escalivada...justament ara en tinc una safata a la nevera, però només d'albergínia que em van regalar!
ResponEliminaA veure si me'n penso alguna i puc participar!
Un petó!
Mira, com que veig que no crec que en pugui fer una de nova, us deixo aquesta (i va ser guanyadora d'un concurs de cuina...jajajaj)
ResponEliminahttp://foodandcakesbygb.blogspot.com.es/2013/10/vasitos-de-berenjena-ahumada-con-romero.html
Espero que us agradi aquesta versió! Si veieu que no encaixa, doncs fora!
Un altre petó!
Gemma de Food&Cakes by GB
Hola!!! si tinc temps provaré a fer alguna cosa nova, però mentrestant i per si acàs us deixo uns ous farcits d'escalivada que estaven boníssims: http://cuinantentrellibres.blogspot.com.es/2014/09/ous-farcits-descalivada.html
ResponEliminaun petó!!
Hola Familía
ResponEliminaAqui la nostra proposta http://enrocalacuina.blogspot.com.es/2010/02/coca-de-recapte.html
petonets Susanna
Hola Familía
ResponEliminai mes...http://enrocalacuina.blogspot.com.es/2011/02/coca-de-verdures.html
petonets Susanna
Hola Familía
ResponEliminahttp://enrocalacuina.blogspot.com.es/2012/09/com-pelar-els-pebrots-escalivats.html
petonets Susanna
Não faço a minima ideia o que seja mas vou já pesquisar
ResponEliminabjs
Tinc ja pensada la recepta que faré, encara que de moment us deixo con fer l'escalivada
ResponEliminahttp://blogdecuina.blogspot.com/2009/06/escalibada-pimientos-y-berenjenas.html
Petons
Noies, escalivada dolça??? ejem ejem ja veurem...
ResponEliminaCom no sé si arribaré a temps amb les obres, per si a casa ja os deixo l'enllaç de l'escalivada que fem a casa:
http://comeconmigoelblogdepalmira.over-blog.es/article-como-seduje-a-mi-marido-con-unas-verduras-tipicamente-catalana-nuestra-escalivada-44115976.html
Bon cap de setmana,
Palmira
Per nosaltres és una preparació bàsica, us deixem un parell d'enllaços
ResponEliminaEscalivada con anchoas
Pizza de escalivada con atún y anchoas
Petons,
Pilar
ResponEliminaHola noies, un envio les receptes que tinc passades al bloc amb escalivada
http://femunmos.blogspot.com.es/2010/11/coca-de-diumenge-i-premi.html
http://femunmos.blogspot.com.es/2011/09/mil-fulls-descalivada.html
http://femunmos.blogspot.com.es/2010/07/dinar-de-barbacoa.html
Molts petonets
Bon dia!
ResponEliminaUs deixo una pizza feta amb escalivada amb contrastes de sabors, espero us agradi.
Petons
http://blogdecuina.blogspot.com.es/2014/11/pizza-de-escalivada-gorgonzola-y-uvas-a-la-catalana-receta.html
Avui m'he inspirat i ja tinc una nova recepta amb escalivada!! unes crestes boníssimes: http://cuinantentrellibres.blogspot.com.es/2014/11/crestes-descalivada-i-formatge.html
ResponEliminaUn petó maques!
Buff, m'encanta l'escalivadaaa!!!
ResponEliminaAquí us deixo la meva proposta. Un petó! Clara
http://amblesmansalamassa.blogspot.com/2014/11/mousse-descalivada.html
Quan vaig llegir el relat d'aquest mes el vaig trobar preciós i molt encertat, realment és el reflex de la vida... I amb l'escalivada també em vau fer ben feliç!! no hi ha setmana que no en mengi, m'encanta! Així que aquí us deixo la meva aportació, una salsa d'escalivada ben senzilla! Ptons
ResponEliminahttp://xicuina.blogspot.com.es/2014/11/dip-descalivada.html
De moment us deixo dues receptes que ja tinc al blog:
ResponElimina- Amb aquesta coca de recapte vaig participar al primer Memòries d'una cuinera:
http://allijulivert.blogspot.com.es/2011/03/coca-de-recapte_27.html
- Amb albergínia escalivada podem fer aquest deliciós aperitiu:
http://allijulivert.blogspot.com.es/2014/09/baba-ganoush.html
A veure si m'inspiro per fer alguna altra recepta... l'escalivada s'està fent al forn...
Un petonàs
Aquí la nova proposta:
Eliminahttp://allijulivert.blogspot.com.es/2014/11/trenes-descalivada-i-tonyina.html
Com sempre fàcil i molt "resultona".
Fins aviat
hola reines!!!!
ResponEliminaUs posso unes pizzetes que vaig fer fa temps d'escalivada i formatge de cabra :)
http://larosquilladelatialaura.blogspot.com.es/2013/06/mini-pizza-wanton-de-escalivada-y-queso.html
molts besitos forts
Bona nit!!!
ResponEliminaLa meva proposta, Soldadets d'escalivada.
http://corazondementayazahar.blogspot.com.es/2014/11/soldaditos-de-escalivada.html
Bon Díaz! Tinc una recepta publicada fa temps i que es bonissima....un cake d'escalibada per llepar-se els dits!
