Per Tots Sants és costum de prendre castanyes, moniatos i panellets amb vi dolç, el que tradicionalment es coneix com La castanyada.
Els panellets sembla que daten del segle XVIII, serien hereus dels antics cultes funeraris en els que es portava panets petits com a ofrena a l’església o a les tombes dels difunts.
La massa bàsica de massapà és amb ametlles mòltes, sucre, oi i es pot afegir o no aigua tot i que hi ha receptes que afegeixen patata, moniato o d’altres ingredients per adaptar-los als gustos i necessitats de cada un. La massa s’ha de deixar reposar un dia perquè s’assentin bé tots els gustos.
A partir de la massa de massapà s’hi afegeixen d’altres ingredients, pinyons, coco, confitura o, veient les vostres propostes, els ingredients més sorprenents que donen com a resultat uns panellets realment innovadors.
Els panellets formen part de la gastronomia tradicional catalana tot i que també els podem trobar en d’altres indrets com Eivissa i el País Valencià.
Els panellets sembla que daten del segle XVIII, serien hereus dels antics cultes funeraris en els que es portava panets petits com a ofrena a l’església o a les tombes dels difunts.
La massa bàsica de massapà és amb ametlles mòltes, sucre, oi i es pot afegir o no aigua tot i que hi ha receptes que afegeixen patata, moniato o d’altres ingredients per adaptar-los als gustos i necessitats de cada un. La massa s’ha de deixar reposar un dia perquè s’assentin bé tots els gustos.
A partir de la massa de massapà s’hi afegeixen d’altres ingredients, pinyons, coco, confitura o, veient les vostres propostes, els ingredients més sorprenents que donen com a resultat uns panellets realment innovadors.
Els panellets formen part de la gastronomia tradicional catalana tot i que també els podem trobar en d’altres indrets com Eivissa i el País Valencià.
Recull de receptes:
La Cristina de us en llepareu els dits: per lacastanyada panellets
L’Àngels de Cocina con Àngels: panellets variats
La Carme i la Marta de Galeteria: panellets
La Natàlia de Dolces nines: popnellets, cakepops panellets
La Catieu i l’Annie de Pastissets: panellets i un conte
La Cristina de Crijoarmael: panellets sense ou, llet ni fruits secs
La Mayte de La Fonda Deza: panellets vs carbasses
La Núria de Graella de sucre: panellets
La Carme d’All i julivert: panellets i panellets de castanya
La Marta d’Estones lliures: panellets
La Dolors de Blog de cuina de la Dolorss: panellets de pinyons i panellets de codonyat
La Elena de Historias con sabor: panellets de toffe amb crocant d’ametlles
L’Alba de El taller de cuina: panellets en temps de crisi, panellets
La Mercè de quasi tot a punt: panellets homenatge a la padrina
La Sònia de entre harinas: panellets
La Sion de Fem un mos: panellets variats
La Gemma de Food&cakes: panellets de coco, de cafè i de xocolata
La Joaquina de La cocina de los inventos: panellets de la Carme Ruscalleda, panellets i panellets d’en Nandu Jubany
La Caterina de Taula posada: panellets de coco amb ganache d’after eight i panellets de cacau
Els fogons del 1r 4ª: panellets de praliné i gianduja d’avellanes i panellets de crema de castanya
La Marta de Delicious Martha: panellets
La Lourdes de Els fogons de l’àvia Nuri: panellets a l'estil de l'àvia Nuri
La Carmeta Rusquilleta: panellets
La Pilar de Per sucar-hi pa: panellets
La Yolanda de Corazón de menta y azahar: panellets
La Mònica de Ensucrat: panellets variats
La Montse d’Estones lliures: panellets
Cuina Ficció: panellets o Halloween
La Susanna de En Roc a la cuina: panellets
La Clara d’Amb les mans a la massa: panellets
La Marina de Tapa’t de tapes: panellets
La Palmira de Come conmigo: panellets
La Sao de Rapa Tachos: panellets
La Gemma de Caprofiti: panellets
La Pilar de Les receptes que m’agraden: panellets
La Dolores de Mi gran diversión: assortiment de panellets II, pinyons, coco, xocolata i atmella
La Quima de Les meves receptes: panellets
La Isabel de La cuina de la Isabel: panellets II
La Mercè de Cotó de sucre: panellets de gema i coco
La Marta de Cuina diari: panellets, panellets variats
La Teresa de Com a casa res: panellets d’avellana
La Judith de el món de Juju: panellets, panellets II, panellets III, panellets IV, panellets V
El Jordi de Retalls de cuina: panellets
La Silvia de Chez Silvia: panellets de carbassa i coco sense ou
La Mònica de Coses de Llàbiro: panellets (sense sucre ni ou), tradicionals i sense ou a la massa
La Bet i la Mireia de Els fruits saborosos: panellets amb melmelada de gerds
Cuina cinc: els panellets de la Carme Ruscalleda
La Bego de Al calor del horno: panellets
L'Heva de Tarjeta de embarque: panellets sin azucar
El dragón de fresa: panellets i panellets de pinyons i xocolata
La Sussi de Ara cuina: panellets d'animalons de xocolata
La Mª Teresa d'Iderructibles: panellets diferents
l'Eva de Cuinant entre llibres: panellets
l'Alfons de Les receptes de sant Hilari: panellets del 9N
L'Eva de el cullerot festuc: panellets I, panellets II, panellets III
Moltíssimes gràcies a tots per la vostra participació, aquest cop teniu més d'un centenar de varietats de panellets. El proper any ja no hi ha excusa per fer-ne.
Us esperem el dia 6 amb la nova proposta. No ens falleu!
Madre que repertorio mas rico que tenemos!! Gracias por el recopilatorio
ResponEliminaBss
Noies, per la propera castanyada tindrem prou feina per fer-ne uns quants differents !!!
ResponEliminaUna abraçada,
palmira
Nunca tinha feito e gostei muito.
ResponEliminaEsta aqui um belo desfile
bj
Mare meva, quin tros de recull!! sembla que ens vam animar força, oi?? un petó a les dues i gràcies per tota aquesta feinada!!
ResponEliminaPanellets i panallons:))
ResponEliminaQuin recull i quins collages, gràcies per la vostre feina!
Ara ja sabem on em de venir a revisar receptes el proper any!!
ResponElimina