ResponEliminahttp://kook-pi.blogspot.com.es/2012/04/cake-de-escalibada.html
A veure si us agrada. Un petonas i bon cap de setmana!
Mira que he donat voltes al repte d'una escalivada dolça, però no ha sortit res. Os deixo la meva proposta unes barquetes de mousse d'escalivada amb melmelada de pebrot. http://lafondadeza.com/2014/11/barquitas-de-m…-de-escalivada.html
ResponEliminaHe tornat a publicar una recepta d'escalivada.
ResponEliminaEspero que us agradi.
http://lacuinadelaisabel.blogspot.com.es/2014/11/escalivada.html
Una abraçada
Aqui teniu la meua. Que tingau bona setmana! Marta
ResponEliminahttp://cuinadiari.blogspot.com.es/2012/07/espencat-amb-tonyina-bacallar-anxoves-i.html
Aquí deixo la meva proposta salada. Una abraçada!
ResponEliminahttp://www.retallsdecuina.cat/2014/11/quinoa-amb-escalivada-i-formatge-feta.html
Aquí us deixo la meva però es publicarà el dia 27/11/14. Gràcies.
ResponEliminahttp://cuinantacanet.blogspot.com/2014/11/timbal-de-escalivada-y-queso-de-cabra.html
Muas
No és l'escalivada típica, però no deixa de ser-ho.... ja fa temps que la tinc al blog, espero que serveixi!
ResponEliminahttp://comacasa-res.blogspot.com.es/2010/04/coca-amb-xefla.html
Una abraçada!
M'animo a participar per primera vegada amb la primera recepta que vaig publicar al meu blog, que fa poc que he obert. Es tracta d'un paté d'escalivada sobre un llit d'escarola i tomàquet http://wp.me/p4TZP5-7
ResponEliminaEspero que us agradi! Una abraçada
A minha participação já esta no blog ,devo dizer que gostei muito.
ResponEliminahttp://sao33.blogspot.pt/2014/11/escalivada.html
Bjs
Doncs aquí teniu la meva proposta. És tracta d'una escalivada amagada en una coca de recapte. Dues receptes catalanes d'un sol tret. Espero que us agradi! Un petonàs http://www.entreharinas.com/2014/11/coca-de-recapte.html
ResponEliminaAquí va la meva proposta!! una abraçada! http://aracuina.blogspot.com/2014/11/escalivada-amb-salmo.html
ResponEliminaaquesta és la meva proposta
ResponEliminahttp://lesreceptesdesthilari.blogspot.com.es/2014/11/mousse-descalivada.html
tot i que aquestes també podem fer el pes:
http://lesreceptesdesthilari.blogspot.com.es/2009/08/milfulles-descalivada-i-bacalla-amb.html
http://lesreceptesdesthilari.blogspot.com.es/2012/04/amanida-descalivada-seitons-i-poma-amb.html
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaAquest mes no se m'ha escapat... aquí estic.
ResponEliminahttp://aprilskitch.blogspot.com.es/2014/11/memories-duna-cuinera-escalivada.html
Petons!
Muy buenos días chicas.
ResponEliminaAquí os dejo mi aportación para este mes.
Solo puedo decir una cosa.... deliciosa!
Gracias.
Muack
http://www.alcalordelhorno.com/2014/11/volovanes-de-escalivada-con-mojama.html
Este mes no he llegado =(
ResponEliminaUn beso enorme!!!
Hola noies, al final no arribo a fer una recepta nova amb escalivada. Us deixo una recepta anteriorment publicada. Una abraçada!!
ResponEliminaCoca de recapte:
http://lacocinadelosinventos.blogspot.com.es/2011/07/coca-de-recapte-y-regalos-sorteo-susana.html
Aquí va la meva aportació:
ResponEliminahttp://elmondejuju.blogspot.com.es/2014/11/torrada-amb-escalivada-i-botifarra-negra.html
i alguna que ja tenia publicada:
http://elmondejuju.blogspot.com.es/2011/03/coca-de-recapte.html
http://elmondejuju.blogspot.com.es/2011/05/xarrup-descalivada-amb-mousse-danxova.html
Ufff! pensava que no arribava a temps, gairebé al límit pero he arribat a temps i us deixo la meva recepta d'Espardenyes amb escalivada al forn i anxoves.
ResponEliminaPetons
Conxita
http://alpotpetitcuina.blogspot.com.es/2014/11/espardenyes-amb-escalivada-al-forn-i.html
Os dejo la mia.
ResponEliminaBon cap de setmana
http://lesreceptesdelmiquel.blogspot.com.es/2014/11/tostada-de-pan-de-cereales-con.html
El nostre paté d'escalivada:
ResponEliminahttp://cosesdellabiro.blogspot.com.es/2014/11/pate-descalivada.html
Hola guapes!!
ResponEliminaMare meva, aquest mes tard no, tardíssim... us deixo la meva proposta:
http://www.dolcesnines.blogspot.com.es/2014/11/hummus-dalberginia.html
I gràcies per ser-hi sempre!!!
Una abraçada,
Natàlia.
Hola, noies! Aquí teniu la meva proposta. Un flam d'escalivada que ja fa un temps que vaig publicar. Espero que us agradi!! petons. http://tapatdetapes.blogspot.com.es/2012/07/flam-dalberginia-i-pebrot-escalivats.html
ResponElimina